Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwny ból w okolicy serca

Gość ewelin

Rekomendowane odpowiedzi

Od czasu do czasu mam dziwny ból serca i nie jest on spowodowany jakimiś emocjami czy strachem, łapie mnie tak po prostu...wspomnę też że jestem niskociśnieniowcem i mam 22 lata...zdarzają mi sie także zasłabnięcia, uczucia silnego nie pokoju, ale dość rzadko...robiłam kilka raz ekg, ale nic nie wykazało, mimo to obawiam się czy nie jest to coś poważnego....wada serca??a może tak ma być...
Tez mam czesto bole w okolicy serca..mowi sie,ze serce tak naprawde wcale nie boli...jest bardzo wiele narzadow, ktore wlasnie bola w tej okolicy. Jest to twz promieniowanie bolu, takze to wcale nie musi byc od serca...mnie np strasznie kluje jak zjem cos niezdrowego i niestrawnego, albo objem sie za bardzo. Podczas klucie nie nakrecam sie wcale myslami,ze cos mi sie stanie, bo inaczej ten bol mi nie przejdzie. Moim zdaniem to wcale nie musi byc serce.
Nie jest też powiedziane, że nie wychodzą dawne stresy albo tłumienie w sobie problemów, ja nerwicy dostałam w pogodnym dniu i w pogodnym nastroju, także nie ma co się sugerowac.Idz zrób wszystkie badania, jak wyjdą ok, wtedy b ędziesz szukała problemu gdzie indziej, może właśnie , w nerwach?Pozdrawiam
Witam! Od pewnego czasu odczuwam silne bóle pod łopadkami i w okolicach serca. Gdy bóle się pojawiają denerwuję się i zaczyna robić mi się duszno. Drętwieją mi ręce a język robi się sztuwny. Może ktoś miał takie dziwne obiawy i może mi powiedzieć czym to jest spowodowane? Boję się. Pomóżcie bo zwarjuję
Witam. mam 14 lat trenuję koszykówkę. we wrześniu robiłem EKG OB itp. (od wakacji) czasami czuję że boli mnie coś w okolicach serca... lekarz rodzinny powiedział że mam jakiś niepotzrebny skurcz ale może to być związane z okresem dojżewania. Kardiolog powiedział (patrzac na EKG) że wszystko w porządku. I teraz moje pytanie.... czy to moze być zwiazane z okresem dojżewania??? bo EKG mówi to co mówiło we wrześniu
Witam. Mam 20 lat i małą wadę serca którą mam się podobno nie przejmować (ale należało wspomnieć). Dziś w nocy obudził mnie ból w klatce który atakował przy zmianie położenia. Jednak udało mi się zasnąć ale rano to nie ustąpiło: dalej przy schylaniu czy prostowaniu mnie boli w okolicy serca. Nie wykluczam nerwicy (ciężkie tygodnie ostatnio) czy też nadmiernego objedzenia się w ostatnich dniach (mam też lekką nadwagę). Jak nie minie mi do wieczora to zgłoszę się do lekarza. Co wy o tym myślicie?

Witam wszystkich Jakiś czas temu zauważyłem u siebie dziwny ból w okolicy serca - w miarę częsty. Czasem jest mocniejszy (chociaż nie przeszkadzający) a czasem zanika. Ból ma charakter popularnych zakwasów to znaczy jakby człowiek ćwiczył mięśnie klatki piersiowej a na drugi dzień się przeciągnął to klatka piersiowa tak specyficznie boli - zakwasy. Ja mam podobnie ale tylko z lewej strony. Czasem też (dość rzadko) mam wrażenie, że lewa ręka trochę drętwieje tj. czuję, że jest jakby słabsza przez moment. Podobne wrażenie można odnieść jak człowiek wstanie rano i próbuje zacisnąć pięść - z samego rana nie da się tak mocno zacisnąć pięści (odczuwa się pewien dyskomfort). Dopiero później wszystko wraca do normy. Podobnie właśnie mam w tych chwilach kiedy drętwieje ręka. Czy ktoś miał takie objawy a może spotkał się z nimi u jakiegoś pacjenta?

W dniu 27.01.2019 o 15:38, Gość ladygagaga napisał:

wątek stary, ale dla mnie aktualny - mam od kilku dokładnie coś takiego jak opisywał brunopower, ból po lewej stronie klatki piersiowej "jak zakwasy"... czy ktoś coś może więcej powiedzieć na ten temat?

Trzeba pamiętać, że mięśnie w zależności od strony mają inną wytrzymałość. Jeśli dla lewej strony limit to, np. 30 kg, a dla prawej 40 kg, a ciężary podnosimy o wadze 35 kg, to wiadomo, że ta lewa więcej wysiłku włożyła i może boleć.