Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica - czy na pewno?

Gość moni2572

Rekomendowane odpowiedzi

Tak wogule to ja jestem nowa na tej stronie,bo ludzie nie zdaja sobie sprawy co to jest nerwica ze przychodzi nagle i w najbardziej nieoczekiwanym momencie,moze to co powiem jest glupie ale jest mi lzej po znalezieniu tej strony,bo wiem ze sa tacy ludzie jak ja i im tez jest ciezko,nie poddawajmy sie!
Słuchajcie a czy silne bółe głowy to też jest objaw nerwicy?? doctego robi mi sie dłabo i niedobrze , miewam stan podgorączkowy ,robiłam ekg, byłam u kardiologa, zrobiłam usg wszystkich wnetrznosci i jest wszystko ok.A mam te tzw trzesienie klatki piersiowej , straszne bóle głowy no trwaja już 3 ci dzien i nic mi nie pomaga biore etopiryne, apap max i dzis wzielam 2 tabletki pyralginy 500mg i nic!!! Napiszcie mi co robic z tymi bólami głowy.. dodam ejszcze ze mam depresje ukryta jak stwierdzila moja lekarz :((
Do Madzi,ja mialam straszne bole glowy przez pol roku,chodzilam od lekarza do lekarza mowili to nerwica i depresja,ale ja czulam ze to nie jest zwykly bol brlam tabletki i dalej szukalam w koncu wyladowalam w szpitalu tam zrobiono mi badania i okazalo sie ze po wykonaniu rezonansu ze byl stan zapalny w mozgu ,ale cale szczescie ze brslam leki przeciwzapalne bo niewiadomo co by sie wydarzylo,chodzi mi o to,zebys wiedziala ze jesli bedzie to trwalo duzej to bezpieczniej sie jest przebadac.
Do Madzi-chcialam dodac,ze przy depresji moga wystepowac bole glowy dlatego mam nadzieje ze moja poprzednia odpowiedz nie wystraszyla cie,jesli tak to przepraszam poprostu taki przypadek akurat mi sie przytrafil a poniewaz choruje na nerwice cokolwiek mi jest zawsze lekarze maja jedna odpowiedz nerwy,ale tak jak pisalam u mnie trwalo to 6 miesiecy.POZDRAWIAM
Karolina-ja nie miałam tyle szczęścia.właśnie dobrze że jest taka strona,bo przynajmniej uświadamiamy sobie że nie jesteśmy sami w tej strasznej chorobie,ja juz nieraz mam takie objawy że lekarze określają to ze daleko już zaszłam,zaczęły mi sztywnieć ręce,i wogule bardzo dużo innych objawów,nie będę ich wymieniać bo nie chcę o nich myśleć.Jestem nieraz poprostu załamana,moje życie się zmieniło nie do poznania,muszę się od nowa nauczyć zyć w innej sytuacji.
Witam wszystkih tutaj ;p Mam 15 lat oraz mam dziwne dolegiwości, a mianowicie niekiedy jest mi słabo, amm zawroty głwoy, niekiedy ból w klatce piersiowej (częsciej po lewej stronie), czuję taki kurcze dziwny ucisk ub nacisk na głowi na czubku,w okól niej no nie wiem tą dolegliwość mam już 2 dni bez przerwy ! :( Do tego wczoraj zdrętwiała mi broda a dokładniej troszke wyżej od brody. Głupie uczucie ;/ Co to może być ? Nie miałem robionych żadnych badań.
Witam wszystkich! Mam 20 lat i od jakiegoś miesiąca zaczęła boleć mnie głowa (szczególnie część potyliczna), miewam mrowienie w dłoniach i stopach oraz uczucie niepełnego oddechu (ciągle odczuwam chęć ziewnięcia). Byłem u lekarzy i moje badania - krwi, tarczyca, EKG, ECHO serca, zdjęcie rtg klatki piersiowej były w normie. Lekarz w szpitalu zalecił mi wizytę w Poradni Zdrowia Psychicznego. Byłem narazie na 1 wizycie więc efektów nie ma się co spodziewać od razu.
