Gość Danka mama Marci Opublikowano 1 Stycznia 1970 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 1970 Jestem mamą dziewczynki 2,5 letniej z wrodzoną wadą przełożenia wielkich pni tętniczych i podtętniczego ubytku międzykomorowego. Stan po zabiegu Rashkinda w pierwszej dobie życia.Stan po korekcji anatomicznej wady metodą Janeta, krążemie zewnątrzustrojowe zatrzymanie krążenia na 1 minutę w 4 dobie życia. Relaksacja przepony po stronie lewej. Pooperacyjne zaburzenia rytmu serca częstoskurcz peczka Hisa. Asymetria przepływu płucnego na niekorzyść strony lewej i częste zapalenia płuc. Po półrocznej walce z zapaleniem płuc na bronchoskopi i tomografie komputerowym wykryto wadę lewego oskrzela. 1,5 roku walczymy o drożność oskrzela poprzez wstawiony stent do tego oskrzela. Jednak okazało się że stentowanie nie dało rezultatu. Poinformowano mnie ze przy nawracających zapaleniach będzie trzeba usunąc lewe płuco. JEŚLI KTOŚ MA DOBRE KONTAKTY Z LEKARZAMI OD PŁUC LUB OSKRZELI TO TROSZĘ O KONTAKT! Mój GG 143018 Cytuj Odnośnik do komentarza
zelatyna22 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Czy ktos z Was ma przelozenie wielkich naczyn? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ola Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Danusiu, wejdź na strone www.sercedziecka.org.pl i poisuzkaj kontaktu z rodzicami innych dzieci poprzez forum. Oczywiście jeśli jeszcze tam nie bywasz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Daanka mama Marci Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Dziękuję za odpowiedż jeżeli ktoś by miał jakąś wskazówkę dla mnie to bardzo proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi