Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica - czy na pewno?

Gość moni2572

Rekomendowane odpowiedzi

bogna, ja też sprawdzałam zęby - wszystko ok, a jak z bólem głowy,czy jest to ból w konkretnej okolicy czy też różnie, ja odnoszę wrażenie że u mnie codziennie inaczej, tętno też mam wysokie - biorę bisocard, natomiast bóle głowy - np dzisiaj są to pulsujące bóle w skroniach i usuwa mi się podłoże, jestem totalnie odrealniona i chce mi się wyć! Czuję się jak chora osiemdziesięciolatka...Zomiren - rozumiem, że to w kierunku nerwicy? Tylko czy jest cokolwiek lepiej? Ja się tak *pięknie * czuję od lutego i mam już naprawdę dosyć - każdy dzień to coś nowego...
Do ~ann mnie najbardziej boli czoło jak przy zatokach . Dzisiaj czułam się jakbym miała zwariować . Ja z tym walczę już 15 lat , dobrze czułam się w ciąży i około rok po ,a wszystko zaczęło się w drugiej ciąży wtedy też przeprowadziłam się do teściów . W październiku byłam w takim stanie że go nie pamiętam .Jak rano wstaje to aż się boje jak się będę czuła dobrze że pracuje i mam wspaniałe koleżanki .
Witam serdecznie,nie wiem czy trafiłam do dobrego wątku.Od roku mam bóle z prawej strony podbrzusza. Pierwsza myśl wyrostek,wykluczony przez lekarkę.Potem słyszałam kamienie,pszepuklina,pecherz moczowy,narząd rodny?Do dnia dzisiejszego nie wiem co mi jest. W ubiegłym roku robiłam 3-krotne usg jamy brzucha,wszystko ok,badanie moczu, krwi też dobre wyniki powiedzieli że nie maja do czego się przyczepic.Ten ból odczuwam z prawej strony podbrzusza bliżej dołka biodrowego,promieniuje mi do kręgosłupa (krzyżowo-lędżwiowy).Jest to ból który mnie łapie kiedy chce, trwa chwile i puszcza(odczuwam taki ucisk na kręgosłupie).Trzyma mnie przez kilka dni a potem sie wycisza na 2-3 tygtodnie i znowu wraca. Dzis doszly mi dretwienie posladka i uda. Sama zastanawiam się czy to nie nerwica.Zazwyczaj zauważyłam że lapie mnie po jakimś stresie lub jak się wkurze, uspokoje i wtedy łapie. Ale nie wiem czy mogę to wogle kojarzyc z nerwicą. A czy ktoś z Was orientuję się czy może to być z prawej strony podbrzusza jelito drażliwe.Dziękuję za jaką kolwiek odpowiedż.
Gość kamil, olsztyn
hej. jeju ile ludzi ma takie coś. jestem w szoku. u mnie chyba to samo. od wielu lat lecze sie na zaburzenia blednika, bo tak sadzili lekarze ze to to, ale malo mi to pomagalo. nie wiedzialem o co chodzi, mnostwo badan wszytskei wyniki super. a czuje sie zle. najgorsze jest kolatanie serca, dudnienie w glowie, krew pulsujaca, i zawroty glowy. te ostatnie trwaja wlasciwie non-stop. czasem wieksze czasem mniejsze, obecnie nie jest tak zle funkcjonuje prawie normalnie. ale bywa roznie czasem tylko leze w lozku bo mam wieksze zawroty glowy. nie widzialem jak z tym walczyc. na zawroty glowy zjadalem tony betasercu 24mg, ale srednio pomaga. biore ostatnio magnze i pije melise 3 razy dziennie i tez roznie ale raczej lepiej niz gorzej. jak ktos znalazl panaceum niech pisze... a tak zyje z dnia na dzien i sie nie doluje. trzymajcie sie wszyscy.
jak to robisz że się nie dołujesz, ja mam non stop czarne myśli - ale jak ich nie mieć skoro samopoczucie fatalne, ból głowy i pulsowanie to nie jest przyjemna sprawa, ja już codziennie po przebudzeniu zastanawiam się czy dzisiaj się zacznie zaraz czy też troszkę poźniej...