Julia-ja calkowicie cie rozumiem chcesz zyc normalnie ale z taka choroba sie nie da,to nie jest takie proste,gdyby byla na to recepta do tego jeszcze nie wszystkie leki sluza a niektore uzalezniaja,tylko podoobno duzo zalezy od nas samych ale do mnie to jakos nie dociera,bo co zrobic gdy my naprawde odczuwamy takie dolegliwosci udawac ze ich nie ma?Zeby ktos to zrozumial musi to przejsc taka jest prawda.Pozdrawiam
lekarka mi tlumaczyla ze to wlasny strach i braki witamin. biore bardzo mocne w dzialaniu podobne do amfy. zalecane przez michalczewskiego i jest duzo lepiej. Czego sie tak naprawde boisz powiedz przed samym sobą. uwierz mi nie umrzesz swiadomosc czuwa nad naszym bezpieczenstwem. nerwica jest walką z jakimś problemem organizm jest w stanie pogotowia i usuwa to co mu przeszkadza. Ja zachorowalem przez rodzine od glupich komentarzy dzis jest wiele lepiej. chetniej siedze przed kompem niz wczoraj. wstalem z mniejszym bolem glowy
Hejka.To znowu ja.Więc po 4 dniach bóle przestały być tak intensywne.Pomaga mi ciepła kąpiel i masaż karku.Wnioskuje że to od kregów szyjnych tak bolało. Fakt że mam depresje to tylko mi nasila bóle głowy..biore Polsen znowu na sen bo spać nie mogę samodzielnie.I pomaga.Od razu mniej głowa boli.Bo się wysypiam.Zauważyłam też że jak mniej siedzę prze komputerem jest lepiej.Martwię się o swoja psychikę bo od czerwca gdy mi wyszły złe wynki moczu (białkomocz,krwinkomocz+nadcisnienie) dostaję paranoi non stop.Niby tego białka u mnie dużo nie jest (tak uspokaja nefrolog) ale sie martwię.No i zrobiłam ekg, i usg brzucha i tsh..i kreatynine..i wyszła niedoczynność tarczycy i ostre zapalenie kłebuszków nerkowych.Od tego dnia mam ciągłego stracha, boję sie nawet mierzyć cisnienie..wychodzić z domu..wszystko mnie przeraża..wiem że przesadzam ale poszłam też do kardiologa bo zrobiłam rentgen płuc (no bo mnie trzesło ciągle i się bałam o płuca) rentgen wyszedl ok ekg tez..i pani kardilog mowi ze serce w porzadku ..:) Sama juz nie panuje nad tymi nerwami..najchetniej brałabym polsen zaraz po przebudzeniu zeby spac i nic nie myslec i nic nie czuc...
Karolina,Ja Cię doskonalę rozumię bo sama cierpię na tą głupią nerwicę albo nie wiem co to jeszcze innego może być,ostatnio biorę zastrzyki,mam trochę więcej siły zeby z tym walczyć bo juz byłam tym bardzo wyczerpana,na dotatek jestem w żałobie i to jest dopiero ból!Juz sama nie wiem ja się leczyć,bo lekarze mówią że nerwicę się bardzo ciężko leczy-czy jest na to jakas rada?
Do Julii-to prawda ze nerwice ciezko wyleczyc,ale podobno nie leczona sama nie minie sa tylko okresy w ktorych mozna czuc sie lepiej z tego co piszesz rozumiem ,ze ciezki okres teraz w twoim zyciu,bardzo mi przykro.Mysle ,ze leczenie postawi cie troche na nogi,choc zdaje sobie sprawe ze,to nie bedzie latwa droga,wiedz o tym ze nie jestes sama i sa ludzie ktorzy choc czesciowo cie zrozumieja,bo tak naprawde tylko ty wiesz jak sie czujesz,takie jest to zycie ale czasami zadaje sobie pytanie dlaczego i nie ma odpowiedzi.Pozdrawiam
eh znowu mi sie *zaczeło* trzesie mnie w srodku ...i boli .. jak uciskam klatke p ..to czuje jakbym miala rane podspodem...:((( pewnie gdybym nie była na badaniach i u kardiologa to bym dopiero teraz panikowała..ze to serce...eh te nerwy...parze melise moze pomoze... :(( no i dzieki Iwonka ..za gg..