Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica - czy na pewno?

Gość moni2572

Rekomendowane odpowiedzi

Gość moni2572
Czolem forumowicze!!!!!W końcu jestem w domu.Ciągle gdzieś.Właśnie sie dzisiaj zarejestrowalam jako bezrobotna.Sluchajcie zasilek m-czny wynosi coś ok.460 zl,ale kasa co?Trzeba jak najszybciej jakąś pracę znależć.Jak sie dzisiaj czujecie?Bo ja caly dzień jakaś poddenerwowana.Może za dużo kaw wypijam?Trzy dziennie i to rozpuszczalne.Aga,Kasiopeju odezwijcie się.Bardzo przepraszam że przez ostatnie dni tak rzadko bywalam tu,ale naprawdę nie mialam czasu.
Znalazlem na stronie :). W dzien boli mniej wieczorem bardziej. Moze jakeigo raka mam od tych cholernych papierosów 11 lat w sumie palilem prawie. Ale moze przyziebilem lub te nerwy :D Pozdrawiam was serdecznie :). Zasiłek SUPER sprawa hahaha... godna suma dla chomika na pokarm chyba, a nie dla czlowieka.
Gość Basiulka
Hej:) Łukasz, ja miałam takie schizy z rakiem, że hoho! Trwało to jakieś 2 miesiące! Myślałam,że zwariuję. Ale jest ok, jeśli chodzi o objawy somatyczne. Błagam Was, pomóżcie mi. Czy ktos z Was miał takie straszne lęki, że złapie go choroba psychiczna i wtedy będzie mógł zrobić krzywdę komuś? Tak bez powodu, w jakimś amoku? Ja tak panicznie boję się takiego stanu, wszystko kojarzy mi się z e złem, z morderstwami i w ogóle. Boję się siebie, że mogłabym komuś zrobic krzywdę, chociaż nigdy bym tego nie hcciała, ale boję się własnie, że kiedyś bede tego chciała. Jejku, to jest straszne! Byłam u psychologa i powiedziała, że takie lęki przed czymś takim są przy nerwicy normalne. Boję się, że sama wpędzę się i nakręcę do takiego stopnia, że nie zapanuję. Ale te myśli są non stop i jeszcze dodatkowo denerwuję się tym, że ciągle mnie męczą. Nie wiem co mam robić. Mam nadzieję, że jest ktoś, kto mnie zrozumie. Błagam, dodajcie mi otuchy, że nigdy nic takiego się nie stanie i minie. Proszę.
Nareszcie sie rozkreciliscie.U mnie bez zmian czyli do d....,ale to co kiedys przejdzie. Maju-naprawde twoja siostra bieze afobam pare lat,przeciez juz dawno sie uzaleznila od niego.Wiem bo sama biore go i porboje odstawic oczywiscie sa problemy ale sie nie poddam.Mam jeszcze dwa inne leki ale one nie uzalezniaja.Jestem po prostu w szoku.Kto jej przepisuje afobam? Moni-zasilek swietny nie ma co!Pijesz duzo kawy latego jestes podenerwowana na mnie tez ona tak dziala i praktycznie jej nie pije.Mam nadzieje ze poprawisz sie i bedziesz z nami czesciej. Nyarl-a co pogubiles sie?napewno rakka nie masz to nasza psycha dziala. Basiulko-koniecznie psychiatra i prycholog.Musisz chodzic do jednego i drugiego ja tez tak chodze.Narazie nikomu nic nie zrobisz,ale nie wiadomo jak to sie rozwinie,a moze ucichnie,nie mozna jednak ryzykowac.
Gość moni2572
Aga,obiecuję ze się poprawie.A z kawki trudno mi zrezygnować,bo bardzo ją lubie.Ostatnio wyczytalam w książce pt.,,Pokonać lęki i fobie,,że kofeina wzmaga występowanie u ludzi z nerwicą napadow lęku i paniki.Fakt,że jak mi coś dolega to nie mam na nic ochoty,nawet na kawusię,ale jak tylko przejdzie to myśl,że czas na kawkę.Basiulka,nie martw się te schizy że jest się chorym psychicznie przejdą.Ja wiem że teraz Ci trudno ,ale zobaczysz że będzie lepiej.Może wzięłabyś jakieś leki,ktore by Ci pomogły przez to przejść.Dobrze też pogadać z psychiatrą,niech Ci wszystko wytlumaczy,i zrobisz się spokojniejsza.
Gość julianka
