Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Diagnostyka płynu w worku osierdziowym a badanie RTG

Itka

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry , Moja mama miala MIDCAB pomyslnie przeprowadzony w Zabrzu. Lekarka z przychodni w Warszawie nie chce mamy skierowac na echo (zalecone w karcie wypisowej ze szpitala) tylko skierowala ja na rentgen (mama miala kilka zdjec w tym roku zwiazanych z operacja). Czy rentgen pokaze ewentualna obecnosc plynu w worku osierdziowym? (bo o to chodzi) Itka
Dzis, Wigilia a mama zaczela strasznie kaszlec. Dzis mija 21 dzien po operacji a szczerze powiem ze przy wigilijnym stole mama wyglada gorzej niz tydzien temu... Na rentgen nie poszla a okazuje sie ze lekarz rodzinny nie moze Jej echa przepisac :( Pojdziemy prywatnie... Dziekuje za odpowiedzi i zycze Pogodnych Swiat
Tak niestety jest ,że wykonanie USG może tylko zlecić /sam wykonać/ kardiolog. Ale po takiej operacji Pani Mama powinna dostać skierowanie na trzytygodniowy pobyt w szpitalu sanatoryjnym /tak to się nazywa/ i to skierowanie powinien natychmiast po operacji załatwić lekarz rodzinny / jeśli nie zostało załatwione już w szpitalu/.Proponuję starać się załatwić mamie sanatorium *Trygław* w Świnoujściu.Bardzo sympatyczny ordynator.Echo robią na miejscu na początku pobytu i przed wyjazdem.Przeprowadzana jest dosyć intensywna rehabilitacja ruchowa.Byłem tam we wrześniu po wszczepieniu 4 by-passów i goraco polecam. Proszę skontaktować się ze mną e-mailem .Podam namiary na *Trygława*
Gość tadeusz z konina

Byłem w tym sanatorium kilka lat temu, opieka lekarska słaba, tak że wyladowalem w szpitalu. Pacjentów kardiologicznych było kilku, a reszta to lekarze, rodziny lekarzy i znajomi z NFZ chorzy chyba na łupież lub paznokcie.