Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ablacja i ciąża

Gość iza

Rekomendowane odpowiedzi

czy są osoby które mogą się podzielić ze mną informacjami dot.nastpującej sprawy : od kilku lat lecze zaburzenia rytmu serca, co jest charkterystyczne prawie wogóle ich nie odczuwam,oczywiscie zdarza się ze gorzej się czuje przy zmianach pogody,wysiłku czy też na drugi dzien po wypitych dwóch pivach,( holter pokazuje zaburzenia pojedyncze, bigeminie a czasami i wiecej az do powyzej pięciu) przawdopodobnie będace konsekwencja przebytej infekcji, po wypróbowaniu wielu leków okazuje sie że najlepszy to mexicord ( podczas zazywania go zaburzeń jest stosunkowo najmniej), któy obecnie zażywam,planuje w przeciagu 1,5 roku zajsc w ciąże, wskazania lekarzy: rozważyć ablacje, troche sie boję i szczerze mówiąc nigdy wczesniej nie przypuszczałam ze moze mi sie coś takiego przydarzyć, boje sie ze do konca zycia będę musiała łykać tabletki, czy ablacja moze to zmienić i jeszcze ciąża, nie moge brac mexicortu zwłaszcza w czasie ciąży.
Witam!!! Jestem po trzech operacjach serca. Ostatnią miałam w październiku 2004 roku. Pół roku później dostałam pozwolenie na zajście w ciąże. W tej chwili mam 7 miesięczną córcie i w ciągu kilku miesięcy zamierzam zajść w następną ciąże. W okresie ciązy cofnęła mi się całkowicie wada!!! Mam wszczepiony homograf aortalny. Lekarz robiąc mi usg powiedział, że zwiększona ilość krwi tak wypełnia serce, że nie widać żadnej wady. Zwężenie mitralne również zniknęło. Bądz dobrej myśli. Poinformuj o swoich planach Kardiologa. Ustawi Ci leki. Zobaczysz, że wszystko będzie dobrze:) Jesli masz jakies pytania to pisz na maila:) olutek_m@gazeta.pl Pozdrawiam! Ola
Ja miałam ablacje w lutym 2008 ,a teraz jestem już w ciąży. Borykałam sie stale z częstoskurczami i lekarze właśnie namówili mnie na ablację by móc spokojnie zachodzić w ciąże nie brać beta blokerów i rodzić zdrowe dzieci. Po ablację wielka ulga zero zero zero problemów z sercem. duża różnica. Teraz trochę się boję bo wiele nie odczekałem no ale jakoś tak wyszło i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Jak najbardziej polecam ablację przed ciążą