Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica - czy na pewno?

Gość moni2572

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie jak sie czujecie ja jestem przerazona swoim tetnem nie wiem czy wy tez tak macie czy mi cos dolega zaczyna mnie to martwic a czym bardziej sie martwie tym bardziej sie nakręcam mam cisnienie codziennie nizsze chodziasz w aptece jak mierze mowiami ze to prawidłowe w moim wieku ale tetno mam wysokie nawt czuje jak mi bije tzn. jak zapomne na chwile czyms sie zajme to go nie czuje ale jak tylko spoczywam to tętno mi szaleje czuje jak pulsuje moje sisnienie to 119/72tetno 95 albo 100 albo dzisij np.114 /66, tetno 92 boje sie ze mi cos dolega nie wiem czy wy tez tak macie niewiem juz normalnie coraz ciezej mi z tą chorobą trzymajcie si pozdrowionka....
Dziewczyny moje kochane.Coz lekarz jak to lekarz zbytnio sie nie martwi choc go moje kolano bardzo zastanawia,konsultoowal sie nawet z szefem ortopedii.Po raz kolejny sciagali mi wode z kolana,dodatkowo robili przeswietlenie ktore jest ok i doszli do wniosku ze zapalenie jest nadal i przeszlo w reumatoidalne zapalenie stawow.Poprostu sie zalamalam bo to juz nie takie wesole i moze rozniesc sie na wszystkie kosci.Antybiotyku juz nie mam bo zjadlam juz 3 ale tabl przeciwzapalne biore nadal.Kolejna kontrola we wtorek to juz ostatnia szansa.Szukam nawet domowych sposobow juz nie wiem co mam robic.Czy tak czy tak to i tak pojade do zakopanego i oni tam podejma decyzje co dalej operacja czy przesuniecie terminu(nie chce tego za zadne skarby swiata).Juz myslalam nawet zeby w zakopcu sie nie przyznac z tym kolanem w razie czego,ale z drugiej strony jest duze ryzyko przy gojeniu sie wszystkiego,a zreszta i tak beda robili badania to im wyjdzie w krwi.Kolano jako tako nie boli czasem tylko i jak wiecej pochodze,opuchlizna jest minimalna ale ta woda ciagle sie zbiera.A bolec i takk moze jeszcze ze 2 mies wiec tym sie nie przejmuje wcale bo jestem przyzwyczajona do bolu,tylko zeby too zakichane zapalenie wyleczyc.
Ania28 cisnienie masz dobre tylko tetno podwyzszone,ale to nic groznego.Najlepiej miez sobie przez tydz cisnienie i tetno 2x dziennie a pozniej idz do lekarza rodzinnego.Wydaje mi sie ze cisnienie bedzie ok ewentualnie mozesz dostac leki na zwolnienie serdusza np.propranolol wogole nie szkodliwy lek a poczujesz sie lepiej bo serduszko zwolni.Wiem cos o tym bo biore leki ma cisnienie i serce ale duzo silniejsze wiec sie nie martw bedzie ok.
Haj jestem Aneta weszłam przez przypadek na tą strone i własnie sie dowiedzialam co mi jest najprawdopodobniej to nerwica. u mnie objawia sie to tak straszny ból głowy ,oczy sie zlewają wzrok lata nie moge sie skupic gdy oglądam telewizje , jazda samochodem robi sie uciązliwa nie mogę się skupić.a wszystko się zaczeło wtedy kiedy przyjechałam tu czyli do irlandii pn póltoraroku temu . nie robiłam zadnych badań . nieraz czuje sie super chce sie zyć a innym razem mam wrażenie że nie dotrwam do nastepnego dnia, {oczywiście nie myśle o próbach samobójczych} tylko mysle ze jestem na cos chora . sama kupiłam sobie na uspokojenie tabletki pomagały ale teraz nie moge ich brać bo mam małą niunię i karmię ją piersią i nie można ich stosować i co ja mam zrobić chcę być zdrowa. boję się iść do lekarza bo jak wykryje że mam nerwice albo depresje to żebym nie miała jakiś problemów . { chodzi mi o to żeby mi dzieci nie odebrali bo tak mi powiedział pewien znajomy że tu jest to wszystko możliwe tu czyli w irlandii pn a ja nie wiem przeciez nie znam się na prawie} może ktoś z was był u lekarza w UK i wie jak tu postepują z taką chorobą. proszę o pomoc dzięki z góry. pa pozdrawiam
to rzeczywiście masz problem, ale nie sądzę, że przez nerwicę zabiorą ci dzieci, to nie kraj trzeciego swiata, chociaż dobrze byłoby się zorientowac.... nerwica to nie choroba , e której masz ,,niedowład umysłowy,,i każdy to wielec do lekarza, bierz leki i nikt nie musi o tym wiedziec PAMIĘTAJCIE O SŁABSZYCH!
