Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bardzo niski poziom cholesterolu

Gość oinam

Rekomendowane odpowiedzi

Miesiać temu na badaniach okresowych wyszedł mi bardzo niski poziom cholesterelu. Lekarz kazał powtórzyć je po miesiącu,a wyniki są następujące: TEST: j) CHOLESTEROL 87mg/dl k) HDL-U 38 mg/dl l) TRIGLY 18 mg/dl L) LDL-CHOL 45mg TEST:TSH-AK 0.38uUI/ml Chciałbym się dowiedzieć co jest powodem tego, czy to należy leczyć i nieleczene do czego doprowadzi Dziękuje
O ile nie jest to uroda, nie napisał Pan ile ma lat ile waży, jak się odżywia itd., to dość niski poziom TSH (norma od 0,4 do 4-5 mIU/L) może wskazywać na nadczynność tarczycy. W tym stanie lipidy są dość niskie. Należy leczyć nadczynność, urody raczej nie i niczym to nie grozi.
Dziękuje za odpowiedz!!! Co do danych o które pani pyta to mam 27l i waże 81 kg przy wzroście 172 cm. Odzywiam sie dobrze może aż za dobrze, jem wszystko co zdołam ugotować. Pomimo mojej wagi czuje sie dobrze również sprawność fizyczna mam dobrą (co roku wf w pracy zaliczam na 5) Wszystkie dane wkazują na nadczynnosc tarczycy prawda!? Tym bardziej że w dzieciństwie miałem powiekszony delikatnie gruczoł tarczycy jednak nie było to leczone dłógotrwałe ( przestrałem brać jod po kilku miesiącach- lekarz przepisał małe dawki profilaktycznie) MAM PYTANIE CZY W PÓŻNIEJSZYM OKRESIE ŻYCIA MOŻE SPOWODOWAĆ TO JAKIEŚ POWIKŁANIA ZDROWOTNE. jESTEM ZOŁNIERZEM I TROCHE SIE MATRWIE GDYŻ BADANIA PRZECHODZE CO ROKU ZE WZGLĘDU NA CHARAKTER MOJEJ PRACY.wYNIKI TE MAM PRZESŁAĆ DO KOMISJI LEKARSKIEJ DZIĘKUJE I POZDRAWIAM