Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zaburzenia serca jest szansa na zabieg?

Rekomendowane odpowiedzi

Zaburzenia rytmu serca w postsci licznej ekstrasystolii dolnoprzedsionkowej pojedyncza ekstrasystolia komorowa. Choroby wspolistniejace -nadcisnienie tetnicze. - podobno mialem przerost miesnia sercowego, a nastepne badania pokazaly ze mam normalne serce w budowie. - minimalna niedomykalnosc zastawi mitralnej i trojdzielnej -niewielkie powiekszenie lewego przedsionka. - i niepewne poszerzenie aorty wstepujacej. Witam mam 26 lat i cierpie na wyzej wymienione zaburzenia ryrmu serca. Sytuacja miala swoj glowny poczatek we wrzesniu 2017 kiedy na badaniach oktesowych wykryto zaburzenia na ekg. Skierowalem sie do kardiologa, bo badaniu usg okazalo sie ze nie ma zmian w sercu, ale zaburzenia mialy miejsce caly czas, po ok miesiacy bylen u innego kardiologa i powiedzial ze mam delikatnie powiekszona opuszke aorty a to s wumie i tak nie wiadomo bo juz zwatpilem w te ich mierzenia...juz tlumacze dlaczego. Co jakis czas zdarzalo mi sie odczywac ucisk w mostku, ktory ograniczaj moje swobodneruchy np rekoma pobiewaz nasilal sie. Pewnego dnia a dokladnie ok 1 lutego mialem silny ucisk ze nie moglem sie prawie ruszac i postanowilem pojechac na SOR chcialem w sumie zeby mnie skierowali na szpital i porobili serie badan i tsk sie stalo bylem 5 dni w szpitalu i wynik zamiescilem na samym poczstku posta mialem zakladany holter i mierzone cisnienie bylem pod obserwacja mialem rowniez znowu USG. Okazalo sie ze mam przerosniety miesien sercowy i poszerzona aorte. Przed wyjsciem ze szpitala, powiedziano mi ze jak serce wroci do normalnych rozniarow powinno byc ok, miesiac pozniej zrobilen usg u profesora we Wroclawiu i okazalo sie ze nienmam zadnego przerostu, ze zle mi zmierzyli..a zaburzenia serca mam caly czas i ostatnio znowu teb bol w mostku, kardiolog na sorze powiedzial ze ten ucisk to raczej nie od serca, bo wyniki ok. Dodam iz uprawialem sporty silowe i zarzywalem doping ale ze wszystkiego zszedlem byl to glownie testosteron. Nie jest powiedziane ze to przez to. Dzis nic nie biore i mam rozlozone rece nie wiem kto moze mi pomoc, dostalem tylko jakies tabletki na cisnienie ktore tez pojawilo sie dopiero pod koniec 2018 roku i wieczorem na spowolnienie skurczu serca. Nie uprawiam poki co w ogole sportu a kochalem biegac, do tego pracuje na kopalni, zalezy mi na tym czy jest mozliwosc zrobiebia mi jakiegos zabiegu? Prosze o pomoc, z gory dziekuje