Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wpisanie na listę biorców do przeszczepu serca

Gość xorgh

Rekomendowane odpowiedzi

Mój mąż odmówił przeszczepu.Decyzję o oddaniu bądź przyjęciu może podjąc tylko osoba, której to dotyczy.Nikt inny.Po to mamy wolna wolę dana przez Boga.Nigdy nie należy tracić wiary bo dla Boga rzeczy niemozliwych nie ma.Mój mąz zyje mimo,że grono fachowców połozyło na nim kreske.Za wyjatkiem jednego.I na przekór diagnozom zyje...Jest samodzielny.Ma 59 lat.Nie traccie wiary.

Skąd ty Dorota wiesz który jest tata na liście ? ty piszesz bzdury. Nikt nie wie na jakiej jest liście. Wszystko zależy od dawcy, od grupy krwi i wszystkie parametry muszą się zgadzać. Ja czekałam pół roku i miałam to szczęście, że mam grupę 0. Najwięcej osób w Polsce żyje z tą grupą i jest to najstarsza grupa krwi. Nie oczekiwałam na serce w klinice lecz pewnego dnia zadzwonili z kliniki i było po wszystkim

Wiem, że stary wątek ale też się zastanawiam skąd te informacje, na którym miejscu listy ktoś się znajduje? Mój mąż jest od 4 m-cy na liście pilnej ale poza listem z poltransplantu nie mamy pojęcia ile osób jest przed nim. Jestem zaskoczona, że można mieć takowe informacje, bo po pierwsze to się co chwilę zmienia a po drugie to zależy od kilku czynników, nie tylko grupy krwi ale też wieku, wagi. Zmyślacie z tą kolejką czy to są jakieś przekręty z przeciekami?

Witam wszystkich,

Mam do Was pytanie, bo szukam informacji na temat osób, które były wpisane na listę biorców,

ale ich stan się poprawił i zostali z niej wypisani. Czy znacie może takie osoby ? Nigdzie nie mogę

znaleźć takich przypadków, a chciał bym dodać otuchy znajomemu, który niedawno na nią trafił, że

być może nie wszytko jeszcze przesądzone.