Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica - czy na pewno?

Gość moni2572

Rekomendowane odpowiedzi

czaesc mrx mój pierwszy napad pamiętam jak dziś wstałam rano poszłam do sklepu a tam nagle kasy zaczęły latać mi przed oczami zrobiło się słabo i pierwsza myśl guz mózgu poszłam do lekarzy wielu oni że to nerwica wysłali na badanie dna oka ale tylko dla mojego świętego spokoju wszystkie wyniki mam ksiązkowe więc braków żadnych póżniej gastro rtg kręgosłupa itpo i co nic wiec spróbuj u neurologa a póżniej na koncu psychiatry ja byłam i on mi wszystko wyjasnił powodzenia i pisz dalej co u ciebie
a jeśli chodzi o magnez to mam go w stałej diecie plus wapń, tylko trzeba dobrać ten dobrze wchłaniający się ja biorę magnezin Ale dzisiaj mam karuzelkę lol , idę więc spać . Trzymajcie się Ja jestem z Wawki ;-)i chętnie pójdę się upić aby zapomnieć ...:-)))
Witam i proszę o poradę.Dostałam jakiś atak serca tzn.bolało mnie bardzo na mostku, dławiło brakowało mi powietrza wdychanego ,bolało bardzo w plecach między łopatkami na mostku czułam jakąś gule która bardzo mi przeszkadzała, bardzo się pociłam. Ekg wykazało zawał serca. Lekarz po dodatkowych badaniach w których już później było wszystko w porządku stwierdził że mógł to być atak nerwicy. Przez następne trzy tygodnie bardzo źle się czułam, byłam bardzo słaba, ciągle nie mogłam złapać powietrza, czasami bolała lewa ręka.Ciągle łykam tabletki od serca i na uspokojenie i jest już lepiej, ale boję się że jak przestanę brać leki to atak wróci. Powiedzcie czy mieliście podobne objawy i czy rzeczywiście może to być nerwica.
Agatka leć do innego lekarza i to szybko z sercem nie ma żartów lepiej jak zbadają 10 razy za dużo niż raz za mało . Ja miałam kiedyś dziwny atak ale tak jaby mi ktoś wylał wrzątek w okolicach serca boże co ja wtedy przeżyłam.... EKG nic nie wykazało ...........
Gość agnesik23
cześć dziewczyny!! no daleko mamy od siebie ale mam nadzieję że kiedyś się rzem napijemy!!:)agata ty nie powinnaś w takim przypadku tu szukać rad tylko do lekarza lub pogotowia!!!na co ty dziewczyno czekasz serce to nie żarty!!
jakieś to dziwne ekg pokazało że to zawał a lekarz stwierdził że to nie to to na cholere robił to ekg skoro jest mądrzejszy mnie bolało serce czasem jeszcze łapie a mi wogóle nie zrobili ekg o wszystko się trzeba prosić i jeszcze z łachą gdzies skierują popaprane to jest Ja też dziewczyny mam nadzieję że kiedyś się spotkamy i potopimy nasze smutki
to mało tego bo mi powiedział że jak wiem na co chce skierowanie to powinnam się z nim na miejsca zamienić bo widocznie jestem od niego mądrzejsza na to ja że bardzo chętnie to już nic nie powiedział tylko to że wymyślam sobie choroby o żeby tak jemu się to przytrafiło
no szkoda że to bractwo tylko internetowe a nie możemy tak spotykac sie naprawdę i sobie ponarzekac no ale na razie dobre i to przynajmniej jest z kim pogada bo faktycznie ludzie którzy tego nie mają mówią e co ty wymyslasz jakies głupoty masz za mało zaje i tylko o tym rozmyslasz gdie cię boli co ci strzyka a co preciez nie robię tego specjalnie co to za przyjemnosc bac się wyjsc gdzies dalej z domu tylko po piwko na rozlużnienie
no widze ze coraz wiecej jest osób z takimi dolegliwosciami bo forum sie rozwija i tacy nerwicowcy jak my chyba zaczynają sie otwierac bo wokół siebie to jest z kims ciezko o tym rozmawiac bo niewiadomo jak ktos moze odebrac nasze zachowanie ale dobrze ze jest miejsce gdzie mozna otwarcie o swoich problemach popisac pozdrawiam
Gość agnesik23
wiesz mateusz ja myśle że jest już to choroba społeczna i cholernie rozprzestrzeniona,to nie jest zadowalające że tacy bardzo młodzi ludzie 15-16 lat szukaja tu pomocy bo nie moga liczyć na rodzine, ale dobrze że jest to forum bo chyba bym zwariowała.pozdrowionka
masz racie Agnesik dobrze ze jest to forum bo przynajmniej tu moge sie otworzyc i popisac co mi dolega bo w codziennosci ro z nikim nierozmawiam z nikim o tym bo niewiadomo co ktos moze sobie pomyslec o mnie ale mam to gdzies ten tydzien miałem stresujący i znów jakies dolegliwosci domnie powróciły a mianowicie rózne wariacie w żołądku nieraz to z nerwów mam wrazenie ze zaraz zemdleje szczególnie w pracy jak sie zestresuje jakies dusznosci i znów siedze sprawdzam czy mi pikawka dobrze pracuje wczoraj przeczytałem post Agaty i sie znów nakreciłem ze to cos z pikawko przez cały tydzien mam wrazenie ze mnie stres i nerwy wogle nieopuszczają niewiem co mam myslec o tym wszystkim kurcze pół roku temu robiłem badania i były ok chyba musze znow sie przejsc do kardiologa musze jakos walczyc z tymi nerwami naprawde proste sprawy mnie stresują okropnie niemam pojecia jak zbic ten stres
Gość agnesik23
Mateusz ja mam to na codzień agorka mnie zjada,biore leki na obniżenie pulsu,psychotropy na stany lękowe i ten wieczny ból...nie do wytrzymania uczucie beznadziejności,nie wychodzę z domu sama chyba że do sklepu.mam juz dość,u kardiologa robiłam już wszystkie badania mam dość,chce żeby ten mur padł....
DO AGNESIK23. Z tego co tu czytam ( pisalam 2, 3 strony wczesniej o moim przypadku) sądzę, ba! jestem pewna że to nerwica. Ostatnio zemdlałam, gorzej sie czuje, fatalnie więc postanowiłam wybrac sie do lekarza. Ale to lekarz rodzinny, wiec zawroty, omdlenia, wg niego moga byc spowodowane jakims problemem z odcinkiem szyjnym kręgosłupa. Nie dostałam skierowania do neurologa jeszcze, wyslal mnie na to RTG, zeby najpierw wykluczyc to i owo, miec jakis pogląd na cala sprawe, no i pozniej zadecyduje. Przy okazji mysle ze warto sprawdzic wszystko, wiec robie jak zalecił. W nastepnym tyg wybieram sie na pobranie krwi i RTG. Zobacze co mi powie. Mam juz dosc, jestem zmeczona tymi dolegliwosciami :( ostatnio ciagle boli glowa, sztywny mam kark i brzuch z nerwow ( stresujaca atmosfera w moim zyciu teraz ).