Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica - czy na pewno?

Gość moni2572

Rekomendowane odpowiedzi

Gość magicmartin
No tak, dziękuję Wam za radę.Do myśli o tomografie już dawno dorosłem tylko że własnie przeraża mnie cena badania prywatnego bo moja ogranoczona lekarka napewno mnie nie skieruje, Swoją drogą pewna Pani neurolog do której przyszedłem pewnego dnia zataczajac się jak pijany i zwijający się z bólu głowy powiedziała *pan się nie kwalifikuje do takiego badania*: .Doczekalimy się czasów że aby zdobyć jakiekolwiek przeklęte skierowanie na badania należy przyjść z głową pod pachą...a i tak jakieś ale się znajdzie. Bo jak to lekarze mówia: To tylko nerwica...jest Pan zdrowy, albo To tylko migrena...musi się Pan przyzwyczaić. Szlag człowieka trafia. W każdym razie dobrze jest mieć z kim o tym pogadać bo automatycznie jakoś tak lżej.Pozdrowionka
Witam Ja chyba też mam podobny problem co reszta czyli ta pieprzona nerwica. Miałem badania robione: wyszła mi tachykardia i wypadanie tego płatka, jutro mam echo serca mam niby prawie wszytko to samo co wy tyle że dodatkowo taki dziwny niepokój i skołowanie ( np. idę z pokoju do łazienki i kiedy jestem już w łazience tak jakby dopiero to sobie uświadamiam. jakby *nie pamietam* drogi do tej łazienki,albo drapię się po głowie i też tak jakbym tego nie czuł, jakbym tego nie robił; czy druga sprawa: wydaje mi się ze różne czynności wykonuję jakby automatycznie, jakbym sie nad nimi nie zastanawiałm, jakbym był poza tym wszytkim - i mam to przez cały dzień już od 2 tyg, a czasami zdarza sie takie większe że w ogóle nie wiem co robie i wtedy dopiero zaczynam sie bać i zaczyna mi sie właśnie to kołatanie serca.) Ma ktoś coś podobnego?/ boję się zebym nie zwariowal boję się chodzic spać bo raz miałem taki film że miałem tysiąc myśli na minutę, jakby mi ktoś ciagle gadał w głowie i w pewnym momencie sam nie wiedziałem dobrze co sie ze mna dzieje i nie byłem pewien kim jestem. straszne mnie to przerazilo wtedy.
witajcie w sobote ja jako pierwsza dzisiaj,jeszcze tak nie bylo.Oconor ile razy ja sie na tym złapalam że coć zrobiłam a potem dopiero docierało do mnie co to bylo jaką wtedy czynnośc zrobiłam.gdy miałam dni okropnego stresu i lęku o bliską osobę to ja wtedy nawet nie słyszałam co do mnie dzieci mowia, zacznij brać leki ziołowe zawsze to coś pomoże.życze Wam miłego dnia.
Gość magicmartin
Oj tak,często robię coś nie myśląc o tym. Jak półautomat jakiś. Z gadaniem w głowie też już przerabiałem.W ogóle często wyrywam się w nocy przez to ze snu. mam takie że nawet ich się opowiedzieć nie da. Pomijając fakt że sam boję się zasypiać. Na szczęście mam kobietę moją obok...ale i tak...pozdrowka
witajcie! u mnie bez większych zmian,na razie nie mogę się przyzwyczaić do nowej dawki,jestem bardzo słaba i mogłabym tylko spać...u Agi też nie za dobrze,cóż musi upłynąć trochę czasu żeby nowy lek zaczął działać. Oconor ja mogę polecić dobrą psychiatre ze specjalizacją psychoterapeuty w krakowie,problem jest tylko,że ona przyjmuje tylko prywatnie i wizyty są drogie ok120zł.Dlatego ja pomimo że miałam do niej pełne zaufanie musiałam zrezygnować,teraz leczę się w przychodni na Serkowskiego za darmo.Lekarka do której teraz chodze jest miła,ale dosłownie 10 min na pacjenta...Pozdrowienia dla wszystkich
Witajcie wszyscy ja dzis sie czuje w miare dobrze tylko ze znowu mam ta flegme czy Wy tez ja macie czasami mi zanika a czasami sie pojawia i jest to strasznie meczace budze sie w nocy i mama wrazenie ze sie udusze jest to takie okropienstwo :( w dzien pol biedy ale najgorzej w nocy :( Okonor ja tez tak mialam, dopiero po lexotanie mi to przeszlo bez tabletek nie da rady bierz przynajmniej tak jak Ci napisala Maja ziolowe. Iwonko mysle ze jak sie obie z Aga przyzwyczaicie do lekow to bedzie lepiej niestety musi minac troche czasu. Ja za chwilke sie wybieram z moim skarbem na sacerek jest sliczna pogoda i to sloneczko az chce sie zyc pozdrawiam i milego dnia Wszystkim.
Gość moni2572
