Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czas oczekiwania na wymianę zastawek IK Anin

Gość pablus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.czy orientuje się ktoś jaki jest średni czas oczekiwania na operację zastawek serca u Prof.J. Różańskiego w IK w Aninie?

Mi powiedzieli że dzwonią tydzień przed ale już nie wiem czy mam czekać rok czy jak długo...

Kwalifikowany do zabiegu byłem w marcu 2018.

Dzięki za info.

Różnie to bywa z tym, ja słyszałem, że potrafili dzwonić po kilku dniach, to zależy pewnie ilu jest ludzi do wymiany. Powiedz proszę, jaki masz stopień niedomykalności zastawki i ile trwała ewentualna progresja do stopnia wymagającego wymiany / naprawy ?

Pozdrawiam 😉

Obecnie mam istotną niedomykalność zastawki aortalnej oraz umiarkowana plucna i mitralna. W pozycji aortalnej mam homograft płucny a w pozycji płucnej allograft.

Jestem po kumisurotomii 1994 oraz modo Ross 2002

Obecnie mam mieć wymianę aortalnej i płucnej na sztuczne plus korekcja mitralne i założenie pierścienia na aortę.na termin czekam od końca lutego br.

Gość Ewa40zToF

Ja czekam 1, 5 roku (skierowanie dostałam w czerwcu 2020 r.). Kiedy się zgłaszałam we wrześniu 2020 r., żeby się wpisać na listę,  usłyszałam, że czeka się minimum 3 miesiące. Ale są tacy, którzy dostali skierowanie we wrześniu tego roku i dostali termin na grudzień. Ja dzwoniłam ostatnio w czerwcu i usłyszałam, że już niedługo zadzwonią do mnie z terminem operacji. Ale robią mi nadal aktualizacje co 3 miesiące. Nie wiem, co mam robić. Czeka mnie wymiana zastawki płucnej, części aorty i pewnie zastawki aortalnej. Będzie to moja czwarta operacja.