Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Życie po by-pasach

kosta

Rekomendowane odpowiedzi

witam niestety nie moge ci powiedziec jak masz dale zyc bo nie mam o tym pojecia, ale mam kilka pytan 1. z jakiego powodu miales te operacje 2. jakie miales wczesniej wykonane badania 3. jakie miales objawy 4. ile miales lat jak zeczely sie u Ciebie problemy z serduszkiem pytam bo lekarze chca mnie skierowac na badana w kierunku choroby wiencowej serca!!! a mam dopiero 28lat, pozdrowienia
Nie wiem, czy moja odpowiedź się przyda, bo tylko trochę jest koło tematu. A mianowicie, w trakcie mojego pobytu w klinice na wszczepieniu by-passów, najmłodszym pacjentem był pan mający lat 30. Byłam bardzo zdziwiona, że taki młody, a już musi mieć by-passy. Ja miałam wtedy 58 lat. Jak więc widzisz, młodych też choroba serduszka dotyka, a czytałam niedawno, że są to już coraz częstsze przypadki, ponieważ żyje się teraz w biegu i w stresie.
Witaj Tomku. Ja jestem 21 dni po operacji i stawiam tezę, że normalnie, tylko na razie wolniej niż zwykle. Dowodem na to jest wypowiedż Kasi. Od mojej pani kardiolog usłyszałam, ze warto właśnie zacząć cos trenować, jednakże nie wyczynowo, ale sport jest sprzymierzeńcem. Poza tym dieta, ograniczenie wszelkich używek, natomiast papieroski-zero. Planuję za miesiąc wrócić do pracy(biurowej) Mam nadzieję, że będę mogła. Pozdrawiam