Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica - czy na pewno?

Gość moni2572

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marcin83
hej ania28 ja też mam taką kulke w gardle i cięzko mi sie oddycha ale mam na to taki troche smieszny sposób wczzoraj to zauwarzyłem pije naraz praktycznie cole z butelki 0.33 jest fajnie nagazowana a jak mi sie zacznie **odbijać** to te duszności nie kiedy ustępują...powiem wam że jestem prawie 24h na nogach bo musiałem iśc jeszcze do pracy na noc niespodziewanie i nie jest zle dzisiaj ze mna nawet cieszy mnie to bardzo chcialbym mieć tylko cały taki ten długi wekend i było by fantastycznie....ale to są moje marzenia...ok pozdrawiam wszystkich ja ide wkońcu lulu...aniu spróbuj coli... hejka
Gość Miranda
Aniu28 , ja mysle ze to jest na 100% z powodu nerwicy , bo akurat to mi sie dzieje podczas takich roznych atakow, podobnie jak Tobie , to zatykanie powietrza, uczucie ze sie zaraz zemdleje , dusznosci itp, sama poczytaj o mnie co pisałam juz nie bede sie powtarzać , pozdrawiam :)
Gość michał
Mam coś takiego. Wieczorem gdy tylko położę się do łózka zasypiam. Po 15 minutach wybudzam się i mam wrażenie że szybko wali mi serce. Mam uczucie jakbym miał zaraz zemdleć... potem nie moge zasnąć a jak zasne to znowu jest to samo ... nad ranem zasypiam jakby nic. Podobnie w dzien pojawiaja się zawroty głowy i jestem osłabiony, miałem robione EKG, echo serca - minimalna niedomyklaność zastawki, rtg OK. Zazywam tritace rano i dilzem dwa razy dziennie ... miałem wcześniej wysokie cisnienie ... teraz cisnienie mam Ok ale mam kłopoty z sercem i z tym chyba szybkim biciem.
Gość Marcin83
Witam wszystkich coś ostatnio sie zaniedbujecie na tym forum...;)chyba przez ten długi wekend...;)jak samopoczucie moze znalazł ktoś magiczną pigułkę na tą nieznośną chorobę która mi znowu od samego rana dokucza...:(czasami mam ochote zlamać sobie reke albo noge tak żebym wiedział co mi jest może bym wtedy nie myślał o nerwicy...pozdrawiam wszystkich
Gość ania28
witajcie mam do was pytanie wy dłuzej sie zmagacie z tą chorobą ja od nie dawna dzisiaj sie obudziłam i znowu mi w gardle stoi kula i ciezko mi sie oddycha mam tego dosc słuchajcie psychiatra wypisała mi Neurol i kazała mi mi brac tylko w razie potrzeby czy w takich sutuacjach moge wziasc pigułke chce z dziecmi skorzystac zładnej pogody i normalnie funkcjonowac czy wy tez bierzecie pigułke w razie potrzeby i wam przechodzi a jezeli mam takie ataki codziennie to moge ją brac codziennie chyba tak muwiła w razie potrzeby a ja teraz tak mam od początku tygodnia...pozdrawiam was ...
Witajcie! U mnie dzis tak sobie wczoraj mi nawet dobrze minal dzien, tylko wieczorem zaczela mnie glowa okropnie bolec i trzyma mnie to do dzisiaj jeszcze i serce mi bije tak nie spokojnie :( wzielam sobie tabletke mam nadzieje ze chociaz troche przejdzie. Marcinie ja jak mialam np angineropna w zeszlymroku i mialam tez wtedy ataki czesciej tej okropnej nerwicy ale jak mialam angine to te ataki zniknely a jak wyzdrowialam znowu sie zaczelo nie wiem organizm chyba wtedy jakos podwujnie sie broni bo juz jedno musi wyleczyc a tu drugie chce *atakowac*. Aniu28 ja biore tabletke tylko w razie potrzeby na szczescie na razie nie musze brac codziennie dzis wzielam bo nie czuje sie za dobrze wiec jesli powiedziala Ci lekarka zebys brala w razie potrzeby to wez po co sie masz mezcyc a jesli masz jakies obawy to skontaktuj sie z Nia w najblizszym czasie i zapytaj czy mozesz brac tabletke codziennie. Wspolczuje Ci z ta kulka w gardle ja to sie z tym nie zle namordowalam i jak juz nie raz pisalam bardzo pomogl mi wtedy amol z cukrem gdy go wzielam lepiej mi sie oddychalo jego mozna 5 razy dziennie brac i jeszcze wtedy bardzo mi pomogla herbatka ziolowa Nerwosan teraz tez mam dusznosci ale juz nie tak czesto jak kiedys jeszcze w pazdzierniku to mialam tak codziennie sprobuj jesli chcesz tego amolu napewno Ci nie zaszkodzi :) pozdrawiam Was serdecznie pa.
