Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Interpretacja wyników tarczyca

Gość Martyna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

w zeszłym roku zrobiłam wyniki badań na tarczycę i szczerze mówiąc sprawdziłam, że mieszczą się one w "widełkach" i to olałam. Ale w tym roku objawy się nasiliły i szukam ich przyczyny. Ostatnie wyniki z maja zeszłego roku to:

TSH 4,03 mUI/mL (zakres: 0,27-4,20)

FT3 3,17 pg/ml (zakres: 2-4,4)

FT4 1,1 ng/dl (zakres: 0,93-1,71)

Dodam, że w tym roku robiłam badania moczu, krwi i pod kątem witamin i wyszedł mi tylko spory niedobór wid D, którą obecnie zgodnie z zaleceniem lekarza suplementuję.

Niepokojące objawy:

- tycie mimo braku zmiany diety i nawyków żywieniowych - szybkie w krótkim czasie,

- bóle kości i mięśni,

- wzdęty brzuch,
- szybko się denerwuję, bywam przemęczona a wysypiam się,

- ogólne pogorszenie nastroju,
- zaburzenia miesiączkowania - byłam u ginekologa zbadał mnie i właśnie skierował na badania TSH i PRL

Mam 27 lat a w przyszłym roku planujemy zacząć starania o dziecko. Dodatkowo w mojej rodzinie babcia oraz ciocia mają niedoczynność tarczycy.

Dodatkowo od 18 lat nie jem mięsa ani ryb.

https://penza-post.ru/pokupaem-ventiljator-dlja-vannoj.dhtm

Керамогранит из коллекции Terra - купить в Санкт-Петербурге по выгодной цене в интернет-магазине Estima

Коллекция керамогранита FMG Onice Maxfine (Италия) с оперативной доставкой со склада в Москве по всей России - ВЫГОДНЫЕ ЦЕНЫ. Профессиональная консультация, подбор аналогов, рекомендации по раскладке и дизайну.

http://makrab.news/vybiraem-plitku-v-vannuju-komnatu.htm

Керамогранит Italon Wonderful Life - купить в Москве

Купить Керамогранит Italon Millennium Айрон Рет 80x160. Цена - 4 375 руб.? Большой выбор ? Доставка по Санкт-Петербургу ? Артикул – 610010001650 ? Интернет-магазин Axor ? 8-812-603-58-28 (Пн-Пт: 10:00 - 19:00, Сб: 10:00 - 18:00, Вс: 10:00 - 17:00).