Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica - czy na pewno?

Gość moni2572

Rekomendowane odpowiedzi

Życzę dzisiaj wszystkim świetnej zabawy,zapomnijcie o tym dziadostwie,które Nas gnębi i zostawmy je w starym odchodzącym już roku.Niech ten Nowy Rok przyniesie Wszystkim dużo zdrowia i radości,bez problemów i borykania się z nerwami.Damy radę,jesteśmy zjednoczeni wszyscy tutaj więc przeciwwstawmy się temu cholerstwu.Jutro będzie lepiej a nawet doskonale,poprostu SUPER.Musimy w to wierzyć.Całuski dla Wszystkich.
Od 20 lat cierpię na silne bóle głowy. Jak narazie badania nic nie wykazały, ale w tym miesiącu będę miała robione nowe badania, rezonans. Od 4 lat dzieją sie ze mną dziwne rzeczy, a teraz się jeszcze nasiliły. Jak wspomniałam wszystko zaczęło sie 4 lata temu mocnymi zawrotami głowy, po czym zostało uczucie ucisku w połowie głowy, zdrętwiały język po jednej stronie, mrowienia po policzkach, doszło do tego, że zaczęłam sie tego bać, mam uczucie, ze cały czas mi się kręci w głowie, czuję jakby wszystko mi sie śniło, jakbym nie była w realnym świecie.Ciągle wymyślam sobie rożne choroby, boje sie śmierci, mam 3 dzieci. Zaczęłam brać bioxetin, ale nie wiem czy to dobra decyzja, ponieważ nie byłam u lekarza. Może ktoś miał podobne dolegliwości Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Kochani W Nowym Roku życzę Wam przede wszystkim zdrówka i spełnienia marzeń i wszystkiego czego sobie tylko zapragniecie. Mamy już Nowy Rok oby był lepszy i mam nadzieję żę uda się nam pokonać te choróbsko.Pozdrawiam serdecznie wszystkich.
Pani Krystyno, każdy z nas, którzy tworzą to forum ma bardzo wiele dziwnych i niewytłumaczalnych dolegliwości, które dostrzegamy głownie, wtedy, gdy o nich myślimy. Badanie na pewno wszystko wyjaśnie, ale nie sądzę, aby było to coś złego. Jeśli od 20 lat nic nie wykryto, na pewno i teraz nie znajdą czegoś złego. Proszę się nie bać i zagladać tu częściej:) Pozdrawiam
Basiulka jaki tam rak mozgu! ;) napewnoo wszystko jest dobrze.. dla wlasnej pewnosci moze zapisz sie prywatnie na tomografie.. tylko po to zebys mogla po prostu spokojnie spac:) bo napewno wszystko jest okey! ;) A tak dla pocieszenia ;) jeszcze powiem Ci ze neurolog tylko by na Ciebie spojrzał to od razu by widział cos z takich powaznych chorob.. Wiesz chodzi tam o zrenice i o reakcje na te jego mloteczki i inne badania;) !! Pani Krystyno .. mi tez dretwiała twarz , policzki , nogi , rece.. bolała głowa raz z jednej strony raz z drugiej a tu sie okazało ze wszystko jest dobrze;) i od czasu kiedy o tym wiem to nawet jak mam atak to za chwile dretwienie przechodzi bo trzeba sobie wmowic ze nad tym da sie panowac. .. Proosze sie nie denerwowac napewno wszystko jest wporzadku! bo takk pogarszamy wszyscy swoj stan zdrowia!!! pozdrawiam :)
Witajcie chcialem sie Was zapytac czy macie takie objawy jak udezenia goraca do glowy, gdy usypiacie nagle wybudzacie sie w strasznym leku. I czy tez wam jest tak jakby ciasno w okolicach serca i czy was kuje i piecze. Ja nerwice mam juz okolo 1 roku i jest coraz gozej, najwieksze jazdy mam po wypiciu alkocholu na drugi dzin jest strasznie przez kilka dni. Napiszcie czy macie to samo pozdrawiam
Basiulka od 20 lat nic nie wykryto, ale 4 lata temu miałam jakiś dziwny atak, mialam wrażenie jakby chciało mnie sparaliżować, i od tego czasu zostały silne zawrosty w głowie, oraz pół głowy i pół twarzy w moim odczuciu jest inne. Dziękuje za odpowiedz Miska Tobie drętwieje od czasu do czasu, a ja mam uczucie, że zdrętwiało mi na stałe pół głowy i wrażenie, że cały czas w głowie mam *galaretę*, która się trzęsie. Pozdrawiam i dziękuje
dokładnie, nprawdę trudno jest trafić na dobrego lekarza. okazało się, żeby móc zrobić TK, nawet prywatnie, trzeba mieć skierowanie od lekarza. nie wiem czy mój mi takie wypisze. Myślicie, że badania krwi przy raku mózgu są nieprawidłowe? Ja zrobiłam niedawno chyba wszystkie badania krwi jakie się dało i wszystko jest ok. No nie wiem czy to wskazuje na coś dobrego. Jak myślicie?:*
Kochana Krystyno,twoje objawy są dość nietypowe może lekarze coś przeoczyli,taki paraliż to wygląda mi trochę na jakiś wylew,ale nie sądze żeby lekarze tego nie swierdzili,chyba że był niezauważalny,a ty odczuwasz to drętwienie połowy głowy.Nie wiem co może być tego przyczyną tylko tak mi przyszło do głowy,może niech neurolog skieruje na tomograf,czy już go robiłaś? Pozdrawiam serdecznie.
Aguniu, mialam tomografię i rezonans, ale bez kontrastu. Minęły 4 lata i teraz znowu bedę miała rezonans, ale z kontrastem. To nie jest zupełnie zdrętwiałe, ale w moim odczuciu inne, bo cos mnie uciska w jednej połowie głowy. Martwie się, jeszcze teraz w taki wieku urodziłam dziecko, ma juz 9 miesięcy, sliczny i zdrowy. Trzeba go chować, a tu zdrowie na to nie pozwala. Pozdrawiam