Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica czy coś gorszego?

Gość man19

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mężczyzna, 19 lat. Od około 6 miesięcy borykam się z problemami takimi jak osłabienie nóg (w sensie czuję, jakby nogi były zaspane coś takiego) i dziwaczne zawroty głowy, jakbym był pod wpływem alkoholu. Objawy na początku się pojawiały, później się osłabiły no i w ostatnim miesiącu znowu się nasiliły. Miałem robione badanie krwi, mocz i na tarczycę. Wszystko wyszło ok. Poprosiłem mojego lekarza by dał mi skierowanie na prześwietlenie kręgosłupa. Dostałem jedynie na lędźwiowy. Wyszły po nim nieprawidłowości typu: Lewowypukła skolioza, spłycenie lordozy i zwężenie przestrzeni m-k L-5-S1. Po jakiś 2 miesiącach nastąpiły objawy lęku, obawy, drżenie rąk, ponownie te same zawroty głowy, osłabienie nóg, ból nad okiem i łuku brwiowego i hiperwentylacja. Lekarz zalecił mi wizytę u psychiatry przy okazji dając skierowanie do neurologa z powodu nieprawidłowości kręgosłupa. U psychiatry dostałem lek Symescital 5mg na dobę. I teraz mam pytanie do osób, które przechodziły mniej więcej coś takiego albo mieli nerwicę bądź depresję.

Czy po zażyciu tego leku nasilały się objawy? Biorę ten lek dopiero tydzień i sam się dziwię, że te objawy się nasilają. U mnie te uczucie bycia pod wpływem alkoholu się nasiliły. Przy okazji ciągle ziewam.

Ile dziennie działa ten lek?

Po jakim czasie będą jakieś poprawy po tym leku?

No i najważniejsze czy mam się przygotować na najgorsze typu SM czy boreliozę? Przeszukałem cały internet dot. objawu uczucia bycia pijanym i pojawiały się najczęściej nerwica, SM i borelioza.

We wt. mam wizytę u neurologa i spodziewam się najgorszego czyli kolejnych badań typu tomografia czy rezonans. Boje się, że wykryją mi coś poważnego. Dodam, że jestem hipochondrykiem.

Oczekuję z niecierpliwością na odpowiedzi.

Pozdrawiam!