Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica - jak leczyć?

Gość smutna

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwszy raz . prawdopodobnie mam nerwice, nie wiem od kiedy sie to zaczelo , 13 lat temu mialem wypadek ( spadlem z dachu , roztrzaskalem noge ) wczesniej sport do dla mnie bylo zycie . 7 lat temu mialem wylew , lewa strona sparalizowana, ( tylko pol dnia,) od tego momentu mam problemy z mowieniem i pamiecia. 3 lata temu mialem zawal serca ( 4 dni w spiaczce farmakol.) rozrusznik, dozywotnie leki itp. jakies 3 miesiace zemdlalem, szpital nastepnie znow trafilem do szpitala objawy omdlenia zle samopoczucie zle widzenie rozne bole itp. i teraz mam bezustanne problemy zdrowotne, rozni lekarze mowia ze jest ok. teraz dostaje citalopram 20 bo prawdopodobnie to natle nerwicowym. ale nie jestem przekonany co do tego! po okolo 2 tygodniach mialem w jeden dzien okolo 10 minut zadowolenia z zycia( juz zapomnialem jakie to uczucie, nie zaznalem go juz przez kilka lat a moze kilkanascie) . czy ktos jest w podobnej sytuacji. pozdrawiam

Gość Amanda08

Ciężko leczyć się samemu. W mojej opinii tylko terapia się nada. Widziałam skutki nieleczonej nerwicy i aż do tej pory mnie to przeraża. Robi się wrak człowieka... Straszne. Terapia jest bardzo pomocna. Moja siostra miała nerwicę i sama sobie nie chciała pomóc póki nie wzięłam jej na terapię. Byliśmy w Warszawie w Psychologgia. Siostra trafiła na Panią Psycholog Ewelinę Bazyluk. Bardzo rzeczowa i zdolna kobieta. Wyniosła z dna moją siostrę. Teraz pomagam jej ułożyć życie na nowo, ale nadal jej ciężko. Jeszcze długa droga przed nią aczkolwiek ten najgorszy etap ma za sobą. www.psychologgia.pl

Gość Armator

Ja byłem z nerwicą u Pana Krzysztofa Wierzbickiego. Bardzo fajny i sympatyczny. Psychoterapeuta na medal. Powiedziałbym z powołania. Bardzo skutecznie prowadzi terapie, bardzo przyjemnie przebiega czas na terapii u niego. Nie mogę powiedzieć, trochę czasu minęło zanim się wyleczyłem, ale warto, bo spokój to ważna rzecz w naszym życiu. Teraz to doceniam. www.psychologgia-plus.pl

Gość Malgorzata1968

Dobrym i sprawdzonym sposobem na leczenie histerii i generalnie uspokojenie są produkty CBD, pochodzenie z konopii, sam używam olejków czy liquidów. Nie ma przy tym mowy o stanach nerwowych. Wszystkie produkty są legalne i można je kupić np. na drziolko.pl

W stanach nerwicowych najlepiej działa duża dawka l-argininy, która jest w organiźmie prekursorem tlenku azotu, a ten z kolei przekazuje impulsy nerwowe pomiędzy komórkami. Można poczytać wiele dobrych rzeczy o tym produkcie w internecie i jeszcze nie znalazłam żadnej złej opinii. Wejdźcie sobie na stronę http://synergypoland.pl bo tam mają najwięcej artykułów o tym produkcie i informacje, jak działa tlenek azotu na organizm człowieka. Dzieki proargi9+ pozbyłam się nerwicy, znam osoby, które brały psychotropy i dzięki temu produktowi mogli je odstawić i czują się znakomicie.