Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mocne bicie serca

Gość jaculo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość malwina_st
No właśnie musisz podać coś więcej, bo piszesz że zazwyczaj puls masz do 115 a to i tak jest za duży. Napisz czy byłeś u lekarza i czy masz zdiagnozowaną chorobę, bo inaczej nie jesteśmy ci w stanie pomóc. Z tego co piszesz mozna jedynie wywnioskować że masz za duży puls nawet jeśli jest 115 bo norma to mniej wiecej 60-80. Co do wypowiedzi Doroty W - zgadzam się że pomiar nie jest najgorszy ale jesli chłopak ma codziennie 115 to jest to niepokojące. Ja mam codziennie między 90 a 125 diagnoza - arytmia nadkomorowa z częstoskurczami. Wiem od mojego kardiologa że nie może tak być że serce codziennie bije koło/powyżej 100. Chyba, że jaculo jest młody (poniżej 20 lat) to jego puls może być w granicach 80/100. Pozdrawiam
Gość Michal1987

Witam wszystkich, od jakiegoś czasu zauważyłem że moje serce bije *mocno*. Czuje je bardzo dobrze jak dotknę ręką piersi, tak samo jak leżę na plecach. Jestem szczupłą osobą, tłuszczu nie posiadam. Puls jest dobry 50 - 70. CIśnienie też raczej w normie. Krew ok. Czy to normalne że jest to tak wyczuwalne? nawet widzę przez podkoszulek jak pierś sobie *skacze*

Mam 14 lat. Ciągle bije mi mocno serce. Nie uprawiam aktualnie żadnych sportów (choć uprawiałem, ale mam poważne problemy z kolanami). Bicie serca jest wyczuwalne CIĄGLE i to bardzo mocno. ;/ Kiedyś leżałem na łóżku i uczyłem się do lekcji. Położyłem wtedy na klatce piersiowej książce i zauważyłem jak zaczyna ona się ruszać od mocnego bicia serca. Zaczyna mnie to niepokoić. Ciśnienie mam prawidłowe, jedynie czasem puls trochę wyższy. Jakiś czas temu (ok. miesiąc) bardzo *ostro* biegałem na 10 km... Nie wiem czym to jest spowodowane.... Pomocy!

Idź do pediatry ,niech cię zbada, zrobi EKG,badanie krwi np. poziom elektrolitów, bo jak dużo biegałeś, to może jest jakieś zachwianie równowagi tych elektrolitów i trzeba uzupełnić.Może sie też z sercem coś dziać wskutek odwodnienia podczas intensywnego treningu ,jeśli nie dostarczyłeś organizmowi odpowiedniej ilości płynów.Mam nadzieję,ze nie uzywałeś zadnych napojów energetycznych ....ani nie palisz

Witam, moj problem polega na mocnym uderzeniu serca gdy prowadzę samochód gdy np jestem na imprezie i sie stresuje cały czas boje sie serce. Miałem robione Ekg spoczynkowe i niby wszystko ok, ciśnienie u lekarza 135/75 gdy mierzę sobie w domu aparatem elektronicznym górne wynosi nawet 180. Dodam ze leczę sie psychiatrycznie. Gdy pojawia sie lęk lub stres serce znacznie przyśpiesza i wtedy bardzo sie boje. Mierzę sobie puls wyczuwając jakaś tętnice i zdarza sie ze w spoczynku jest nawet 130 gdy sie boje a normalnie jest ok 100. Moja psychiatra bagatelizuje problem tak samo jak lekarz u którego byłem. Biorę Abilify oraz olzapine. Kiedyś gdy prowadziłem samochód nie czułem żadnego leku teraz czuje mocne uderzenia serca i bardzo sie przy tym boje, stresuje czy nie wiem jak to nazwać. Co mi moze być?

Witam, chcialbym spytac sie o jedna kwestie. Mianowicie czuje momentami jak serce mi bije w calym ciele, niekoniecznie po wysilku. Gdy klade reke na piersi to dlon az podskakuje. Tak samo mam gdy czuje bicie serca, puls w brzuchu. Cala reka az podskakuje. Lekarz zlecilmi usg, ktore jednak nic nie wykrylo, wszystko bylo w porzadku. Doktor stwierdzil, ze to przez fakt, iz jestem szczuply i mam za malo tkanki tluszczowrj (przy ewzroście 178cm waze 57kg, od zawsze mam problemy z niedowaga, taka budowa). Aczkolwiek nie wiem jak z tym sercrm czy to normalne ze tak mocno bije..

Gość do martina

Martino mam to samo co ty do chwili obecnej stwierdzili mi cisnienie 3 stopnia w szpitalu dostalem jakis dziwny atak tak walilo ze te wszystkie cuda elektroniczne ktore przyczepiaja podczas EKG tak sie chwialy ze pielegniarka musiala trzymac reka a i cisnienie dostalem najwieksze w moim zyciu uwaga 260/130 (nie wiem co ja jeszcze robie na tym swiecie) i co stiwerdzili ze wszystko wporzadku przepisali isoptin i tyle a dodam ze jestem osoba otyla wiec nie ma na to rady idz do kardiologa ja poszedlem okazalo sie ze prucz tachykardii i nadcisnienia (tachykardia to niby to ze serce bilo srednio ok115 uderzen czyli powyzej 100) mam jakas niedomykalnos zastawki mitralnej i u mnie to moze byc przyczyna po tabletkach cisnienie max jakie mam 130 na 70 a zazwyczaj 124 na 59 czuje sie teraz lepiej tylko nie wiem co z ta zastawka robic bo lekarze twierdza ze z tym sie nic nie robi ze to wada kosmetyczna i tyle jednym slowym jak prywatnie nie pojdziesz nikt ci nie pomoze taki mamy kraj i trzymaj sie

Mojej osobie nieustannie towarzysza mocne bicia serca ani na sekunde nie daje mi to spokoju ... cały czas czuje swoje serce do tego dochodza uciski w klatce i dodatkowe skurcze cisnienie ostatnio 140/80 ale biore Bibloc 5mg cisnienie unormowało sie do 125/60 ... lecz mocne bicia serca nadal dokuczają ... miałem wszystkie mozliwe badania wydałem kupe kasy na prywatnych specjalistow i nic ... męczarnia jakich mało ... boje sie zeby to nie był tetniak aorty no ale przeciez mialem robione prywatnie dwa razy tomograf z kontrastem oraz 3 razy RTG klatki i nic nie wykazało Echo mialem robione takze 3 krotnie i nic ... a serce bije tak mocno , ze w gardle i na tetnicach szyjnych niema spokoju .