Cześć, dawno mnie tu nie było, ale prześledziłem wasze posty. Słuchajcie, ja przez ok pół roku miałem to samo co wy, raz było gorzej raz lepiej. Porobiłem badania i jest ok, a samopoczucie cały czas było do dupy... Ale tak jak pisałem wcześniej poszedłem na 2 tygodnie na zwolnienie pojechałem do rodziców i się zresetowałem. przestałem o tym myśleć, nawet jak coś się działo, to starałem się nie zwracać na to uwagi, i powtarzałem sobie, że nic złego się nie dzieje.. i pomoglo. Od dłużeszgo czasu jest ok, oczywiści są pewne wyjątki, ale mówię sobie, że przecież jestem zdrowy- więc dam rade... Głowa do góry- funkcjonujcie normalnie i nie myślcie o najgorszym, bo takie myślenie nie tylko prowadzi do nerwicy ale i do depresji. A co najważneijsze, przestańce chodzić po lekarzach i czytać jakieś artykuły w necie bo sami się nakręcacie dodatkowo- też tak miałem. Moje objawy pasowały mi do prawie wszystich chorób. 3majcie się, powodzenia z walką o dobre samopoczucie.
Witam moja dziewczyna bardzo szybko wpada w zlosc jest bardzo nerwowa ja juz sobie nie radze chce jej pomoc nie wiem czy to nerwica? kochamy sie ale ta jej zlosc moze wszystko zniszczyc ona bardzo szybko sie denerwuje i krzyczy a potem przeprasza i mowi ze nie potrafi zapanowac nad nerwami :( moze Wy pomozecie?
do gaik.- to, że twoja dziewczyna jest nerwowa to nie znaczy, że ma nerwicę, tym bardziej, że taka typowa nerwica ma trochę inne objawy- takie jak tu ludzie pisali, bole głowy, drętwienia, kołatanie serca, ciśnienie itp., niż denerwowanie się i złość... nie wiem dokładnie co czujesz ale staram się zrozumieć i jedyne co mogę Ci doradzić to poważna rozmowa. Powiedz, jej, żeby zmieniła swoje postępowanie wobec Ciebie, bo wszystko zepsuje i może doprowadzić do rozpadu waszego związku... powiedz co Ci leży na wątrobie i co Ci nie pasuje- tak będzie najprościej. I zobaczysz efekty, jak faktycznie Cię kocha to się postara zmienić- nie mówię od razu bo może tak się nie da, ale z czasem. 3maj się pozdrawiam i życzę rozwiązania problemu
Gaik - jeśli to tylko nerwowość to niech wypróbuje ziołowych tabletek uspokajających ( jest tego na rynku sporo: calmax, persen, nervomix). Może jej pomogą i nie będzie potrzeby brania czegoś mocniejszego. Moja Pani z tego co widziałem ma w torebce coś na uspokojenie i z tego co mówi bierze zawsze jak czuje, że może nie zapanować nad nerwami bądź coś ją zdenerwuje. A tobie brachu zyczę cierpliwości :-)
witajcie ja mam chyba tez ta nerwice ciagle czuje ucisk w glowie sztywnienie karku ostatnio nawet pojawily mi sie trudnosci z oddychaniem,kilka dni temu w pracy zaslablem zdretwialy mi calkowicie rece normalnie mialem bezwlad,zabralo mnie pogotowie zrobiono mi ekg serca wszytko ok,podali mi zastrzyk,(relanium)i podano mi potas i po godz wszystko wrocilo do normypowiedzieli mi ze to nerwica ,ale nie jestem pewien czy oby to?czuje sie codziennie jakos oslabiony mam codziennie puls ponad 100 czy to normalne?czy to napewno ta nerwica ,prosze o pomoc dzieki i pozdrawiam
witaj już trzy miesiące walczę z tym bólem głowy mam tak jak Ty ucisk w głowie nie przestaje boleć w dodatku od rana do wieczora non stop i do tego zawroty głowy a co do pulsu to też miałam tak wysoki ale doktorek przepisał mi propranolol i puls mam normalny nie wiem co to jest ale jak jestem sama to myślę o najgorszym co dalej kiedy przestanie mam dziecko które tak bardzo kocham chciałabym funkcjonować normalnie czy to będzie możliwe tak bardzo tego pragę
bogna, czytam twoje posty - tak jakbym ja to pisała, mam takie same objawy plus raz na kilka dni bardzo silny ból głowy, powiedziałam sobie że jednak nie odpuszczę i zrobię wszelkie możliwe badania, tak jak wspomniał wcześniej robert - jak to będe miała już z głowy i okaże się wszystko oki, to może trochę odpuści. Jednak z badań zrobiłam już PRAWIE wszystko a nadal samopoczucie do ... bani. Ja biorę bisocard 2,5 mg i to bardzo ładnie uspokoiło mój puls, jednak są momenty że jest powyżej 100..