Witam*Dziewczyny,wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet:):):)*Magicmartin,spróbuj jeszcze raz i poproś o skierowanie na tomokomputer glowy.Prywatnie to badanie kosztuje chyba ok.250 zł.,ale nie jestem pewna.Oconor,dziewczyny mają rację ,zacznij sobie brać ziolowe tabletki na uspokojenie,a jak Ci one nie pomogą to wtedy wybierz się na wizytę do psychiatry.Nie ma sensu tak się męczyć.A jak będziesz miał jakieś pytania czy wątpliwości i będziesz potrzebował wsparcia to pisz tutaj.My wszyscy trzymamy sie razem.Dziewczyny ,czytam że Wy w wir porządkow wpadłyście,a mnie to jeszcze czeka.Muszę od czegoś zacząć,ale mi sie nie chce.Synek dzisiaj ma cały dzień gorączkę.Może nie tak wysoką jak wczoraj ale jednak jest.Antybiotyk wykupiłam ale jeszcze mu nie dałam.Nie wiem czy jest taka potrzeba.Może to jakaś wirusówka.Poczekam do jutra.Jak jeszcze dzisiaj w nocy będzie miał remperaturę ,albo jutro rano to włączę antybiotyk.Kasiopeju jak było na spacerku?Maju a Tobie jak minął dzień.Jarek,w dalszym ciągu się nie oddzywa.Iwonko trzymamy za Ciebie kciuki,troszkę cierpliwości a przyzwyczaisz sie do leku i będzie dobrze.Jak masz taką potrzebę i możliwość to połóż się i prześpij.Jak będziesz rozmawiała z Agą to ucałuj ją ode mnie i życz jej dużo zdrówka.
Moni n spacerku bylo super :) tylko myslalam ze bedzie cieplej ale sloneczko bylo i to najwarzniejesze :) nio te porzadku jutro ide znowu do tych znajmych pomagac bo mojemu tylko wicendy pasuja zeby im pomoc a jutro idziemy razem wiec jak nie bede nic pisac to znaczy ze jest ze mna ok tylko nie mialam kiedy byc przy kompie :) teraz Wam zycze wszystkim spokojnego wieczorku i slodkich snow no i oczywiscie milutkiej niedzieli papa
Gość magicmartin
MONI2572...nie wiem czy ja dobrze rozumuję, tomokomputer to coś innego niż zwykła tomografia? Bo mnie informowano że tomografia może kosztować 4000zł a to dosyć znaczna róznica. Wogóle to cieszę się jak dzidzi że jest z kim się podzielić swoimi dolegliwościami bo już trochę siara powtarzać swoim bliskim w kółko o tym:) Hehe...Pozdróweczka i miłej bezbolesnej niedzieli
Gość moni2572
Magicmartin tomografia komputerowa to to samo co tomokomputer.Może cena zależy czy to badanie się robi bez czy też po podaniu kontrastu.Z kontrastem to badanie jest lepsze ,ponieważ **lepiej widać**.Kontrast podaje się dożylnie.Ja mialam coś takiego.Z tym że ja nie płaciłam.Badanie trwało kilka minut.
Gość moni2572
Mialam straszne jazdy że mam coś w głowie.Wszyscy mieli dość mojej tej samej śpiewki.W końcu pod presją mojego męża ,zdecydowalam się na badanie.Tak więć Magicmartin niee zwlekaj i zapisz się na to badanie.Bezsensu non stop sie nakręcać że coś Ci poważnego dolega.Ciesz się życiem !!!!!!
witajcie kochani ja własnie wrociłam od rodzicow , pogada dopisała więc jestem zadowolona,no nie do konca bo tak potwornie mnie żołądek boli po antybiotyku,biore osłonowe ale nie bardzo pomagają ale już go koncze to będzie spokoj.
Gość magicmartin
MONI...ja nie zwlekam tylko pewne ograniczenia posiadam:) Jestem aktualnie we Włoszech i tylko muszę czekać na jakąś pierwszą lepszą okazję na wyjazd.Niestety nie zawsze da się wszystko ułożyć jakbyśmy chcieli.Jak to mówią:*Jak nie urok to sraczka*Hehe. Fakt że pocieszyła mnie cena badania bo nie jest wysoka a ja żyłem w przekonaniu ze tomograf kosztuje cały majątek. Pozdróweczka dla wszystkich niedzielnych forumowiczów
Witajcie ja spedzilam wczoraj codowna niedziele duzo bylo pracy, ale i smiechu wspolny obiadek i w ogole super bylo czulam sie naprawde dobrze :) a co u Was ja od dzis mam luzik tylko nauka francuskiego bo w zeszlym tyg nie bylam na lekcji bo nie mialam kiedy :? ale teraz i moje plecy beda mialay czas na odpoczynek hehe jeszcze mnie bola ale co dziwne ze przez dzien nie tylko w nocy :/ kurde jak gadalam ze znajomymi z Polski top ich dzieci tez choruja ostatnio czesto wszystko wina tej pogody :( Maju napisz jak tam wyniki o ile dobrze pamietam mialas je dzis odebrac. Moni pewnie w pracy :) Jarek a co u Ciebie napisz pare slow :) Magicmartin ja tez mam ograniczenia co chodzi o lekarzy tez przebywam obecnie za granica i tylko jak jestem w polsce to robie sobie ewetualne badania. Iwonko a co u Ciebie? Pozdrawiam wszystkich serdecznie pa