Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica - czy na pewno?

Gość moni2572

Rekomendowane odpowiedzi

dzień dobry! czemu tak mało piszecie;Kasiopeju ,moni?ja wczoraj byłam tak zmęczona że padlam razem z dziecmi.oby dzis było lepiej,Agus będe myslami z Toba abyś sobie poradzila,ale dlaczego musisz do zera zejśc z lekow?czy nie można chociaż przy jednych pozostac?
Witajcie dziewczyny. Maju ja mam ostatnio nie zaciekawy okres nerwy mi wysiadaja ale biore tabletki ziolowe i na szczescie one pomagaja, chcialabym zeby juz sie skonczyla pewna rzecz co mnie dobija ale jak pisalam wczesniej mysle ze do dwoch tyg sie wszystko wyjasni. Aniu moze leki Ci nie dzialaja tak jak trzeba bo zmieniaja Ci je czesto i organizm do kazdego nowego na nowo sie przyzwyczja sprobuj przez jakis czas brac tylko jeden i ten sam lek milo ze do Nas dolaczylas pisz czesto :) Agus trzymam za Ciebie kciuki napewno dasz rade rowniez jestem myslami z Toba :) Moni sie znowu nie odzywa mam nadzieje ze u Niej wszystko dobrze. A tak jak sie dzis czujecie bo ja nie zabardzo a musze jechac po zakupy, ale mysle ze dam jakos rade pozdrawiam i zycze milego dnia odezwe sie wieczorkiem pa.
Czesc wszystkim!,wymienie wam jakie objawy wystepuja u mnie,i licze ze dostane potwierdzienie od kogos tutaj ze to faktycznie nerwica,bo juz odchodze od zmysłów,jak weszłem na neta i zaczołem wpisywac objawy swoje,to okazuje sie ze mam około 20 róznych chorub z tego 15 smiertelnych po czasie:],a wiec tak:::nieraz nie wiem skąd, bieze sie nagle płacz,nieraz cos czytam i zaczynam płakac,kołatanie serca,praktycznie przy zadnym duzym wysiłku chce ono mi wyskoczyc,od momentu kiedy tylko wstane z lózka to po 5 min moja twarz jest cała czerwona i goraca,znika dopiero jak sie kłade spac i jak leze,drżenie ciała,jak zginam nadgartski to drżą,jak zginam nogi,kark,podnosze i opuszczam ramiona,to tez drzą:/jak przyniose siatke z zakupami to mięsien u reki boli mnie ze 2 dni az,a do tego odrazu po przyniesieniu tej pieprzonej siatki reka wtedy mi drży z 10 razy bardziej,nimoge nawet dobze cherbaty posłodzic bo wszystko leci,czasem boli mnie klatka piersiowa,dziwnie kłuje jak nieraz ide,często boli kark i głowa,oraz inne mięsnie,cały czas mam stan podgoraczkowy,najdziwniejsze jest z zyłami,tetnicee wszędzie dołsownie tak mi skaczą ze widze to gołym okiem,jak opre głowe,to cała mi skacze do przodu,tetnice szyjne to juz wogule jak by miały z orbity wyskoczyc,i nieraz mam wrazenie ze serce mam z szyji albo w brzuchu,bo w tych miejscach mam jakies udezenia cały czas,często robi mi sie duszno w pomieszczeniach zagęszczonych ludzmi,autobusy,sklepy itp,mam dziwne leki,lęk ze mnie zostawi moja dziewczyna;( bo przez te wszystkie objawy jstem totalnie do niczego,trwa to juz 4 miesiące,i zaden z objawów nieznika,powiedział bym nawet ze pojawiaja sie coraz to nowsze,PROSZE,NIECH KTOS MNIE UTWIERDZI W PRZEKONANIU ZE TAKA MASA FIZYCZNYCH OBJAWÓW JAKA MAM,TO MOZE BYC NERWICA;(
Danielu nic nie piszesz czy robiłeś jakie badania,ja dla uspokojenia siebie zrobiłam ekg,echo serca,usg tarczycy,oczywiscie jestem zdrowa to jedynie w podobnych objawach jakie sa u Ciebie to biore tabletki uspokojajace.najlepiej wybierz sie do lekarza rodzinnego,napewno cos Ci przepisze,
Wojtas ja bym Tobie rowniez proponowala okulary tak jak Maja. Zobaczysz czy wtedy tez Cie bedzie glowa bolec. Mysle ze cos musisz miec nie tak z soczewkami bo to dziwne ze dopiero wtedy zaczyna Cie bolec glowa jak je wkladasz ja bym na Twoim miejscu poszla jeszcze raz do okulisty i opowiedziala o objawach. Danielu jesli masz wyniki w normie to napewno nerwica poprostu musisz sie uspokoic jak masz takie ataki bo im bardziej sie wtedy boisz tym bardziej sie to nasila mysle ze to co napisales o zylach to Twoja podswiadomosc widzi je wtedy takie ze chca wyskoczyc ja mam podobne objawy do Ciebie ostatnio mi sie nasilaja bo mam pare stresow ale ja juz wiem ze to nerwy i tak nie panikuje. Niewiem czy bierzesz jakies leki jesli nie to idz do lekarza a poki co wykup sobie ziolowe bez recepty.
