Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Choroba lokomocyjna czy nerwica lękowa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie Wszystkich czytam od jakiegoś czasu wypowiedzi i rady jak wyjść z nerwicy lękowej oraz depresji które męczą i mnie.

Mam problem z lękami i fobią społeczną od młodych lat obecnie mam 38 lat i od 2,5 lata jest gorzej tz.zaczęły się pojedyncze napady leku\paniki nie wiem jak je nazwać, pierwszy atak złapał mnie w samochodzie jak go prowadziłem i po szybkim zatrzymaniu się wyszedłem z niego trzęsły mi się pierwsze ręce później nogi a na koniec już cały jakby delirium przy tym strach ze umieram.

Dłuższy czas po tym miałem z tym spokój gdyż po zdazeniu szybko wylądowałem na neurologicznym oddziale szpitalnym i przebadali mnie od A do Z i wszystko wyszło ok i mnie wypuszczono do domu z skierowaniem do psychiatry i leczenie psychiatryczne chwilowo przynosiło małą poprawę do następnych ponownych objawów i znów wylądowałem na tym samym oddziale po roku i znów te same badania plus w kierunku na boleriozę bo byłem 2 razy ugryziony przez kleszcza badania z krwi wyszły pozytywne drugie dokładniejsze nie pewne w końcu po punkcji lędźwiowej wyszły dobre czyli brak boleriozy i znów zostałem wypuszczony do domu.Załatwiłem skierowanie na leczenie psychiatryczne w szpitalu i byłem w nim 6 tygodni i nie powiem była poprawa ale po powrocie do domu znów się zaczęło na nowo.

Od drugiego pobytu na neurologi na której zaczęli mnie leczyć tranxen 5mg 3xdziennie było lepiej ale lek z czasem przestał działać i wieczorną dawkę przestałem zażywać i wypijałem piwo i tak do czerwca tego roku dochodziłem czasami do 5 piwek więc mieszałem benzodiazepinę z alkocholem i dostałem się na odtrucie krzyżowe alkoholu z benzodiazepiną na detoks pierwsze dni tam były ok ale gdy odstawiali tranxen i zaczeli leczenie podtrzymujące lekiem ketrel tak abym nie odczuwał przykrych objawów odstawiennych benzodiazepin i zaczęły się ataki paniki po każdych porcjach tego ketrelu który działał na mnie bardzo źle i po pobycie w zamknięciu 6 tygodni za kratami i bez wiedzy co się ze mną dzieje a powodem był ten ketrel i nabawiłem się codziennych napadów paniki czy lęku trudno mi opisać co to było.

Wypisałem się z nie pewnością (strachem co będzie w domu jak to się stanie) do domu na żądanie własne i ojciec nie mógł mnie do domu dowieźć robiło mi się słabo w samochodzie czym szybciej jechał to gorzej było ale dojechaliśmy.

Następnego dnia rano przyjąłem ketrel tak jak lekarz kazał dalej stosować i po ok 25 a 30 min. wystąpił ponownie atak paniki zaczynający się jak zwykle nagłym wzrostem ciśnienia i bardzo wysokiego tętna nazwał bym to tachykardią która bardzo często występuje podczas stosowania ketrelu było tak źle że zadzwoniła Mama po pogotowie i po zbadaniu wyniki wyszły dobre i wypuszczono do domu po podaniu 2 kapsułek clonozepamu dożylnie i 10mg relanium domięśniowo.

Następnego dnia odstawiłem ketrel i znacznie się poprawiło ale w głowie mam strach od tego czasu i miewam prawie co dziennie napad słabszy ale mam.

Po tym wszystkim pojechałem prywatnie do psychiatry przepisał Perazin25mg 3x dziennie, depakine chrono 500 2x dziennie i w razie ataku signopam 10mg.

Tak od 10 dni nie opuszczam domu w sumie to pokoju ze strachu.Najgorzej robi mi się w samochodzie nie ważne czy prowadzę czy siedzę jako pasażer i to od tych ok 2,5 lata i nie wiem dlaczego a leki na chorobę lokomocyjną nic nie dają.

Pozdrawiam wszystkich i cieszą mnie słowa że można z tego wyjść ale na chwilę obecną nie wiem od czego zacząć.

Edytowane przez Darko1980