Gość Magda789 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Witam, Pół roku temu przeszłam IZW po leczeniu kanałowym zęba, którego skutkiem okazała się niedomykalność zastawki aortalnej (dwupłatkowej). Co sądzicie o takim wyniku echo ? Mam 28 lat, kiedy operacja ? LVEDD: 61 mm LVESD: 41 mm FE Teich: 60% LA: 30 mm FS 32% Ao: 34 mm LEF Biplane: 63 % Zastawka aortalna: niedomykalność +++, opis fali zwrotnej: PHT 206msek, widoczne dwa strumienie, większy skierowany na płatek mitralny i ścianę boczną lewej komory, mniejszy ku przegrodzie m-k, wzmożony przepływ w aorcie Zastawka mitralna: niedomykalność +/- Zastawka trójdzielna: niedomykalność + Zastawka tętnicy płucnej: niedomykalność +/- Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość LUBELL Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Hej Magda, Też mam dwuplatkowa zastawkę aortalną. Może pogadamy na mail? Napiszę Ci trochę o moim przypadku :) banbroks@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi