Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Migotanie przedsionkow?

Gość Moi

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie - jeżeli post jest nie w tym miejscu, to przepraszam, nie wiem już po prostu co mam robić. Mam 18 lat jakiś czas temu cisnieniomierz zaczął wykrywać u mnie migotanie przedsuonków. Miało to miejsce już w tamtym roku. Niemożliwe jest to, że aparat jest popsuty, korzysta z niego cała moje rodzina, a migotanie za każdym razem wykrywane jest tylko u mnie. Oczywiście, po jakimś czasie poszłam z problemem do lekarza rodzinnego, który stwierdził, że aparat musiał wykrywać niemiarowość oddechową. Teraz pojawia się pytanie - czy to możliwe, że aparat do mierzenia ciśnienia z funkcją wykrywania migotania może wykrywać zwykłą niemiarowość? Jeżeli tak, to ok, nawet nie mam zamiaru drążyć tematu. Jeżeli nie, to jakie wykonać badania, by diagnoza była wiarygodna? Dodam, że kiedy byłam mała, to w szpitalu stwierdzono, że mam ubytek przegrody miedzyprzedsionkowej... i to właściwie tyle z problemów sercowych.

Spokojnie, ciśnieniomierz nie jest aż tak genialny by określić jaki rodzaj zaburzeń rytmu serca wykrył !! Może to być ta wspomniana niemiarowość oddechowa, a jeśli nie masz żadnych odczuwalnych dolegliwości to nie zaprzątaj sobie tym głowy i ciesz się życiem.

Cóż, w takim razie firma microlife musi wciskać niezłą ściemę. Co do objawów - tylko zmęczenie i nagłe napady potliwosci, ale sądzę, że to bardziej wiąże się z moim dojrzewaniem i życiem pod presją, a niżeli z migotaniem przedsionkow. Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc, jestem już spokojna i tego potrzebowałam :) Dziękuję ponownie