Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Magda

Rekomendowane odpowiedzi

Miałam zakładane trzy bypassy , operację miałam w środę jako pierwsza tzn.szykowano mnie już o 7-ej rano .Operacja trwała osiem godzin.W piątek rano wybudzono mnie i odłączono od respiratora a po południu przewieziono na normalną kardiologię .  Każdy po takiej operacji musi swoje "odleżeć" , cały organizm musi dojść do siebie. Nie można nikomu obiecać ,że będzie szybko i sprawnie i na następny dzień będzie ok .Każdy inaczej reaguje a cztery bypassy to ciężka operacja.Miejmy nadzieję ,że wszystko będzie dobrze. Pani Tato będzie potrzebował dużo cierpliwości i zrozumienia ,będzie bardzo słaby po operacji. Zdrowia życzę.

Gość Małgorzata

Przeczytałam wypis, włos się jeży, zawał po operacji. Tylko że z opisu koronarografii już po tym zawale wynika, że naczynia są POZASZYWANE, dlatego nie ma przepływu krwi. Chyba wstawianie bajpasów nie polega na zaszywania naczyń? Czy mam to rozumieć że mój tato został zamordowany?

Mam małe pytanko odnośnie czasu występowania obrzęku stopy nogi z której pobrano mi żyłę do trzech pomostów. Operacje wszycia nowej zastawki aortalnej BIO miałem cztery miesiące temu. Niewielka opuchlizna kostki i śródstopia "trzyma" się od prawie dwóch miesięcy. Nie wiem czy to normalny czas. Może ktoś wie coś więcej na ten temat. Trochę mnie to martwi, a może jestem zbyt niecierpliwy ? 😞