dzień dobry,dzieki Aga ze odpisałaś, niewiem czy robiłaś sobie okłady z kapusty,pewnie tak bo to stary sposob,tylko trzeba mocno stłuc kapuste żeby pusciła soki i cały czas noś taki okład.bardzo mi przykro że to Ci się tak wszystko wali na kupe,pozdrawiam wszystkich,
Witajcie Wszyscy :) ja jak narazie sie czuje nawet dobrze plecy juz coraz lepiej, tak to u mnie sloneczko swieci az chce sie zyc :) jeszcze dzis ide na francuski to dzien mi jakos minie mam nadzieje ze sie bede tak czula do konca dnia. SebeQ tak trzymac :) Aniu 28 ja bym na Twoim miejscu nie mierzyla tak czesto tego cienienia i pulsu bo faktycznie mozesz sie nakrecac ja to jestem niskocisnieniowcem ostatnio jak mi lekarz badal w grudniu bylo dobre i nieh tak bedzie, a wiem ze jakbym tutaj miala cisnieniomierz to bym tez mierzyla codziennie i tez pewnie bym sie wkrecala po co ten stres Aniu sama napisalas, ze jak nie myslisz o tym to jest ok, staraj sie to ignorowac samo przejdzie zobaczysz :) Agus ciesze sie, ze napisalas, bardzo mi przykro, ze tak masz ale nadal wierze, ze operacje bedziesz miala :) staraj sie jak najmniej chodzic oszczedzaj to kolano, nie znam sie na domowych sposobach, ale pewnie nie jedno juz wyczytalas w necie, Maja Ci podsunela pomysl jakby co zawsze mozesz skorzystac :) nie zalamuj sie Agus musisz byc teraz silna i jakos to przetrzymac przeciez nie moze byc ciagle zle, trzymam za Ciebie kciuki :) Aneto 16 zgadzam sie z Pogodka, ze raczej nie powinni przez nerwice Ci odebrac dziecka, chociaz dla wlasnego spokoju sie zorientuj jakie jest tam prawo. Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie i zycze milego dnia.
Kasjopejo latwo mowic,gorzej zrobic.Maju kapusta jest na porzadku dziennym u mnie jak ja to mowie robie sobie *kapusniaczek na kolanie*.No pewnie ze zle caly czas nie moze byc,ale ja jestem chyba jakims wyjatkiem.Aneto16 zgadzam sie z dziewczynami.Aniu28 a wiesz ze leki ktore biezesz moga rowniez przyspieszac akcje serduszka,ale nie przejmuj sie bedzie ok.
haj dzieki pogódka za małą rade chyba tak zrobie polece do lekarza chodz mialam juz okazje powiedziec co mi dolega jak byłam na szczepieniu z moją córeczką miałam test na depresje poporodową ale byłam z tłumaczem bo mój angielski jest słaby. no i tłumacz mnie zbił z tropu zaczął sie smiać co za głupie pytania i powiedział że że przecierz jak ktoś ma depresje lub nerwice to i tak się nie przyzna bo mu dzieci zabiorą takze jak to usłyszałam to cały test pozytywnie zaznaczylismy oczywiscie on nie wiedział ze ja własnie cierpie na cos takiego jak nerwicA. no i tak sie z tym borykam do tej pory ale widze ze musze isc do lekarza bo od tej nerwicy to sie choroby nabawie jakiejs. pa pa
aniu28 ja też biore magneb6 i walused ale napewno nie mam przez to szybszego tetna raczej wtedy mam jak mam powod do niepokoju lub nie przespana noc, ale nie zwracam na to uwagi bo potem przechodzi, Aguś może ten kapusniaczek Ci w koncu pomoże bo do cholery kiedyś ta noga musi sie wyleczyć.
Witam wszystkich!!!! Aniu28 ja tez tak mam za szybkie tetno , przy niskim cisnieniu, nawet wczoraj z EKG mi wyszło za szybkie tętno , ale ja mysle ze to dlatego ze ciagle o tym mysle i tak to sie nakreca , bo jak chwile zapomne to nie słysze bicia serca i jest ok i nawet tetno jest nizsze.Aniu 28 a czy masz jeszcze jakies inne problemy z sercem czy w okolicach serca????Własnie za jakies 40 min jade z moim wujkiem do lekarza ( niestety choruje na raka i to juz chyba ostatnie stadium widać, ma silne bole i musze go zawiesc:(( ) a ja sie juz denerwuje tą jazdą i cała sie trzese , tetno juz szybsze i skurcze w zoładku:(((, tak to niestety jest z tą nasza nerwicą.Kasjopeju napisz mi jesli mozesz jak objawiał sie u Ciebie ten atak nerwicy???? Pozdrawiam wszystkich.