Gość kamilolsztyn
*ann* jak to robie ze sie nie doluje? staram sie po pierwsze nie myslec o tym ze moge sie dolowac, bo jak raz w to wpadlem to sie rzeczywiscie podlamalem, a wiem ze na pewno nie dojde nigdzie w ten sposob. moje objway trwaja niesety caly czas, od czasu postu niewiele sie zmienilo. raz lepiej raz gorzej. gorzej w taka pogode jak teraz jest:/ ale tak w ogole to sie trzymajcie ludzie, trzeba sie wziac w garsc i jakos zyc! leki sa ok, pomagaj robic kroki w dobrym kierunku, ale psychika jest najwazniejsza. pozdrawiam.
witajcie dawno mnie nie było bo jakoś było lepiej teraz znowu wróciło zawroty itd.ale też żołądek i stwierdzenie z głowy przeszło pani niżej śmieszne ciekawe gdzie pójdzie póżniej teraz tribox lek bo mam jelito drażliwe ciekawe co jeszcze teraz ciepło to rano już masakra wstaję 2 godziny super i się zaczyna drętwienie od języka po nogi jak z tą hydroxiziną w tabletkach bo noszę ją w torebce ale jakoś nioe wzięłam pomaga? pozdrawiam was
Ja dzisiaj tak się czuje jakby to był mój ostatni dzień chociaż tłumacze sobie że wszystko będzie dobrze . Jestem słaba boli mnie głowa cały kark mam sztywny , od razu wydaje mi się że mam jakąś nieuleczalną chorobę wtedy zaczyna mnie boleć żołądek jest mi niedobrze ręce mam spocone podobno to typowe objawy nerwicy .Chociaż walczę z nią tyle lat to nie mam już sił pozdrawiam wszystkich
Witam, nie mam podobnych objawów ale ostatnio szasta mna gniew z byle powodu, co zaczyna skutowac nerwicą. Mam troche zachwiana rownowage emocjonalna, nie stabilina, wiem ze mi pomgal włąsnie Magnez staram sobie radzic bez zycia z tabletkami, ale wszystkim innym polecam goraco Magvit B6 moj ulubiony brałem go przez klika lat tak przez dwa tygodnie i dwa tygodnie przerwy. Pomagał i poprawiał samopoczucie i działa też pozytywnie na serce, Magvit B6 ma troche inny skład od dróghiego mojego ulubionego ktorego stosowałem i moze zaczne własni nea przemian stosowac a mianowicie mbe bardzo dobre. Obydwa maja magnez w innej postaci innej proporcji i inne dodatkowe skladniki jak witam.E i PP. Narazie od ponad pol roku zucilem te tabletki na rzecz buddyzmu :) moze to smieszne moze sie wydawac dla nie ktorych ale natrafilem na strone o buddyzmie gdzie sa przetumaczone fragmenty wielkich buddystów. Oni potrafili uwolnic sie od wszystkich lekow, slabosci ludzi, przedewszystkim od problemów i czuli sie wolni kto choc raz poczul sie wolny umyslowo wie co to zza uczucie najlepsz ejakie moze byc. W tych tekstach mozna znalesc recepte na lepsze zycie, ja znalazłem tam recepte na gniew. http://sasana.wikidot.com/ Nie ma co ukrywać najlepsza recepta jest praca nad samym sobą, jest to dla nas naprawde trudne bo gdyby bylo latwe to nie bylilbysmy w takim stanie i nie zagladalibysmy tutaj. Pracuje nad tym ale zapominam wiec przyjelem strategie przypominania sobie tekstow, ale i tak trudno. Proszę o chwile poswiecenia tutaj http://www.youtube.com/watch?v=CvWKZPIfe4w
czarna - witaj, rzeczywiście musiało być ci lepiej gdyż nie zaglądałaś, co do hydroxyzyny - szczerze, ja jej brać nie mogę, najmniejsza dawka powoduje totalne odrealnienie, może i dobrze, gdyż na pewno wtedy trochę wszystko łagodnieje, ale co z tego kiedy mogę tylko spać, nie ma mowy o normalnych codziennych czynnościach czy o pracy. Ja próbowałam persen, ale on z kolei za łagodny - nic nie pomaga, nic nie biorę, aha jeszcze jedna wspólna cecha wileu z nas - drażliwe jelito, to ciekawe, ja biorę Helicid, trochę jest lepiej lecz jak go odstawiam to wszystko wraca.