Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rozrusznik Medtronic Sensia SESR01- wadliwy ?

Rekomendowane odpowiedzi

U syna wszczepiono 01.12.2017r rozrusznik jak w tytule,mówili ze to na stałe z powodu bloku całkowitego, Juz pod koniec stycznia na IP z powodu bólu w klatce piersiowej sprawdzono owy rozrusznik i okazało sie ,ze bateria ma żywotność ok1,5roku....:-( i ponoc elektroda nie stymuluje prawidłowo.....co9 w takiej sytuacji robic ? szpital chce go ponownie operowac...ale skoro spaprali ten zabieg i dodatkowo po 14 dniach przebili mu płuco przy zakładaniu wkłucia centralnego,to przeciez strach tam isć !!!! Ma ktoś doświadczenia z tym rozrusznikiem ? ps.znalazłam info,ze była wadliwa seria tych rozruszników i nieco ludzi umarło przez nie ;-(

gość    przybij żulika ja mam to samo.Pod koniec grudnia otrzymałam rozrusznik,mówili mi że będę niezniszczalna jak Rambo,a to moje zdrowie zaczęło się sypać i do dzisiejszego dnia nikt nie potrafi mi pomóc.U mnie także jedna elektroda nie pracuje,po tym zabiegu zrobiła się zakrzepica żył do dzisiaj się utrzymuje,nie mogę szybko chodzić a zwłaszcza pod górę,duszę się,nogi jak z waty tak mnie lekarze uzdrowili.Po tym wszystkim nastąpiło wiele innych dolegliwości,nie daję sobie z tym rady,bardzo żle się czuję,a oni patrzą na mnie krzywym okiem i tylko powtarzają że wyniki są dobre i nie ma się czego czepić.Masakra straciłam całkowicie zaufanie do wszystkich lekarzy,oni nie mają w sobie empatii dla nich liczy się sztuka i następny.Strach się bać co dalej.

W dniu 17.05.2018 o 14:29, ewacho napisał:

ps.znalazłam info,ze była wadliwa seria tych rozruszników i nieco ludzi umarło przez nie ;-(

I zero jakiejkolwiek odpowiedzialności ze strony Szpitala,  "lekarzy" i firmy produkującej owe urządzenia.

Ja zgłosiłam do prokuratury sprawę,bo od pierwszej wizyty na IP z goraczką ok 40 stC już po podaniu w karetce pyralginy dozylnie....rezydent syna odpisał w "dobrym stanie z zaleceniem nawadniania sie i odpoczynku)....a była to sepsa.....ech szkoda sobie to przypominać. Ale cos trzeba zrobić,szukac ratunku. Choc bylismy u innych lekarzy...ale oni wszyscy w całym kraju sie znaja...i kryja jak mafia !!!!!!!!!!! tylko jak sie da sporo kasy to cos robią dla pacjenta 😞