Najbardziej niedaje mi spokoju to drzenie kiedy zginam rece,albo nogi albo jak siadam:/ i czerwona twarz,od momnetu wstania na nogi wygladam jak by ktos na mnie wylał czerwona farbe:/skoro to nerwiczne to czemu jak rano sie budze to przez pierwsze 5 min jeszcze mam normalny kolor skóry:(niesądziłem ze w wieku 20 lat dopadnie mnie cos takiego;( a lek no mam,tylko szkoda ze on nielikwiduje chociaz połowy tych objawow co wymieniłem:(
dzięki za odpowiedzi, ogólnie w okularach nie boli mnie glowa, ale zależy mi na tym abym mógł nosić soczewki, zastanawiam sie poprostu czy zakladając soczewki podswiadomie jakos szykuje się na ten ból i sam go wywoluje czy to właśnie jest jakis mój rodzaj nerwicy, ogólnie bardziej denerwuje się gdy przebywam wśród ludzi i wtedy ten ból się nasila i im dłużej nie moge się uspokoić tym ból jest silniejszy, zastanawia mnie poprostu czy to może być nerwica czy poprostu jest coś nie tak z tą soczewką, moglibyście mi polecić jakies leki uspokajające zanim pójde do okulisty? (mam 22 lata), z góry dzięki za pomoc i dużo zdrówka dla wszystkich
Witajcie:) U mnie wszystko w porządku widać leki działają juz w pełni, we wtorek mam wizytę u psychiatry zobaczę czy utrzyma taką wysoką dawkę.Teraz jestem przejęta i radosna w zwiazku z jutrzejszym weselem, a mój smutek gdzieś zniknął oby na zawsze:) Pozdrowienia dla wszystkich...Daniel zrób sobie jeszcze badanie tarczycy TSCH , nadczynność tarczycy też daje różne objawy...jeśli bedzie w porządku to wygląda faktycznie na nerwice..
witam wszystkich dwa razy do was napisałam i przez dwa dni czułam sie dobrze nie tak jak przed chorobą ale moze byc nie wiem czy to działa na człowieka podswiadomie ze jak sie komus wygada i ktos cos potwierdzi to jest dobrze dziwny jest ten mózg .Chciałabym zeby m sie juz tak na codzien dobrze czuła ale niewiadomo jakie bedą nastepne dni zbliza sie moja wizyta u psychologa czym blizej tym bardziej sie denerwuje . Musze wam sie pochwalic dzisiaj poszłam po dzieci do szkoły z moim najmłodszym synkiem i nawet dobrze sie czułam jak wracałam tylko pomyslałam o tym zeby mi sie słabo nie zrobiło ipo chwili zrobiło mi sie gorąco to cholerstwo działa podswiadomie jak nie mysle jest ok .pozdrawiam wszystkich napisze wam jak po pierwszej wizycie u psychologa ...
Czesc :) Wrocilem dopiero co z Holki zeby znowu siedziec na tylku hihi co u was? mam nadzieje ze dobrze niezdarzyle mprzeczytac nic :) zemna lepiej ale laza mi takie mysli glupie ze moge pasc w nocy ehh glupie to . mal otabletek biore ziolowych prawie juz wogole, i ja knarazie magnezu nie ale mysle ze magnez lepiej brac. pozdrawiam sympatyczne dziewczyny :) @_
Maju mnie juz sercenie boli tabletka pomogla ale rano bylo okropnie :/ tak to wieczor mija spokojnie tylko ze pogoda mnie doluje jest okropnie caly dzien pada :( Maju moja droga to jest normalne pewnie nadal martwisz sie o ojca i przez to ten niepokoj ale bedzie dobrze zobaczysz :) Moni czemu sie nie odzywasz mam nadzieje ze wszystko w porzadku??? Aniu ciesze sie ze piszac z Nami lepiej sie czujesz bedzoiemy czekac na wiadomosci jak tam u psychologa poszlo :) Lukasz witam serdecznie ciesze sie ze juz lepiej u Ciebie :) Iwonko jak tam po weselu pewnie super co??? Wojtas jesli biorac leki dalej Cie bedzie bolec glowa po wkladaniu soczewek to idz najlepiej do tego okulisty ja mysle ze poprostu masz zle dobrane soczewki. Pozdrawiam Wszystkich i zycze spokojnej nocy dobranoc pa.