Gość kachna
Witajcie!!! Już ponad tydzień nie biorę efectinu!!! Dla mnie to sukces, ale tak obserwuje swój organizm, ze byle bzdura a wydaje mi sie że zaraz nie wytrzymam i będę musiała brać znowu leki. Nie chcę ich już brać bo oczywiście pomogły mi w bardzo ciężkich chwilach, ale wiem również że nie wyleczą mnie z tej choroby...... Pozbyłam się okropnych lęków ( obawa o swoje zdrowie), a one doprowadzały mnie do szału, nie mogłam funkcjonować, mój dzień ograniczał się do leżenia w łóżku i kombinowania gdzie tu jechać do lekarza, albo na pogotowie......... istny koszmar. Teraz próbuje normalnie żyć chociaż miałam już załamanie( jedno poważne).... zobaczymy może dam radę, a może...... lepiej nie mówić!!!! Mam zawsze przy sobie Kalms, który bardo mi pomaga.
witam wszystkich. ja też mam jakąś nerwicę lękowa.objawia się napadami lęku,paniki.Czuje wtedy że kręci mi się w głowie,jakbym zeszła z karuzeli,duszno mi,mam wrażenie ze się przewrócę i ze skoczy mi ciśnienie.boję się gdzieś dalej wybrać bo myślę że dostanę ataku lęku.mam brać xanax 0,25 2x1,i mam pytanie czy mogę go brać tylko w razie napadu lęku tak sporadycznie od czasu do czasu,czy trzeba go brać systematycznie nawet jak jest dobrze.Chodzi o to że on uzależnia,przepisał mi go lekarz rodzinny
Gość Adrian
Hej maju,tak xanax uzaleznia,sam go brałem bo tez wczesniej mi go przepisał lekarz rodzinny,jak odstawiłem go po miesiacu to za 2 dni czułem sie 50 razy gorzej:/,ale juz mi chyba zszedł z organizmu,radze ci wybrac sie do psychiatry,on ci przepisze cos odpowiedniego dla ciebie,pozdrawiam
Adrianie wyczytałam w swoim katalogu lekow ze coaxil jest faktycznie słabym lekiem przeciwdepresyjnym ,przeciwlekowym,leczenie powinno trfać minimum 6 miesiecy ,poniewaz grozi nawrotem depresji,moze bedzie lepszy niż xanax co brałeś, ja nie brałam takich lekow to wiecej Ci nie pomoge moze napisze ktos kto juz brał ten lek.pozdrawiam
Gość MADZIA
Jesli chodzi o nerwice -to niewiezyłam w to ze ja mam-i nadal niemoge w to uwiezyc -chodz obiawy mam identyczne! martwie sie tym bo nie ustepuja od 2 miesc. tez sie boje ze umieram i takie tam -biore Magne b6 b.b dobry na stres! polecam! i pozdrawiam -ja sie nie poddam niemam zamiaru i wy tez tego nieróbcie !uszka do góry !!!!! pozdrawiam serdecznie !!!!!!!!!!!!!!!
Gość ania28
witam wszystkich ja po wczorajszym dniu czuje sie okropnie było u mnie pogotowie dostałam takich atakow wpracy ze ledwo doszłam do domu a moja szfowa nie wezwała mi pogotowia do piero jak doszłam to sama se wezwałam bo moje dzieci były same miałm takie kołatanie serca cała sie trzesłam i bol głowy nie mogłam oddychac tak jeszcze nie miałm miałam ale dało sie wytrzymac az tym nie darady było. Przyjechało pogotowie zrobiło mi ekg wyszło dobrze a cisnienie miałam 168 /110lekarz pwiedział ze bardzo wysokie jak na moj wiek i to ze jestem niskocisnieniowcem dali mi zastrzyki ketonal ,nospe i hydroxyzyna. Zrobiłam sie ospała ale mi przeszło to chyba od nerwicy kazali mi isc do lekarza i dostac regularne leki do tej pory brałam valused a neurol w razie potrzeby wychodzi na to ze zołowe tabletki so za słabe musze brac mocniejsze i regularnie najgorsze to w ty ze musze sie zwolnic z pracy moje szefowa powiedziała mi ze wszystko se wymyslam bo tak mi sie pracowac chce a myslałam ze mnie rozumiea ja dzisiaj czuje sie okropnie ide zaraz do lekarza cos mi moze da narazie pozdrawiam was.....
Hej Wszystkim.Dzis wrocilam do domu,dokladnie tydzien po operacji.Maju bardzo dziekuje Ci za odwiedziny,ale bylam wtedy nie w formie no i jak ja wygladalam,choc teraz wcale nie lepiej hihihihi wszystko boli wiec jezcze troche tak bedzie.Narazie mam same zakazy to mnie wykonczy.Myslalam o Was dziewczyny ale niemoglam dogramolic sie do kompa,dzis juz kombinowalam jak tylko moge i choc teraz boli to pisze i juz koniec kropka.Buziaki dla Was duuuuzo.
