Kowalski Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Czy wypity alkohol podwyższa poziom cholesterolu we krwi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość michael Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 z tego co mi wiadomo to znacznie podwyższa trójglicerydy ale doraźnie - im więcej pijesz % tym wieksze TG a jak nie pijesz to automatycznie spadek TG. nie wiem dokladnie, może niech się inni wypowiedzą... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Racja Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 No i co, nikt nic nie wie? Mój Sz.M. ma wieloletnie leczone nadciśnienie z ustabilizowanym poziomem cholesterolu, teraz pojawił się bardzo wysoki poziom trójglicerydów, ja uważam, że to m.inn. przez szkodliwe picie alkoholu. Ale czy gdzieś są jakieś badania, fakty, konkrety, bo na razie bujam w domysłach :( Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość BPas Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Pewnie nie trojglicerydy a triglicerydy. Picie alkoholu oczywiscie je podwyzsza. Tak jak jedzenie ciasteczek. O ile wartosci sa duze trzeba uwazac aby nie wpasc w cukrzyce - to takie cos co czesto towarzyszy nadcisnieniu i przy wzroscie triglicerydow. Co to znaczy z *ustabilizowanym poziomem choresterolu* - dieta, proszkami? O ile choresterol stabilizuje sie naturalnie a nie pomaga dieta to trzeba brac leki triglicerydowe, o ile bieze sie juz proszki choresterolowe to raczej sie nie bieze juz dodatkowo od triglicerydow a ogranicza sie ich dieta i odstawieniem alkoholizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi