Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica - czy na pewno?

Gość moni2572

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, a jednak nie przełamałam tego cholernego strachu i nadal siedzę w domu, mam dzisiaj wizytę u psychiatry, może zmieni mi leki i w końcu zadziałają. Nie wiem czy to depresja czy silna nerwica, ale znajoma ma mi załatwić psychoterapeutę. Może oprócz leków pomoże mi ta terapia. Czuję się jak wrak człowieka, jak bym była ciężarem dla rodziny, a najgorsze jest to , że w tej chwili nie widzę jakoś wyjścia z tego.Myślę nawet o całkowitym zrezygnowaniu z pracy. Żeby od rana jakoś egzystować i cokolwiek zrobić w domku biorę połówkę Lexotanu i to na kilka godzin pomaga, chociaż po nim jestem ospała.Dzięki dziewczyny za wsparcie moralne, muszę wkońcu ruszyć tyłek i zająć umysł jakąś pracą, bo inaczej znów ogarną mnie bzdurne mysli - i atak gotowy. Pozdrawiam
Witam Wszystkich ja mam za soba totalnie nie przespana noc przez te plecy najlepsze jest to ze rano mnie nie bola tylko wieczorem i w nocy masakra :? musze troche ogarnac dom bo jest okropny balagan ale juz naprawde na spokojnie sobie bede pracowac bo juz tego bolu plecow mam dosyc :/ Maju milego spacerku :) Okul mysle ze psychiatra Ci pomoze nie rezygnuj narazie z pracy zobaczysz co bedzie po psychoterapii no a teraz masz racje zajmij sie czyms lepiej jest cokolwiek robic niz siedziec i myslec co Nam dolega :) a co u reszty Moni, Iwonka, Aga i reszta jak Wy sie dzis czujecie???
Witajcie! ja dziś....czuję się całkiem dobrze,aż jestem zaskoczona :) Kasiopeju Ty nie szalej tylko daj plecom wrócić do normy,porządki nie uciekną:) Moni też tak często miałam,ale teraz odkąd działaja leki na razie mi przeszło. Okul nie przejmuj się widocznie nie jesteś jeszcze gotowa,natomiast polecam psychoterapie, bardzo pomaga , mnie pomogła na kilka lat...teraz od pewnego czasu mam nawrót,ale staram się przypominać rady z terapii Aga pewnie sprząta,nie szalej kobietko za bardzo :) Miłego dnia
ja juz posprzatalam oczywicie zrobilam wiecej niz zamierzalam ja to tak mam, ze nie potrafie sie zrelaksowac (chyba wtedy sie relaksuje jaksiedze przy komputerze) a tak caly czas o czyms mysle, cosik robie masakra, jutro jeszcze musze okna umyc jesli pogoda pozwoli i bedzie czysciutko :) ogolnie to tak sobie sie czuje jakas narwowa raz mi zimno raz goraco, ze pot mi splywa po plecach okropne uczucie mam nadzieje ze mnie nie bierze jakies chorobsko :/ chcialam sie pouczyc francuskiego ale nie mam slownika musze jechac kupic, a na necie nie ma tych slowek :( mam zadania z gramatyki i nie ktorych slow nie kapuje a za tydzien mam nastepna lekcje, ale slyszalam od znajomej ze mozna tutaj kupic slownik polsko francuski i francusko polski ciekawe tylko jaka bedzie cena :/ pogode mialam dzis dziwna raz padalo raz nie raz to jakby jakis grad a teraz swieci sloneczko hehe zakrecona pogoda no nie dziwie sie ze sie tak czuje :) Wam kochane zycze milego popoludnia ja moze bede jeszcze wieczorem pa
Gość moni2572
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie moje kochaniutkie babeczki.Ale się zmieniła pogoda,nie ma co.Rano to było u mnie biało,normalnie zima .Ja niedawno wrociłam z pracy.Nawet zdążyłam odwiedzić kosmetyczkę.Teraz siedzę i piję kawkę.Ogólnie samopoczucie takie w miarę,chociaż momentami tak jakoś słabo mi się robi.Muszę w końcu troszkę więcej jeść.Okul,tylko nie rezygnuj z pracy.daj sobie szansę.Przecież jest masa ludzi którzy też mają takie problemy.Tylko się nie zalamuj.Napisz jak Ci poszło na wizycie u lekarza.Kasiopeju jak Ty nie wyluzujesz z tymi porządkami to my z dziewczynami normalnie wlejemy Ci .Maju,a jak Ty się czujesz?Udał się spacerek?Iwonko,cieszę się że leki zaczynają działać,i w końcu zaczynasz sie cieszyć życiem.Super.Aga,a Ty gdzie się podziewasz?
u mnie moni nawet dobrze ze spacerku szybko wrociłam bo ta pogoda to szalaje,szkoda gadać,prasowałam ,obiad zrobiłam i tak leci czas, taka jakaś jestem przygnębiona niewiem dlaczego tzn.raczej mam powod do tego ale juz takie zycie jest i trzeba iść dalej. bede wieczorem pa,Agus napisz jak sie czujesz,
Do IWONY-dowiedziałem sie o takiej oradni ktoa znajduje sie na armi krajoej w krakowie,ponoc tam jst psychoterapia tylko dla studentów,widziałem wczesniej ze jestes z krk,wiec czy mozesz cos mi powiedziec na temat tej przychodni psychologicznej?
jakie ranne ptaszki z Was :) witam serdecznie u mnie pogoda zapowiada sie nawet fajnie ale wole nie zapeszac musze jechac za chwilke do sklepu na male zakupki :) w nocy dzis spalam jak niemowlak moze odespalam wczorajsza hehe ale pozno poszlam spac bo ok 1.00 tak to ogolnie jak narazie dobrze sie czuje mam nadzieje, ze tak juz zostanie :) Moni w pracy ale Ci zazdroszcze tez bym chciala w koncu pracowac, Maju ciesze sie ze sie lepiej czujesz :) Agus super ze Ci juz dali termin o ile sie przypominam to czekalas na operacje bedzie dobrze :) a do rzeczywistosci sie przyzwyczaisz ja to swieta spedze sama ze swoim narzeczonym ale mysle ze bedzie dobrze na obiad juz sobie zarzyczyl kluski slaskie i zrazy hehe bede miala troche roboty aleja to lubie :) Iwonko a co u Ciebie jak Ty sie dzis czujesz??? Pogotko pozdrawiam milego dnia Wam zycze pa.
ja sie dzis tak mocno wkurzylam masakra jechalam na te zakupy mialam pol godzinki czasu by zrobic zakupy i spieszylam sie jak glupia a ten paskudny autobus nie jechal, a nastepny mialam miec za poltorej godzinki niestety mieszkam w takiej miejscowosci gdzie autobusy zadko jezdza :( no i poszlam piechotka 3 km i w srodku drogi zaczal padac niby grat przez jakies dwie minutki myslalam ze zwariuje jeszcze mialam wysokie obcasy przyszlam totalnie padnieta i nogi mnie bola od butow teraz akurat wstalam bo sie polozylam na chwilke i jestem jescze bardziej padnieta ja nie moge po poludniu spac a tak ogolnie sie dobrze czuje tylko jak nie urok to sraczka zawsze cos musi byc
No i byłam na tej wizycie u nowej pani doktor, zmieniła mi leki i dostałam dorażnie coś na uspokojenie, czuję się przynajmniej dziś o niebo lepiej. Wizytę u psychoterapeuty dopiero załatwiam, myślę że mi pomoże.W domu staram się czymkolwiek zająć żeby odgonić*głupie myśli*, w końcu idą święta . Ostatnio w moim przypadku sprawdziło się powiedzenie, że prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie, pomogła mi osoba, której bym wogóle o to nie podejrzewała- wyciągnęła do mnie po prostu pomocną dłoń, chociaż sama ma wiele problemów. Dzięki jej za to.Uzmysłowiła mi to, że najważniejsza jest dla mnie rodzina a póżniej dopiero praca i tego muszę się trzymać. No i to na tyle narazie, trzeba by zrobić rodzince jakąś kolacyjkę, bo już się dopominają.
Witajcie! Wczoraj nie było mnie cały dzień pomagałam rodzicom w porządkach,dziś znowu u mnie i tak w kółko :) Kasiopeju miałaś naprawdę niezły dzień,ale ja wczoraj robiłam za tragarza,sprzątałam , a wieczorem niespodziewanie zostałam sama z pOLrocznym synkiem siostrzeńca, który głównie wrzeszczał ,ale przeżyłam :) Aguś trzymam kciuki musi byc lepiej! Okul fajnie ,że jest poprawa, na razie skup się na swoim zdrowiu, a jak będzie ok będziesz się zastanawiać nad pracą,daj sobie czas bo widocznie go potrzebujesz Pozdrowienia dla wszystkich
Witajcie :) ja dzis sie nie najlepiej czuje jestem strasznie rozrazniona i ten zaladek mnie znowu boli a wczoraj wieczorem bolalo mnie serce dawno takiego uczucia nie mialam dzis postanowilam nic nie robic myslec tylko o sobie jutro znowu musze zrobic ostatnie zakupy przed swietami wiec znowu caly dzien praktycznie poza domem pogoda tez nie sluzy temu zeby sie dobrze czuc raz slonce raz deszcz niech sie w koncu zdecyduje :/ teraz pojde sobie zobaczyc jakis filmik najlepiej komedie moze mi sie chumor poprawi. Iwonko widze ze pracowity dzien mialas :) a tak jak sie czujesz? Maju a jak u Ciebie z samopoczuciem Moni pewnie w pracy, mysle ze jak wroci cos napisze. Aga napewno bedzie lepiej :) Ciesze sie okul ze juz sie lepiej czujesz, po psychoterapii powinno byc jeszcze lepiej pozdrawiam Was dziewczyny i zycze milego dnia.
Maju tak to jest z dziecmi ja jak jestem w polsce to do komputera nie ma szans siostrzeniec i siostrzenice przez caly czas siedza :) zazwyczaj jak jestem to maja wolne od szkoly :) ja juz troszke lepiej sie czuje ale ten zaladek znowu mnie boli mam ostatnio troche problemow moze przez to sie to wszystko nasila dzisiaj caly dzien leniuchowalam glownie spalam nie wiem co bede w nocy robic mam nadzieje ze zasne nic ja juz Wam mowie dobranoc pa.
Zawsze, ilekroć zostaję sama w domu zaczynam mieć zawroty głowy i robi mi się słabo. Chyba wbijam sobie do głowy, że zemdleję... miewam też nudności lub ogolne osłabienie. Kiedy myślę o tym, coraz bardziej nasilają się objawy. Staram się nidzie nie chodzić sama, najczęściej pod rożnymi pretekstami umawiam się na każde wyjście z jakimiś koleżankami. Muszę być zawsze tam, gdzie jest dużo ludzi, bo inaczej od razu mam te same objawy... Czy to mogą być objawy początku nerwicy?
Gość moni2572
Witam.Ja dopiero teraz bo wcześniej nie miałam czasu.Praca,odebrać małego z basenu.Jutro muszę zrobić jakieś zakupy,bo jeszcze nie mam nic przygotowane na święta.Kasiopeju,a jak twój żoładek?Przestał Ci dokuczać?Maju,Twój syn to tak jak moj.Jak ma wolne od szkoly to bajki albo komputer.A nauka na końcu.Aga a Ty jak sie dzisiaj czułaś,jak minął Ci dzień?Ressa,te objawy które opisujesz to mają wiele wspólnego z nerwicą.Ja neraz tak się czułam.A od dawna one Ci tak dokuczają?
Witajcie kochani,ja na momencik zeby sie tylko przywitać,czuje się nawet dobrze, pracy tyle ale nie będę szaleć bo gości nie będzie za wiele na szczęscie obym tylko do Mamusi na święta pojechała to będe szczęsliwa.Ressa jak moj mąz jedzie gdzieś na delegacje to ja jestem praktycznie na tabletkach uspokojajacych bo tak sie boje zostać sama w domu że szok albo ściągłam raz brata do siebie na ten czas, pozdrawiam.