Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ciągły stres i strach przed zatrzymaniem serca

Gość elrzbieta :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mam 48 lat muj problem polega na tym ze od2 lat przewracam sie lerzalam w szpitalu na neurologi zrobiono mi badania EKG moje badania wyszly negatywnie lekarz zalecil mi branie lekow vinpoton diclac myolastan i oszczedny tryb rzycia gdysz ja boje sie wyjsc na ulice caly czas jestem w strachu niewiem czy to przez te serce mi sie tak dzieje nic mnie juz nie cieszy bralam juz tyle lekow zadne z nich mi nie pomagaja caly czas placze nocami juz niewiem co robic ciagle zyje w stresie nawet niemam wsparcia od meza serce mi juz padaa boje sie brac inne leki na nerwice bo boje sie ze serce mi sie zatrzyma czy ktos ma ten problem prosze pomuzcie pozdrawiam
Elżbieta,uspokój się.Po pierwsze:jaką diagnozę postawił lekarz?Co to znaczy,że badania wyszły negatywnie?Serce jest w porządku?Jakie masz ciśnienie?Jaki jest powód,że lekarz dał Ci te leki.?Akurat diclac i myolastan przyjmowałam od kregosłupa.Vinpoton też z nazwy jest mi znany.Jeśli siedzisz jeszcze przy komputerze,odpisz.
lekarz mi powiedzial ze moje serce jest za male wiotki przedni platek zastawki mitralnej ze sladowa niedomykalnoscia falujaca srodkowa czesc przegrody miedzy przedsiakowej bez cech przecieku niewielkie nawarstianie kostne na krawedziach trzonow kregowych C5 C6 C7 z z uciskiem na worek oponowy dziekuje wiki ze odpisalas
Vinpoton(vinpocentinę)przyjmowała moja mama przy zaburzeniach krazenia w siatkowce i naczyniowce oka.Stosuje się go rownież w celu lepszego ukrwienia mózgu.Ciśnienie masz dobre.Czy robiono Ci EEG?Tak naprawdę nie piszesz jaką chorobę u Ciebie stwierdzono.Jest już pózno.Spróbuj zasnąć.Myolastan rozluznia mieśnie,a tym samym ułatwia spanie.Napewno masz go brać tylko na noc.Życzę Ci spokojnej nocy.Jutro wrócimy do naszej rozmowy. Poczytaj co ludzie piszą na innym forum:nerwica lekowa-jak z nią walczyć? Znajdziesz tam przyjaznych ludzi,którzy się nawzajem wspierają i pomagają sobie. My mamy takie same problemy jak Ty.Nie bój się. Pozdrawiam.Do jutra.
Elzbieto ,jak dzisiaj się czujesz?Z Twoim sercem nic poważnego się nie dzieje.Ja mam podobne schorzenie zarówno z sercem ,jak i z kregosłupem.Żebyś na bank była spokojna powinnaś wybrać sie do kardiologa.Ale tak naprawdę po pobycie w szpitalu nic nie dostałaś od serca.Gdyby to było coś ważnego napewno skierowaliby Cię do kardiologa. Nabawiłaś się dziewczyno nerwicy i powinnaś pójść do psychiatry.Oczywiście musisz powiedzieć mu jakie leki bierzesz.Wizyta u psychiatry to nie jest rzecz wstydliwa. Nie możesz brać na własną rękę leków uspokajających ,zwłaszcza,że przyjmujesz myolastan. Przy nerwicy tak się dzieje,że odczuwamy doegliwości od strony serca,jakbyśmy za chwilę mieli umrzeć. Leczę się u psychiatry i jest dużo lepiej,a miałam takie objawy jak Twoje.Podobnie ,jak Ty i większośc z nas nie byłam rozumiana przez rodzinę i nie miałam wsparcia. Napisz ,jak się czujesz i co postanowiłaś.Jeśli chcesz być z nami ,wejdz na tej samej stronie w *NAJPOPULARNIEJSZE*-nerwica lękowa-jak z nią walczyć? To forum ,na którym jesteś teraz po kilku dniach wygaśnie. Powodzenia
Witaj Elżbieto!Nie jesteś sama w podobnych dolegliwościach,większość z nas to ma lub miało.Wiki bardzo dobrze Ci radzi,idz do psychiatry,to lekarz jak każdy inny,żaden wstyd...on zrozumie Twoje objawy i da Ci odpowiednie leczenie.Nie wpadaj w panikę,wierz mi ,będąc pod kontrolą specjalisty lepiej się poczujesz.Jak dziś samopoczucie? Wiki,miło Cię było tu spotkać :)
Szanowna Pani! Nie napisała Pani czy przewracanie się to pełna utrata świadomości. Jeżeli tak, to jeśli neurolog powiedział, że jest ok. tzn. nie jest to padaczka, to najprawdopodobniej są to omdlenia wazowagalne - dolegliwość uciążliwa ale nie zabijająca. W w/w postach najbardziej istotne jest to, że strach jest od tego znacznie gorszy. Proszę odpowiedzieć także gdzie Pani mieszka, postaram się jakoś Panią pokierować. Pozdrawiam