Ja wlasnie wrocilam z francuskiego ale super dzis bylo, usmialam sie strasznie :) czuje sie tez dobrze co mnie bardzo cieszy. Agus wiem ze latwo mi sie mowi ale nie mozeszsie pograzac w zlych myslach bo to napewno Ci na dobre nie wyjdzie a ja Cie bede motywowac a nie pognebiac :) masz sie trzymac i bedzie dobrze a kapusniaczek pomoze :) Mirando mi sie to stalo przy prasowaniu zaczelam sie strasznie pocic szczegolnie nogi, krecilo mi sie w glowie i nie moglam zlapac oddechu tak jak by mi ktos wcisnal kulke do gardla to bylo pierwszy raz bylam sama w domu masakra wieczorem przyszedl lekarz stwierdzil ze mam angine bakteryjna i przepisal antybiotyki ale ja po nich sie czulam okropnie i codzeinnie potem to samo po pare razy dziennie 19 czerwca wyladowalam w szpitalu gdzie stwierdzili u mnie poczatek nerwicy tak to wygladalo. Pozdrawiam wszystkich i zycze milego wieczorku papatki.
Witam was serdecznie,pewnie macie pojęcie jak bardzo mi ulżyło gdy wszedłem na wasze forum.Tydzień temu miałem pierwsze objawy tego wszystkiego co się dzieje z wami,oczywiście *zwariowałem* byłem przekonany że umieram.Na drugi dzień wszystko wróciło do normy więc pomyślałem że to skutki kaca(dzień wcześniej popiłem).No i niestety wróciło we wtorek więc od razu wizyta u lekarza zrobione ekg zmierzony puls,ciśnienie no i co? No i *oczywiście* jestem zdrowy jak ryba.Ale dla pewności dostałem od lekarki Pramolan . Nie zarzyłem bo skoro jestem zdrowy to obiawy same przejdą.Jak bardzo się myliłem.Ale teraz biorę i tak nie pomaga za bardzo ale zawsze troszeczkę.Ale jestem wam bardzo wdzięczny za wasze opisy bo naprawdę mi ulżyło-może nie całkowicie ale w dużym stopniu.A co do moich stresów to zawsze do wszystkiego podchodziłem z zimną krwią(prowadzę dwie małe firemki i nic mnie nie było w stanie wyprowadzić z równowagi),lecz teraz jestem na etapie rozwodu z moją żonką i może to gdzieś podświadomie spowodowało tą nerwicę,a chcę dodać że jak na razie rozwód przebiega spokojnie nic *na noże* się nie dzieje.Więc jak już poczytałem te wszystkie wasze opowieści to dochodzę do wniosku że my możemy się nie denerwować ani nie stresować a organizm i tak swoje zrobi.Bardzo serdecznie was pozdrawiam i mam nadzieję że jeszcze nie raz tutaj zagoszczę(chociaż tak naprawdę wolałbym nie mieć do tego powodu).Trzymajcie się cieplutko i nie poddawajacie się tej *zarazie* :)
witam wszystkich dziekuje wam za szybkie odpowiedzi i za pocieszenie mnie dzisiaj mam ciezki dzien moje dzieci są chore kaszlą ze tragedia a ja mam wrazenie ze zaraz sie ktorys ududsi chodziasz mam doswiadczenie w zapaleni trkani i wiem ze mogo wystąpic dusznosci chorują na to przecierz nie pierwszy raz aja sie zchowuje jak bym se rady niedawała kiedys tak nie było byłam bardziej opanowna a teraz nie moge sie wziąsc w garsc jeszcze jakby nie było moj mąz mnie denerwuje myslałam ze mi pomaga uporac sie z moją chorobo a on mnie jeszcze bardziej wkurza swoim zachowaniem dzisiaj normalnie niechce mi sie zyc mam doła ...pozdrawiam was ....
witajcie aniu 28 wiem jaki to strach jak dzieci chore,moj starszy syn tak czesto miał krtan że można było oszalec ze strachu ale po latach można sie nauczyc do tego podchodzić troche spokojniej,jak młodszy dostał pierwszy raz krtan to już byłam spokojniejsza i dużo pomaga wyjscie z dzieckiem do chłodnego pomieszczenia noi leki,a myslisz aniu że mi mąz pomaga? szkoda słow,obcy bardziej problem zrozumie. Marku33 jeżeli masz dobre wyniki to pewnie ta nerwica nasza zmora Cię dopadła ale najważniejsze,że jesteś dobrej mysli. życzę Wam miłego i spokojnego dnia.
