Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przeskakiwanie serca, bulgotanie, mocne uderzenja

Gość Janina30

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Janina30

Witam, od tygodnia mam problem z sercem. Zaczęło się od tego że ćwiczyłam, nie było to nic bardzo męczącego, wręcz odwrotnie. Nagle serce zaczęło mi strasznie szybko bić, nie mogło sie uspokoić tak na prawdę przez kilka godzin. I od tej pory zaczely się jakies problemy. Od roku i tak biorę Bisocard 2,5 na arytmię, magnez oraz potas tak po prostu. Ale coś z tym sercem jest nie tak. Raz mi bije wolno, mam wrażenie ze za wolno, ale za to mocno, jakby potrzebowało duzo wysiłku wlozyc w ta prace. A następnym razem bez powodu mi przyspiesza. Dodatkowo czuje takie jakby dziwne bulgotanie w klatce piersiowej. Jakby po prostu wielkie bąbelki tam były i uchodziły do serca. Miałam robione ekg kilka razy i było w porządku, miesiąc temu miałam echo które rownież wyszło dobrze. Nie wiem czy to cos powaznego z sercem. Wizytę u lekarza mam za kilka dni, ale moze ktos miał podobne objawy? Dodam ze mam rownież problemy z żołądkiem, tzn wrzody oraz refluks, czasem mam wrażenie jakby to wszystko wychodziło od żołądka ale nie wiem czy to możliwe. Bardzo mnie martwią te objawy, tym bardziej ze mam je codziennie po kilka razy.

Arytmia. Zrób holtera, wtedy będzie wiadomo. Dobrze, że UKG wyszło dobrze - czyli zastawki są ok:) Nastepnym razem gdy Cię tak będzie trzyemało jedź do szpitala albo swojej przychodni - niech uchwycą to dziwne bicie serca. Sprawdź też poziom potasu i magnezu - lepiej potasu w ciemno nie brać. Pamietaj że poziom potasu trzeba miec w gornej granicy by serce dobrze pracowało. A nie jesteś odwodniona? Wtedy serce gorzej pracuje i szybciej się męczy.