Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica - czy na pewno?

Gość moni2572

Rekomendowane odpowiedzi

Witam:) Basiulko nie odzywam sie bo staram sie nie myslec o tym wszystkim.ja sobie z guzem mozgu dalam spokoj,stwierdzilam ze jak na sepse nie umarlam to guza tez sobie ubzduralam:P he he i moja mama tez mowila ze jak na tomografie pojde wyjdzie dobrze to cos nowego wymysle:P
witam wszystkich, co tu tak cicho??? Dzisiaj miałem wizytę takiej fajnej rodzinki u mnie w domciu.Przyjechali cos tam kupować od mojej mamy.Był tata, mama, syn i pięękna córcia.Ja kurde zamiast z nia zagadać,bo okazało się,że to panna to stałem jak sparalizowany.Oczywiście nerwiczka nie pozwala mi sie wyluzować.Jestem spięty i zdenerwowany.Generalnie to patrze tylko oby jak najszybciej sobie poszli,żebym mógł jakoś równowagę złapać. I jak tu normalnie życ..??
do agi propranolol biorę tylko wtedy kiedy zaczyna bić szybciej serducho, choc nie wiem czy nie powinienem przejśc na dawke raz rano i wieczorem po 10 mg , narazie mi to pomaga - plus biorę magnez i potas...powiem tak jak robię to co lubię to jest ok i nie mysle o tym, a jak zaczynam siedzieć i mało sie ruszac to jest tragedia, jak sie kłade do łóżka to czasmi zaczyna sie jazda....
Krysiu pewnie ze w miare normalne tak jak wczesniej.Oczywiscie sa podkniecia ale co z tego ludzie ktorzy nie choruja tez je maja.Nie przerazaj sie tak,bedzie dobrze. Pyciu,wydaje mi sie ze powinnes brac rano i wieczorem,ale o tym powinien zadecydowac lekarz,musisz sie do niego wybrac koniecznie.
Witam wszystkich serdecznie Ja mam te wszystkie objawy już od ponad 5lat leczono mnie pół roku na żołądek przez pół roku potem wymusiłam na lekarzu skierowanie do gastrologa (bojac sie ze to rak żołądka) co sie okazało -wszystko w jak najlepszym porzadku bez zadnych zmian. Zrobiłam badania krwi i echo serca - które tez nic nie wykazało. Trafiłam wreszcie do prywatnego gabinetu psychiatrycznego Pani doktor dała mi swietna książke na temat nerwicy z napadami lękowymi i co sie okazało - było tam wszystko opisane tak jak by pisali o mnie. Dostałam Seroxat Afoban i hydroksyzinum - brałam te leki ponad pół roku i objawy prawie całkiem zanikły. Niestety zaszłam w ciąże i musiałam przerwac terapie. Od tego czasu (w okresie całej ciazy) wziełam tylko dwie tabletki. W tej chwilimały ma 2,5 m-ca i niestety wszystko zaczyna wracac ale ja juz wiem co mam z tym robic.Najgorsze jest w chwili*ataku* wmówić sobie ze to tylko nerwica (bo tez mi sie wydaje ze nadszedł mój koniec i zaraz zejde z tego Swiata) ale trzba życ dalej. Wszystkim - GŁOWA DO GÓRY- Ps podpowiedzcie mi czy musiałabym zrobic jeszcze jakies badania? Pozdrawiam
jesli chodzi o ten lek propanolol to tak naprawde nie leczy on nerwicy jest typowo na serce (bynajmniej tak mi mówiła moja lekarka) to juz lepiej bierz hydroxyzinum jest skuteczna i typowo na nerwice. Pomaga bo sama biore na noc mozesz wziacs dwie a nawet trzy tabletki(10mg) a zobaczysz ze sie lepiej poczujesz
Witam! Mała, ja byłam ostatnio u lekarza i powiedziałam mu o tym, że wydaje mi się, że mam guza i chce sobie tomografie zrobić. A on na to: jeśli to ma pania uleczyć, to nawet załatwimy to bezpłatnie, ale kobitko, po co? Nie ma pani guza, bo to nie te objawy hehe. Tylko podobne, Kamień spadł mi z serca i od tego czasu żadnych objawów, tylko czasem mi słabo hehe. W poniedziałek jadę na operację żuchwy i teraz o tym myślę, wiec nie mam czasu na myślenie o nerwicy:) I jak Ty się czujesz?
aga te tablertki sa niestety na recepte ale sa skuteczne no i taka dawka czyli 1-3 tabletek dziennie nie zaszkodza nie uzaleznia i browarka tez mozna czasem wypic. Ja karmie małego i tez czasem biore bo po 3-4 godzinkach nie ma sladu po nich w organizmie a nawet gdybym musiała wczesniej karmic to nie zaszkodza dziecku