Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Damiano888

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Damiano888
Witam Dzisiaj byłem na wizycie u specjalisty. Przebadał mnie, po czym zrobił mi usg serca i dwóch tętnic. Aorty oraz szyjnej. Stwierdził, że wszystko jest w porządku. Zadnej wady serca nie stwierdził. Mam skierowanie na 7 stycznia na badanie ekg metoda holtera. Teraz mam pytanie, czy jeśli usg serca i tych dwóch tętnic jest dobre to znaczy, że raczej nie jest mi nic poważnego? Czy usg pokazuje wiele ? Jaka jest wasza opinia ? Czekam na odpowiedzi Pozdrawiam
Gość Damiano888
Witam! Wczoraj 7 styczna miałem zrobione badanie metodą Holtera, w piętek rano będę znał wyniki. Dzisiaj w szkole odczułem dziwne uczucie, które poniżej przedstawię : Mianowicie z początku odczuwałem tak jak by brak dopływu powietrza, które wdycham. Nie było to aż tak ostre jak wcześniej wiec sie tym zbytnio nie przejąłem... i dalej... Stoje z kumplami na holu na przerwie i nagle... Zacząłem odczuwać takie jak by swędzenie podskórne w różnych częściach ciała tak jak by prąd elektryczny coś takiego od dołu do góry (od stóp do głowy), ciężko mi to dokładniej opisać. Uderzenia gorąca na zmianę z normalnym stanem temperatury i do tego doszedł na koniec zawrót głowy i osłabienie UWAGA! W tej sytuacji nie odczuwałem przyspieszonej akcji bicia serca, nawet przyłożyłem rękę by sprawdzić i serce biło normalnie (tzn. nie posiadałem jakiegoś młotowego bicia serca, które towarzyszyło mi wcześniej) . Bez najmniejszego zastanowienia zbiegłem na dół i wyszedłem na zewnątrz na świeże powietrze i tak hmm po 2 minutach sie uspokoiło. Oczywiście po tym zdarzeniu zabrałem się szybko do domu. Decyzja : trzeba się udać do lekarza. Nie mogę tego już znieść. Lekarz przebadała mnie, a potem skierowała na jutro rano na badanie krwi : morfologia, cukier. To nie koniec dzisiejszych sytuacji *niezbyt przyjemnych*... Po wizycie u lekarza wybrałem się do mojego kolegi, aby udać się z nim na spacer. No i znowu... Tak jak by swędzenie głęboko podskórne-prąd elektryczny przeszywający mnie od stóp do głowy na zmianę z uderzeniami gorąca przez jakiś czas!! Ja naprawdę staram się zrelaksować i wydaje mi się, że jestem spokojny, ale niestety objawy są silniejsze ode mnie. :( Naprawdę zaczynam się już powoli obawiać, że to coś poważnego... Czekam na wasze odpowiedzi i Pozdrawiam
Hej Damiano! Do licha ...nie mam co radzić oprócz tego,że musisz mieć wyniki wszystkich badań...Uderzenia gorąca , nawet gorączkę to ja mam niekiedy przy nerwicy,ale te swędzenia...tego nie miałam.Trzymaj się i nie martw na zapas,ważne ,że robisz badania...No i ...uśmiechnij się ..to wcześniejsze..he,he ..bardzo mi się podobało :)
Gość Damiano888
Witam Wyniki wszystkie dobre serce w porzadku (badanie holtera) ,morfologia i cukier takze. Lekarz rodzinna stwierdzila ze jest to nerwica. Mam skierowanie do neurologa za miesiac czasu. No i coz poradze... trzeba czekać. Teraz pytanie na ten czas.... Dzisiaj mam trening boksu i tak sobie mysle... isc czy nie isc... lekarz nic nie mowila kardiolog takze wiec chyba mozna... co sadzicie? :) Pozdro :)
Gość Damiano888
Witam Hmm w sumie trochę lepiej Od pory napisania ostatniego postu tutaj miewałem częste bóle (jakby kłucia) w karku, a także głowy, które przestały mnie dręczyć po jakimś czasie. Nie jestem w stanie dokładniej powiedziec po jakim czasie one ustały. Mniej więcej przez okres około półtora tygodnia miewałem takie bóle. Wydaje mi się, że pod wpływem treningów (boks) rozładowałem napięcie. Wcześniej wymieniony przeze mnie objaw - uczucie swędzenia i takiego jak by pieszczenia prądem elektrycznym pod skórą, po całym ciele ustał. Muszę powiedzieć, że na pierwszym treningu przy rozgrzewce miałem właśnie ten objaw, ale tylko jeśli chodzi o głowę po czym ustało w trakcie dalszego trwania treningu. Nie wiem, ale myślę, że wyładowałem po prostu napięcie na treningu. Po treningu czuje sie świetnie, bardzo odprężony i wyluzowany. Wiadomo... trochę mniej kontaktuje z otoczeniem chwile po treningu, ale wydaje mi się to normalne po takim wysiłku :)) Wizytę u neurologa mam 14 lutego. Obecnie czuję się dobrze, no ale niestety złapała mnie chyba infekcja zatok. Miewam bóle oczu i całych okolic nosa, katar, kaszel i ból gardła. Okaże się po wizycie u lekarza. Zrobiłem się trochę bardziej senny niż zawsze, ale to może ze względu na pogodę - jest po prostu fatalna (ciągłe zmiany - raz deszcz, raz słońce, zimno...ciepło...). Aa... jeśli chodzi o wspomaganie jakimiś lekami ziołowymi zaprzestałem stosowania tych preparatów. Stosuje tylko jedną tabletkę dziennie *Magvit b6*. Oczywiście będę dalej pisał w tym temacie jeśli tylko coś poważniejszego będzie się działo. Pozdrawiam !!
Gość Damiano888
Witam wszystkich ponownie!!! Ja juz po wizycie u neurologa, którą mialem około półtora tygodnia temu. Zostalem skierowany przez lekarza na tomografie komputerową oraz badanie EEG. Obecnie czuje sie dobrze, miewam takie jak by zaburzenia orientacji na 1-2 sekundy. Czasem mnie mrowi po lewej stronie głowy. Miewam dziwne bole głowy w charakterystycznych miejscach. Moje pytanie odnośnie badania tomografii komputerowej brzmi : czy jeśli jestem alergikiem zostanie mi podany środek kontrastowy ? (nie wiem czy jestem uczulony akurat na składniki środka kontrastowego). Bardzo sie boje tego... tym bardziej ze przy TK jest to iniekcja dożylna, a nie domięśniowa, co świadczy o tym, że to nie są już żarty. Poza tym słyszałem z co niektórych relacji, że naprawdę nie jest to zbyt przyjemne. A już jutro na badania... Mało tego dowiedziałem się tez, że przy badaniu tomografii komputerowej promieniowanie rentgena jest bardzo silne... i będzie sie rozkładało we mnie nawet do 10 lat ! Może to złe informacje... nie wiem... czekam na wasze odpowiedzi :) Proszę o opinię kogoś kto się zna w tym temacie, lub miał już robione badanie TK. Pozdrawiam i zdrowia życzę
Gość Damiano888
Witam wszystkich !!! MAM takie zapiytanie czy Wy nerwicowcy odczuwacie bol oczu ?!?!?! u mnie sie on ostatnio czesto powtarza ... ;/ nie wiem ... juz sie pogodzilem z tym ze to nerwica ale ten bol oczu mnie troche wkurza ... :./ czekam na odpowiedzi pozdro
ja nie wem czym ty tak sie przejmujesz Damiano kurde to ze troche głowa cie poboli i kark???czasami i zdrowemu zaboli....ja mam nerwice lekowa i przez to nadcisnienie z rzedu 150/100 170/100 okropne dusznosci jakas arytmie mocne uderzenia serca puls z rzedu 100/min i tak 2 lata...juz jak narazie jestem na dietach jakis aty ciagle tu piszesz ze cos cie kuje itp popatrz na innych jak cierpia 100 razy gorzej...ldzie niektorzy to juz maja tak b łache dolegliwosci i tak sie artwia jak by byli baaaardzo chorzy a tak wcale niejest .....ja mam dopiero 20lat i takie nadcisnienie a bylem zdrowy i co bym musial cale forum przelecec....
Witam moj problem polega na tym ze strasznie swedza mnie dlonie o wewnetrznej strony ciala mam na mysli to ze nie swedzi mnie skora lecz miesnie od srodka bardzo mi to dokucza moze ktos z was spotkal sie z czym podobnym i wie jak to leczyc z gory dziekuje i pozdrawiam.

