Gość pawel958 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Witam mam 23 lata i mam kilka pytan na temat tej choroby i pracy jaką moge podjąć a może zaczne od choroby od małego byłem leczony w kierunku kardiomiopati lecz w listopadzie 2017 sie wszystko zmieniło wypadek na kopalni wybity bark i lekarz skierował na tomografie barku gdy dostałem wynik wyszły problemy z sercem zostałem skierowany do kardiologa od w trybie pilnym wysłał mnie na eho serca frakcja wyrzutowa 38% zostałem odrazu skierowany do szpitala w katowicach ochojcu tam po kolejnych echu serca frakcja spadła do 27 % czyli 11% w ciągu 1,5 miesiąca po konsultacjach lekarski zrobiono mi rezonans z kontrastem i potwierdziło sie wszystko czyli kardiomiopatia rostrzeniowa 26% frakcji wyrzutowej i całe moje zycie uległo zmianie co mam robic gdzie moge pracować czy moge sie starać o stopień niepełnosprawności oraz jakieś świadczenia lekarze powiedzieli ze za 6 miesiecy będe mieć na 80% wczepiony kardiowerter a jesli dalej sie bedzie tak pogarszać to czeka mnie przeszczep Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Serdi Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 To jest dosyć skomplikowana kwestia , czy obecnie jesteś zatrudniony? Jest coś takiego jak zasiłek rehabilitacyjny z zusu , o stopień niepełnosprawności zawsze możesz wystąpić chociaż z tym też różnie bywa ja dostałem lekki na 6 lat a mam złożoną wadę aortalną z przewagą niedomykalności zastawki aortalnej w stopniu umiarkowanym , jak podasz jakiegoś meila to mogę ci napisać jak to wszystko wygląda z zusami zasiłkami i pracą , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Znawcatematu Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Do Pawel958 A robili ci biopsje aby ustalić przyczynę tej kardiomiopati. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi