Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Osłabienie, omdlenia, bradykardia i bóle głowy

Gość beti_

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 19lat i od około13-14ego roku życia dokuczaja mi objawy takie jak w tytule... byłam juz u wielu lekarzy poczatkowo przypisywano to okresowi dojrzewania kilku lekarzy stwierdziło ze taka moja natura i słaby organizm ogólna wrażliwosc. pozniej wykonano mi EKG oraz echo serca wszystko było ok. Jakies 2lata temu przy ktoryms z kolei omdleniu włacznie z utrata przytymnosci na ok 1min , trafiłam na obserwacje do szpitala gdzie stwierdzono szum nad sercem, arytmie, bradykardie ( moj puls wynosci najczesciej ok 50) Teraz na okresowym badaniu szum nad sercem nie był wykrywalny inne dolegliwości pozostały. Jestem leczona neurologicznie pod kątem migreny i faktycznie mocne ataki bolowe w polaczeniu z wymiotami pojawiaja sie duzo rzadziej, ale bóle pojawiajace sie najeczesciej rano(ucisk skroni i oczodołu wraz z łzawieniem oka badz ucisk całego czoła) występuja nadal i najczesciej utrzymuja sie cały dzien lub nawet 2-3dni... Oprocz tego czasami ( raz na 3miesiace) zdarza mi sie zazwyczaj gdy leże ze moje serce wariuje bije bardzo szybko i mocno (jakby mialo wyskoczyc) nierownomiernym rytmem po czym jakby staje na ok 2sekundy i wraca do swojego rytmu. Zauważyłam tez ze po mocnym wysiłku fizycznym po kilku godzinach jestem wykonczona i z bólem głowy musze sie połozyc spać. Czesto tez mimo uczucia głodu jest mi niedobrze i gdy cos zjem ból głowy sie nasila... A ogolnie problemow z układem pokarmowym nie mam ( wyciety wyrostek wyrobaczkowy). Przeszłam juz naprawde duzo badan ( wielokrotnie USG jamy brzusznej gastrologia, badania ginekologiczne, EEG głowy, EKG, echo serca, nawet tomografia komputerowa...) Nistety nikt nie jest w stanie mi pomoc czy naprawde musze sie pogodzic z takim sposobem zycia? ma ktos podobne objawy? gdzie szukac pomocy? kolejne badania? Ostatnio osłabienie jeszcze bardziej sie nasiliło 2 razy poleciała mi krew z nosa przy wstawaniu kręci mi sie w głowie no i poranne bóle głowy od 2dni cisnienie wynosi ok 130-140/50-60 a puls 50-55... pewnie ze wzgledu na pogode za oknem - bardzo reaguje na skoki cisnienie i na zmiany pogody - mam problemy z koncentracja i brak sił na cokolwiek... bede wdzieczna za wszelkie rady:)
Gość zapomniana
witam.ja rowniesz jestem bez silna .mam podobne obiawy do twoich,tylko ze ja tak mysle nie mam problemu ze sercem.a po za tym caly opis twoich dolegliwosci jest taki jakbym czytala o sobie:(u mnie te dolegliwosci zaczely sie ponad rok temu.leczylam sie u neurologa ale ona tylko faszerowala mnie lekami i nie chciala mnie wyslac na zadne badania:( bo mowila ze to od stresu. jo jo jakos wczesniej tez sie stresowalam i nic mi nie bylo. mozna powiedziec ze glowa boli mnie codziennie,wiec juz nie mowie ze mnie boli bo nie ktorzy mowia ze to juz jesy nudne:(( a jak mi krew leci z nosa to mowia ze to z przemeczenia.czesto rowniez mam skurcze nog,szyji,rak... az nie moge sie ruszyc to wtedy mowia ze mam za malo ruchu i powinnam wiecej cwiczyc...jak to wcale nie od kondycji zalezy:(( zauwarzylam tez ze przy myciu i czesaniu wlosow wypadaja mi mocniej niz kiedys :( moja kolezanka powiedziala ze jej sasiadka miala podobne obiawy do moich i sie okazalo ze ona ma BIALACZKE ale ja jej nie chce:..( powodzenia...
Witam, A jakaś anemia Cię nie gryzie? I druga rzecz jaka przychodzi mi do głowy: kobiety generalnie mało piją płynów (najczęściej chyba z obawy, że nie będzie gdzie sikać :) Odpowiednie nawodnienie organizmu może pomóc (i to w wielu sprawach: bólach głowy, omdleniach, kamicach, etc). Pozdrawiam Janusz
Gość karolinka :)
Hej! Ja również mam takie dolegliwości i mam tylko 16 lat. Ból głowy towarzyszy mi również przy schylaniu lub podnoszeniu. Lekarze poradzili mi zrobienie rezonansu magnetycznego głowy. To najlepsze badanie,aby sprawdzić co *siedzi* w twojej głowie. Może też powinnaś spróbować? Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia :))
Gość sslonko
Hey powiem Ci tak że mam 20lat i od małego od 1 roku życia do dziś mdleje miałam dużo badań itp. i nic niewyszło poprostu mysleli że mi to przejdzie no ale nic nie przechodzi ciagle jestem osłabiona senna i od jakiś 4-5 lat dokucza mi siliny chwilowy ból (ucisk) w jednym miejscu głowy ból zmniejsza się po ściśnieńciu głowy .... kadriologa, neurologa i innych lekarzy odwiedziłam dużo raz alr nikt nie potrafi zdiagnozowac co mi jest
Beti jak na moje oko jesteś niskociśnieniowcem,mam identycznie jak ty-reagujesz na zmiany ciśnienia plus jeszcze problemy z sercem. Smolny anemia bywa śmiertelna u kobiet chyba nie muszę tego tłumaczyć ale Beti ty jej nie masz,co do płynów w organizmie to racja powinnaś ich więcej przyjmować i polecam ci po prostu rano wypijać słaba kawe :) podnosi ciśnienie i pomaga. Artur134,-to zależy jakie objawy temu towarzysza i jaki to ból. karolinka :),-ona rezonans tez miała przecież o tym napisała ;] a ty możesz mieć problemy z zatokami!
Witaj. Ja mam 14 lat a już mam problemy.Wysokie ciśnienie jak na moj wiek. Codzienne bóle głowy. zawroty i duszności. a także nie mam na nic ochoty tylko bym spała i w ogóle. I mam szumy nad sercem. przeszłam już tyle badań i też nie umieją mi pomóc. czy hemoglobija 7,8 w moim wieku to dobrze? bo lekarz powiedział że tak. a siostra że mam za niskie. już nie wiem co robić :(