Witajcie Kochani. Ja dzis sie nie dobrze czuje wczoraj za szybko pochwalilam dzien a sie jeszcze nie skonczyl ok 22 mialam takie okropne dusznosci myslalam ze zwariuje, pozno sie polozylam przez to spac ale w nocy dobrze spalam. Ale dzis znowu te dusznosci mam i kregoslup mi dretwieje masakra czynie mozna sie czuc pare dni bardzo dobrze :( Maju, Aniu 28 ja to jeszcze na tyle dobrze mam, ze moj rozumie moje objawy i pomaga mi bardzo mocno, ale nie wiem czy nie straci kiedy cierpliwosci :( pozdrawiam.
Hejka.A ja wczoraj jak poczytałem o naszych problemach i uświadomiłem sobie że to siedzi w nas i żadne lekarstwa nie pomagają to powiedziałem sobie*tak dalej nie będzie skoro jestem zdrów jak ryba*wbiłem sobie to do głowy i poszedłem na piwko po godzinie nie było śladu po nerwicy a w nocy spałem jak suseł (wypiłem tylko dwa piwka)maxymalnie trzeba wyluzować.Dzisiaj znowu próbowała mnie wziąść ale wmawiałem sobie że to moja fanaberia i znowu jest luzik,gdzieś tam odczuwam mały dyskomfort ale jest o niebo lepiej niż było.Pozdrawiam wszystkich papa.
witam wszystkich ja dzisiaj sie zle czuje w gardle mi cos stoi i nie moge jesc niewiem dlaczego ,jestem senna zmeczona a nic dzisiaj nie robiłam siedziałam przy stole z rodziną i nie zjadłam objadu bo nie mogłamnagle do głowy uderzyło mi gorąco jak by misie cos ciepłego na głowie wylało i przez chwile tak miałam strasznie sie przestraszyłam głowe mam ciezką nie wiem co to za wylewanie pogłowie czy ktos z was tak ma ,,,
Witam Wszystkich znowu ostatnio pustki na forum mysle ze przezto ze u Was lepiej :) Aniu 28 ja tak czasami mialam teraz juz nie ale nie zapeszam. Ostatnio mnie strasznie serce boli znaczy piecze mnie w lewym dolku okropne uczucie do tego dretwieje mi kregoslupi znowu mam schizy biore dziennie Sedanxio i do tego jeszcze pije witaminy, raz sie czuje dobrze a raz okropnie juz mam dosyc zastanawiam sie by nie isc do lekarza po jakies leki mocniejsze ale zobacze jak sobie dam rady do wakacji. Napiszcie co u Was slychac, jak sie czujecie pozdrawiam Wszystkich papa.
witajcie u nie dzisiaj to samo piekna pogoda a moja głowa ciezka ,kreci mi sie w głowie a oczodoły mnie okropnie bolą .Jeszcz ejakby nie było do tego jestem przeziebiona gardło , katar , kichanie no rmalnie koszmar ...kassiopeju ...mnie codziennie boli kregosłup czasami to az tak ze nie moge spac po nocach bo niewiem jak sie wygodnie ułozyc zeby nie bolał a rano nie raz chodze jak połamana tak mnie boli jak mnie tylko boli to zaraz mysle ze mnie nerki bolą ize chyba cos mi dolega i znowu sie nakrecam i cały dzien zrypany...pozdrawiam wszystkich.....
Witam wszystkich !!!! U mnie ( odpukać) , jest lepiej jesli chodzi o samopoczucie i te rozne symptomy fizyczne z nim zwiazane, chociaz cały czas jestem na lekach , ale niestety nadal mam lęki gdziekolwiek sama isc , gdzies wyjsc dalej :((, boje sie ze cos mi sie moze stac , ze zasłabne itp zdaje sobie sprawe ze tak dziala psychika , ale jak narazie to jest mocniejsze odemne, ale ogolnie samopoczucie ok, a w tym wszystkim to najlepsze ze wreszcie normalnie spie po nocach i jestem wypoczeta. Pozdrawiam wszystkich i życze dobrego samopoczucia bo wtedy odrazu swiat staje sie bardziej kolorowy :)))))