Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica - czy na pewno?

Gość moni2572

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Grzegorz z jaworzna

Mam objawy jak tu jedna osoba opisała,normalnie wydaje się mi ze zapominam o odychaniu coraz częściej sie mi to zdarza i zaczynam się niepokoić a raczej nawet obawiać bo juz kilka razy mi się zdarzyło ze obudziło mnie brak powietrza,a po sierpniowym pobycie w szpitalu gdzie robiono mi tomografie i rezonans mozgu stwierdzono spore uszkodzenia mozgu poprzez urazy jakie mialem w przeszlosci i w grudniu mam badania powtórzyć ale na chwile obecna obawiam się tego braku powietrza w nocy co mam robić 

Gość Magdalena84 Gdańsk
W dniu 25.03.2011 o 22:38, Gość nerwowykrzysiek napisał:

Hej, pisałem tu wcześniej, str. 299. Zrobilem: USG brzucha, doppler tetnic nerkowych, doppler tetnic szyjnych, holter, echo serca, morfologie - wszystko zajebiscie... ...dostalem zalecenie: *W zwiazku z dolegliwosciami - TK z kontrastem*. Poszedłem do neurologa... zdecydowałą się na rezonans magnetyczny głowy. Miał być bez kontrastu. Lekarz prowadzacy badanie mowi, że potrwa 10 minut. No i po jeżdzeniu w urządzeniu przez minut ok. 20... lekarz zawiadomił mnie że podadza mi kontrast i rozpocznie się druga część badania. Trwała ok. 10 minut... Wynik... Ognisko 2,7x1.4 w szczycie piramidy kości skroniowej. Nie reaguje na kontrast. Prawdopodobnie ziarniniak cholesterolowy - petrous apex cholesterol granuloma. To łacińskie polecam wpisać w gugle i jutuba. Aha... i nie wierzcie wszyscy w nerwice. Pewnie niektórzy z Was ją mają, ale pewnie spora część wymaga specjalistycznych badań. Mi się w miarę fuksło, bo zmiana do wycięcia i nie złośliwa. W miarę szybka diagnoza sprawi że prawdopodobnie nie umrę, nie ogłuchnę i przestanie mi drętwieć twarz i uciskać nerwy wewnątrzczaszkowe. Uprzyjcie się na rezonans! Pozdro!

Hej, 

Powiedz z jakiego jesteś miasta i czy ci wycięto zmianę ? Nie wiem czy tu jeszcze ktoś zagląda ? Nie mam nerwicy ale właśnie zmiany w szczycie piramidy kości skroniowej.Jednak moje samopoczucie i to jak mnie leczą w obecnej pandemii nie wyklucza że nie dostane nerwicy bądź depresji...Może ktoś chciałby napisać maila : ma.gda84@wp.pl