Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kardiomiopatia rozstrzeniowa i praca

Gość pawel958

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pawel958

Witam mam 23 lata i mam kilka pytan na temat tej choroby i pracy jaką moge podjąć a może zaczne od choroby od małego byłem leczony w kierunku kardiomiopati lecz w listopadzie 2017 sie wszystko zmieniło wypadek na kopalni wybity bark i lekarz skierował na tomografie barku gdy dostałem wynik wyszły problemy z sercem zostałem skierowany do kardiologa od w trybie pilnym wysłał mnie na eho serca frakcja wyrzutowa 38% zostałem odrazu skierowany do szpitala w katowicach ochojcu tam po kolejnych echu serca frakcja spadła do 27 % czyli 11% w ciągu 1,5 miesiąca po konsultacjach lekarski zrobiono mi rezonans z kontrastem i potwierdziło sie wszystko czyli kardiomiopatia rostrzeniowa 26% frakcji wyrzutowej i całe moje zycie uległo zmianie co mam robic gdzie moge pracować czy moge sie starać o stopień niepełnosprawności oraz jakieś świadczenia lekarze powiedzieli ze za 6 miesiecy będe mieć na 80% wczepiony kardiowerter a jesli dalej sie bedzie tak pogarszać to czeka mnie przeszczep

To jest dosyć skomplikowana kwestia , czy obecnie jesteś zatrudniony? Jest coś takiego jak zasiłek rehabilitacyjny z zusu , o stopień niepełnosprawności zawsze możesz wystąpić chociaż z tym też różnie bywa ja dostałem lekki na 6 lat a mam złożoną wadę aortalną z przewagą niedomykalności zastawki aortalnej w stopniu umiarkowanym , jak podasz jakiegoś meila to mogę ci napisać jak to wszystko wygląda z zusami zasiłkami i pracą , pozdrawiam