Gość Miranda
Witam wszystkich! Ja znów od kilku dni czuje sie fatalnie , znow powrócily ataki nerwicy , okropne, nie spie dobrze w nocy , czuje caly czas niepokoj i jestem umeczona tym wszystkim a wszystko dlatego ze mialam śmierc w najblizszej rodzinie i wystarczy jakies chwilowe zalamanie i wszystko wraca ze zdwojoną siłą,a dawki lekow biore teraz podwojne szok , znow wybieram sie do psychiatry , pozdrawiam wszystkich..
Gość Pogódka
Sojek i Miranda! walczcie , nie poddawajcie sie! Mirando! leki wspomagają, ale wszystkiego za ciebie nie zrobia, pamiętaj o tym!mam do ciebie pytanie (do sojka również) co robicie w razie takiego ataku, czy jest coś co wam pomaga??? pozdrawiam PAMIĘTAJCIE O SŁABSZYCH!
Na walace serducho najlepsze jest miarowe oddychanie (dziala o ile wiesz ze to napewno nerwica). Zdaje sobie sprawe ze jest strach kiedy serce wali w rytmie techno, ale najwazniejsze to nie panikowac (ladwo powiedziec :) ). Mnie najbardziej denerwuje pozniejsze scisk w klatce ale staram sie afirmowac ze wszystko ok. PRawda jest taka ze zapomnialem przez kilka dni brac magnezu wiec moze od tego mnie tak cholera naszla.
witajcie,Sojek dobre tez są krople milocardin ja je mam od kardiologa własnie na takie mocne bicie serca noi czytałam ze one ogolnie sa przy nerwicy, ale są na recepte, Aga po takiej ciezkiej operacji to wyglądalas naprawde dobrze i oby było tak dalej,pozdrawiam wszystkich,
Witajcie Wszyscy :) ja wczoraj tez mialam chwilowe zalamanie strasznego dola zalapalam wieczorem :( macie cos takiego ze jak Was strasznie swedza nogi ja jak sie naprawde czyms sdenerwuje to tak mam nic mi nie pomaga dopiero zimny oklad masakra. Agus ciesze sie ze juz jestes po operacji wszystko czytalam co i jak u Ciebie :) wspolczuje Ci ze teraz boli ale potem jak przejdzie mysle ze juz dobrze bedzie trzymam dalej kciuki :) Mirando przykro mi ze znowu sie to nasililo u Ciebie ta okropna nerwica ciagle w Nas siedzi i tylko czeka jak bedziemy mili slansze dni by zaatakowac :/ Aniu28 a jak Ty sie dzis czujesz??? Pozdrawiam Wszystkich bez wyjatku :).
Gość ania28
witajcie kasiopeju czuje sie do dzis nie zadobrze nie mam konkretnego leczenia chciałabym juz wiedziec czy cos mi dolega dzisiaj miałam eeg głowy wynik w poniedziałek bedzie jutro mam usg serca dopiero jak pozbierają wyniki badan wszystkie moze juz zaczno mnie leczyc cały czs se muwie ze mam nerwice tylko nie mam leczenia konkretnego.tak mi sie wydaje jezeli przyjechało pogotowie i dali mi zastrzyk i mi przeszło to chyba nerwica martwi mnie tylko te cisnienie ja jestem niskocisnieniowiec a tu az miałam 168/ 110 lekarz z pogotowia powiedział ze tak skacze cisnienie przy silnej nerwicy i jeszcze nieloczonej odpowiednio jak u mnie nie wiem ile to jeszcze bedzie trwało mam juz dosc boje sie znowu wyjsc ze sie przewróce .......
Gość Miranda
Witajcie wszyscy! Aniu 28 ja przy takich atakach nerwicy tez mam takie wysokie cisnienie chociaz jestem niskocisnieniowcem ale to tzw cisnienie emocjonalne.Pogódko ja poprostu biore większą dawke lekow uspokajających oczywiscie tych chemicznych bo ziołowe wogole na mnie nie działaja niestety. Zazdroszcze tym ktorym zioła pomagają bo przynajmniej sie nie uzaleznią.Pogodko są takie sytuacje ze nawet niebardzo leki działają np duze skupisko ludzi w kosciele czy w duzym markecie, no i oczywiscie najgorsze u mnie te lęki przed wyjsciem gdzies sama , uwierzcie mi ze nie dam rady sama sie gdzies wybrać nawet kilkaset metrow od domu oczywiscie pieszo bo samochodem ok. Własnie te schizy są najgorsze u mnie , to mnie wykancza juz nie wiem co mam robić. Pozatym okropnie ta nerwica żle dziala mi na skore , mam wiele róznych wypryskow cos jak trądzik, szok. Ciekawa jestem czy czujecie sie tez ciagle zmeczeni i tak jakby niewyspani i nie macie ochoty poprostu na nic. Pozdrawiam