Od jakiegos czasu mam podobne objawy, lekarz puerwszego kontaktu stwierdził nerwice i przepisał mi jakieś psychotropy ale ich nie biorę że względu na możliwe skutki uboczne. Pomaga  mi medytacja i wizyta u mojego fizjoterapeuty/osteopaty który znajduje spięte miejsca i luzuje. Pije herbatki z melisa i chmielem i jest dużo lepiej 🙂 mimo że coś tam czasem czuje to staram sientym nie przejmować 🙂

https://goldengalaxy.ru/lichnye/kreditnye-karty-bez-spravok-o-dokhodakh Основные методы подбора кадров - Методы подбора кадров на предприятии в условиях рыночной экономики Лучшие профессии для девушек. ПрофГид Как заработать деньги – самые эффективные способы увеличения благосостояния в интернете и реальной жизни. От классических способов подработки до бизнеса в интернете.)~AEMacro(Cell(I,2,first)30 139,00)~AEMacro(Cell(I,2,last)33 171,00)~AEMacro(CellDelta(I,2,first,I,2,last) Управляйте собственной фермой в удивительной игре Frenzy Chicken Farming. Выращивайте кур, ухаживайте за цыплятами и коровами, изготавливайте собственные продукты для продажи. Окунитесь в мир фермерства с Frenzy.