Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Migotanie serca, gorąco i problemy z łapaniem oddechu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Wczoraj jadąc samochodem doznałem dziwnych objawów, których nie umiem sobie wytłumaczyć. Nagle pod mostkiem zaczęło jakby migotać mi serce po czym zrobiło mi się gorąco i miałem problem z łapaniem oddechu. Musiałem się zatrzymać i pochodzić po świeżym powietrzu. Cały czas czułem, że zaraz stracę przytomność jednak chyba strach i adrenalina nie dopuściły do tego. Bardzo Was proszę o jakąś diagnozę bo trochę mnie to martwi. Po świętach zamierzam iść do lekarza. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedźi.
Witaj Pawle. Z srcem nie ma zartow,gdyby mi sie cos takiego stalo odrazu pojechalabym na ostry dyzur!! Jesli chodzi o serce to jestem bardzo bojazliwym czlowiekiem. Mam 2 wady i czasem troszke problemow,dlatego bardzo prosze wszystkich zeby o swoje serduszko dbali i badali kazdy nawet najmniejszy objaw choroby. Idz do lekarza i zbadaj sie. Zycze zdrowia. Wesolych Swiat:)
Witaj! Trudno w tej chwili powiedzieć co Ci dolega bo najpierw musisz koniecznie zrobić badania serca.Gdy wszystkie wyniki będą prawidłowe dopiero wtedy można wziąć pod uwagę nerwicę bo rzeczywiście ona może dawać takie objawy.Wtedy rzeczywiście trzeba trochę myśleć o sobie,odpoczynku,przyjemnościach,mniej stresu.Jeśli objawy zaczęłyby się powtarzać wtedy najlepiej iść do psychiatry,który zdecyduje czy potrzebne Ci są leki albo psycholog.W tej chwili nic więcej nie mogę poradzić bo nie zrobiłeś jeszcze badań....Odzywaj się jak się czujesz i trzymaj się :)
Gość euzebiox@o2.pl
powód może prozaiczny o którym tu wspomnę ale ludzie często przegrzewają wnętrza samochodu,zachodnie samochody są dosyć szczelne,gdy ktoś da ogrzewanie na maxa i zrobi *saharę* w środku to są takie efekty niedotlenienia.Jestem chory na serce(nadciśnienie+arytmia-praktycznie codziennie) i gdy nawet tylko trochę grzeję a wszystko jest pozamykane od razu będę miał jakieś problemy z sercem,wtedy wiem że nadmuch zimnego powietrza i jak ręką odjął,świeże powietrze od razu Ci pomogło jak widzisz