Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość sabunia2

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie dziewczyny! Już jestem. Byłam u kardiologa i psychiatry, i jestem zupełnie załamana. Pani kardiolog świetna babka, obiecała że się mną tak zajmie że będę w końcu normalnie życ, muszę tylko bezwzględnie przestrzegac Jej zaleceń. Po pierwsze powiedziała że wynik holtera nie jest za ciekawy ze względu na zaburzenia przedsionkowe ( lekarz w szpitalu mówił że mam się nie przejmowac). Podstawowe zalecenia : pic 2.5 l płynów dziennie w tym szklankę zielonej herbaty i soku z pomidorów, MGB6 3x dziennie, potas 1x dziennie. Dzisiaj zrobiłam zalecone wyniki jonogram, TSH, cukier. Z tymi wynikami idę za tydzień na wizytę. Już w poradni w której pracuje Pani dr będę miała usg serca i tarczycy. Jak będzie ok. dostanę jakiś inny lek którego nazwy nie pamiętam ( który blokuje dwa rodzaje receptorów) , jeżeli to nie przyniesie efektów czeka mnie ablacja. Na samą myśl dostałam gęsiej skórki, ale pani doktor powiedziała,że większośc pacjentów po ablacji zaczyna nowe życie, a ja sie do tego zabiegu kwalifikuję. Będę musiała jeszcze zaszczepic się na żółtaczkę. Co do psychiatry, to zupełna porażka. Pani doktor siedziała w gabinecie chyba za karę. Wysłuchała mnie i nie zadała żadnego pytania. Wypisała coaxil, jak Ją zapytałam czy lek pomoże powiedziała tylko **jeżeli to nerwica, to na pewno**. I po wizycie. Powinnam chyba iśc prywatnie i pewnie tak zrobię bo dzisiaj od rana znowu fatalnie się czuję , jest mi cały czas słabo, ale np. wczoraj było całkiem dobrze. Byłam nawet u fryzjera i strzeliłam sobie jasne pasemka i podcięłam włosy. Powiem szczerze że jestem nawet zadowolona z efektu co rzadko się zdarza, bo mam kręcone włosy, i co by z nimi nie robic wyglądają tak samo. Ale odbiegłam od tematu. Co wy na to dziewczyny odnośnie ablacji , jak będzie potrzebna zgadzac się , bo ja jestem pełna obaw, w końcu mam małe dzieci. Sabuniu pozdrawiam wracaj do zdrowia!!!!! W czy jak masz niskie ciśnienie robi Ci się słabo? Buziaki dla Wszystkich. Jowita.
W ! faktycznie nie dobre to ciśnienie było ! Pal licho pogodę bylebyś się tylko dobrze czuła! Hej Jowita! Nie będę się wypowiadała na temat ablacji,nie znam się na tym,ale Aga i W tak,lepiej one Ci doradzą.Ta psychiatra to faktycznie Cię potraktowała! Jeśli chodzi o coaxil to ja zażywałam ten lek , nie miałam żadnych skutków ubocznych,ale chyba najlepiej faktycznie idz prywatnie jak masz możliwość,niech ktoś z Tobą konkretnie porozmawia!
Czesc Jowito! Powiem Cie pani kardiolog fachowo do ciebie podeszla,tak moja:)jeslii chodzi o ablacje to sie nie wachaj tylko idz.Po pierwsze pomoc moze,a po drugie nic zlego Ci sie nie stanie to calkiem bezbieczne,bo ciac Cie nie beda.Ja czekam na to i doczekac sie nie moge,bo chce zyc normalnie i miec dzieci a bez tego ani rusz.Co do lekarzy z holtera to zgadzam sie z nia bo tez tak mam,a lekarze ze szpitala sie nie przejmuja,dopuki Cie nie przywiezie erka na sygnale to maja Cie w d.........Tak samo chce juz nawet jutro operacje kregoslupa,nie chce juz cierpiec. Co do pani psychiatry-jesli masz mozliwosc idzprywatnie,albo chociarz zmien ja na inna w przychodni.To jest katastrofa,ale podejscie do pacjeta,niech ja szlag trafi.
Cześć wszystkim! Jowita mnie coaxil pomógł , dobrze go znosiłam.Niestety gdy po latach miałam nawrót nerwicy on był za słaby, obecnie biore xetanor ,odpowiednik seroxatu.Na razie więcej nie piszę ,mam nieprzespaną noc,marny nastrój,zle się czuję i wszystko do .....Ktoś tak usilnie na forum stara się żeby niektóre z nas gorzej się czuły ,że częściowo mu się to udaje/chodzi o inną stronę/...sama nie wiem czy to forum ma sens...zbyt dużo nerwów mnie niekiedy kosztuje...
Do Iwonki. To dziwne bo ja cały czas się źle czuję, jakbym miała zemdlec i jest mi zimno, ale w nocy nie mam problemów ze spaniem. Śpię ok. 8 godz. z jedną czasami dwoma przerwami na karmienie dziecka , a i tak rano zawsze jestem śpiąca i nie mogę wstac z łóżka. Moje złe samopoczucie zaczyna się przeważnie zaraz po wstaniu . Dopóki śpię jest dobrze, jak tylko wstanę znowu się zaczyna. Obłęd!!! Jutro zacznę brac coaxil i trochę się boję odstawic afobam. Iwonko czy ty też cały czas czujesz się słabo? Czy takie są objawy depresji?
Gość sabunia2
hej, jestem zrospaczona jest coraz gorzej, mam totalnego doła, mam dziś urodziny i nic się nie dzieje, i nie chce żeby się działo, w pracy płakałam, bo znowu wszystko schrzaniłam, i jestem do niczego, iwona moze masz racje , sama nie wiem czego chce, , czemu ja mam byc szczesliwa skoro wszyscy wkoło nie sa ze mna szcześliwi? po co mi to?
Kochana Sabuniu nie badz smutna wszystko sie ulozy.Prosze to dla Ciebie.A i pozdrowienia od Iwonki ma dzis urwanie glowy,ale postara sie napisac wieczorem. Dziś są Twoje urodziny, choć się razem nie widzimy. Przysyłam serdeczne życzenia - niech się spełnią Twe marzenia.
Sabuniu! już pózno ,ale wszystkiego najlepszego,naprawdę szczerze Ci życzę żeby wszystko dobrze Ci się ułożyło! Jowita...coaxil działa dość szybko , tak więc Twoje samopoczucie powinno się poprawiać.Te objawy to raczej kwestia nerwicy,nie depresji.Depresja to stan niesamowitego przygnębienia,smutku,apatii,niechęci życia , kontaktu z ludzmi,całkowite izolowanie się...Spokojnie to na pewno nie to.. Plamka już pisałam do Ciebie na innej stronie,zażywam od pażdzierrnika,czuję się dobrze,ale ostatnio miałam silne stany depresyjne..
Gość sabunia2
hej jestem, dziękuje bardzo za zyczenia jestescie kochane , no dzisiaj juz lepsze samopoczucie, no dzisiaj w pracy lepiej sobie poradziłam , ale wczorajszy dzien to był straszny i to były najgorsze urodziny w moim zyciu, no było minęło, przykro mi ale trzeba zapomnieć, no pomału zdrowieje i ten weekend jeszcze poświęce na dobre wyleżenie się w łóżku, żeby poźniej czasem nie mięc powikłań, pozdrawiam was, myśle pomału w koncu odpisywać na wasze posty, mam nadzieje że na tyle juz jestem na sile
Witajcie dziewczyny!!! Przez następnych parę dni będę nieobecna, gdyż od wczoraj prawie cały czas jest mi słabo i dusi mnie w klatce. Dzisiaj prawie nie wstawałam z łózka. Wzięłam rano afobam ( po nim jakby lepiej), ale wieczorem zaczęłam brac Coaxil, bez efektu , dalej się źle czułam. Nie byłam w stanie wykąpac dzieci. Zadzwoniłam do lekarki rodzinnej z pytaniem co w takiej sytuacji robic, a ona dała mi skierowanie do szpitala na kardiologię. Myślę że nie mam co czekac, bo nie wiem co się ze mną dzieje. Co dziwniejsze dzisiaj mama odebrała moje wyniki i wszystko jest ok. nawet tarczyca. Myślę że pójdę do szpitala , to najlepsze wyjście, tam zrobią wszystkie badania na miejscu, nawet te specjalistyczne. Szkoda tylko że jutro sobota i są tylko lekarze dyżurni, ale oni też chyba robią np. USG. Szkoda tylko ,że młodszego synka musiała bym zostawic u mamy, ale jakie mam wyjście? Jak tylko wrócę od razu napiszę . Gorąco Was pozdrawiam. Jowita.
Coś mało piszemy ostatnio na tej stronce...ja się znowu nie najlepiej czułam,ale zbieram siły , nie dam się i koniec.Jowita będę czekała na wiadomości...Sabunia jak u Ciebie?Aga wiem ,że Ci ciężko ,ale razem damy radę.. W! wielkie dzięki za troskę nawet nie wiesz jak było mi miło,że myslisz o tym jak się czuję...Postaram się częściej odzywać
czesc dziewczyny wszyscy tu pisza o swoich dolegliwosciach a czy ktos pomyslal ze dzis jest swiatowy dzien chorego nikt o tym nie wspomina na zadnej stronie myslami w kosciele bylam przy Iwonce najwiecej mam z nia kontakt choc i o wszystkich nie zapomnialam moja wiara w Boga dodawala mi sil kiedy borykalam sie z chorobami pozdrawiam