Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!! mam pytanie,moze dziwne ale wogole niewiem jak sie zachowac.. moj ojciec mial 10.12 operacje wlasnie na by-pasy i juz dzisiaj wrocil do domu.dzien przed wyjsciem mial kaszel i katar,widoczne bylo ze zle sie czuje.chociaz dzien po operacji lepiej wygaldam ni wczoraj.. dzisiaj jak wspomnialam jest w domu ale ma kaszel i go wszytsko boli,rozumie ze jesli ma katar to moze byc z tych rurek co mial, ale nie pokoi mnie ze jak oddycha to bardzo glosno slychac jakby mial tam np wode.. normalnie jakby mial jakiesz apalenie pluc chociaz w szpitalu nic nie powiedzieli ze cos moze byc a lekarz nic nie powiedzial ze cos w plucach slychac,, moja prozba do was jest taka jakbyscie mogli szanowni czytelnicy napisac co mamy robic czy mamy cos dac na przeziebienie i jak sie zachowac jak tak kaszle. troche nie pokoi mnie jak oddcyha czy zawsze tak jest ciezko oddychac po tej operacji??
Operację wszczepienia by-passów miałem robioną 4 miesiące temu w Klinice na Pomorzanach w Szczecinie.Przed wyjściem z Kliniki mialem robione USG w celu stwierdzenia czy nie mam w płucach wody.To samo w sanatorium-szpitalnym w Świnouściu robiono nam 2 razy USG w celu stwierdzenia czy jest woda w płucach.Na 25 pacjentów a Świnoujskim sanatorium kilku miało wodę. Dostawali wtedy silne srodki na pozbycie się wody z organizmu /jaknajczęstsze siusianie/.Kaszel po tego typu operacjach jest straszną torturą. W/g mnie trzeba się jak najszybciej skontaktować z kardiologiem lub kardiochirurgiem- może z tym co Go operował.W ostateczności wezwać lekarza rodzinnego.I raczej potraktować tą dolegliwość poważnie.
Witam habibi W Klinice na Pomorzanach i pózniej w sanatorium w Świnoujściu podawano nam leki moczopędne: Verospiron 50mg,Furosemidum 40mg i Detralex. przy stosowaniu tych leków szybciej schodzi też opuchlizna z nogi z której pobierali żyłę do przeszczepu. Pozdrowienia i powrotu do zdrowia Biber