Witam wszystkich..napisalam tutaj poniewaz przeczytalam 1 watek tego forum....Marcina..i przez moment poczulam tak jakby to co bylo napisane bylo moja historia...mam takie same objawy....ciagle sie tym stresuje i ciagle boje ze moze ktos nie zauwazyl co mi tak naprawde jest...zameczam, tym siebie i meza...denerwuje mnie wszystko naookolo i niestety nie chodze do psychologa staram sie z tym walczyc....ciagle biore bisocard 5 mg..:(
Maju tak myslalam ze rodzinny jej to przepisuje.Ale co on jest taki tempy,przeciez dobrze wie ze on uzaleznia i przepisuje nadal,co za baran.Ale sie wkurzylam.I sory ze tak napisze ona tez jest bezmyslna,nie zdaje sobie z tego jeszcze sprawy.Pewnie bieze dawke 0,5 ciekawe jeszcze jak czesto w ciagu dnia.Z czasem bedzie miec slabe dzialanie i bedzie zwiekszac a to juz bardzo niebezpieczne,niech ona szybko sie ocknie co robi,bo bedzie zle,naprawde,nie chce straszyc.A mozna wiedziec ile siostra ma lat? Monu cieszy mnie to ze tak mowisz,bo juz tesknilam.Tez ciezko bylo mi zrezygnowac z kawy ale pomalutku sie udalo.
Gość Basia i Artur
Najpierw miała to moja żona, a później u mnie też się to pokazałop - zmieniłem pracę, i jest lepiej. Żonie lekarz przepisał xanax, to w lato nie mogła wyjść na dwór - na słońce. I wtedy zacząłem chodować i używać żeńszeń - nalwki sam robiłem, a na wiosnę zbieramy zawsze dziurawiec zapas na cały rok. Naprawdę! Dosłownie totalne uleczenie, i żona i ja, żadnych tabletek, lęków itp. Polecam zioła! Naprawdę wyciągnęły nas, a szczególnie żonę z doła. Pozdrawiam...
Ziola najlepsza sprawa. ~Basiulka, niemartw sie tym, uspokoj i przejdzie ja tak mam czesto wtedy siadam i oceniam ile ten ktos dla mnie znaczy (zalezy na kogo sie czasem wkurze) i przechodzi. Z tym co mowisz podobnie, przeciez nieskrzywdzisz kogos kogo kochasz, wiec do czegos takiego nie doprowadzisz . pozdrawiam. i lekarze pamietaj... ~aga, a tak hehe zgubilem na stronce ale to przez nerwy nie mysle czasem. ~Maja, dzieki sliczne jeszcze raz za stronke :* w rasie (niesmiem gdzie indziej). Kasiopeja, dziekuje za skorygowanie mojego blednego myslenia :). Do wszystkich... Dodam ze te pluca moga bolec z przeziebienia bo 2 i okolo 0,5 tygodnia temu rozwalilo mi sie lozko (jak? niech to zostanie moja tajemnica) no i z uwagi ze niepracuje jak pisalem narazie sie kuruje to musze na lozko jeszcze z 3 tygodnie poczekac hehe wiec moze to przyczyna. :P Pozdrawiam was moje nieocenione *towarzyszki przygód nerwicowych*. i slimaczek @_ (normalnie jak dziecko, e tam zycie trzeba brac na wesolo :]) a wiecie co jest najgorsze? ze przez to ze nie moge zasnac to niewstaje do lekarza lol xD
Czesc Wam wszystkim :) u mnie pogoda straszna leje i wieje masakra calymi dniami siedze w domu a dzis akurat musze wyjsc i to w taka pogode :( ale wazne sprawy trzeba zalatwiac :) a jak sie dzis czujecie ja nawet niezle troche mnie jeszcze kregoslup i mostek boli ale to tylko wieczorem wiec nie moge narzekac.Lukasz wspolczuje Ci ze nie mozesz spac sama sie meczylam przez pare tyg z bezsennoscia ale teraz juz lepiej spie, Maju teraz jak sa takie pogody to smialo sobie zrob dziurawiec slonka nie ma a jak jest to jeszcze za slabo swieci :) Basiu i Arturze ja to zdecydowanie jestem za ziolami ja czesto pilam nerwosan a najbardziej mi pomagal amol On w mojej apteczce zajmuje glowne miejsce :) Agnieszko co u Ciebie jak sie dzis czujesz? Moni gdzie sie podzialas co slychac??? pozdrawiam i milego dnia zycze papa :)