Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból i zawroty głowy, ciemność przed oczami i kołatanie serca

Gość zdesperowana

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zdesperowana
Witam Może ktoś będzie w stanie mi pomóc! Od dwóch tygodni boli mnie głowa, mam zawroty głowy (częste), robi mi się ciemno przed oczami, serce wali jak oszalałe, czasem mam uczucie tak jakby bolało mnie w klatce dlatego że serce bije, mam uczucie nagłego gorąca i całe ciało oblewa zimny pot. Czasem zrobi mi się niedobrze, jakby na wymioty. Dostaję takie ataki np codziennie lub mam kilkudniową przerwę. Ostatnio dostałam atak przy odkurzaniu - serce zaczyna bardzo szybko bić, dostaję duszności, straszny ból w klatce piersiowej w okolicy mostka, zawroty. Czuję kołatanie serca, przeskakiwanie nawet przy długotrwałym spoczynku. Obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim i bardzo dużo odpoczywam, pomimo tego jestem bardzo zmęczona. Poszłam do lekarza rodzinnego który po badaniu EKG stwierdził że występują jakieś częstoskurcze i jak to określił są widoczne dość znaczne szumy. Poza tym mam bardzo skaczące ciśnienie ponieważ waha sie od 130/90 nawet do 87/52 przy czym puls skacze od 85 (częściej od 90) do nawet 118 w spoczynku. Niestety przy ataku nie mierzyłam ciśnienia i pulsu bo nie jestem w stanie. Dodam iż mam wykluczoną nerwicę. W tej chwili czekam na wizytę u kardiologa ale chciałabym się jakoś przygotować do niej i nie dać się zbyć diagnozą - stres! Bardzo proszę o porady ponieważ te ataki wykańczają mnie fizycznie i psychicznie, po nich jestem nie do życia :( Prosze o wszelkie rady i z góry wszystkim dziękuję!
Witam Ja także mam takie objawy ale niestety nie jestem w stanie ci pomóc ponieważ sama nie wiem co mi dolega! Jutro mam wizytę u endokrynologa a w czwartek u kardiologa więc może w końcu dowiem się co mi jest! Forumowicze pisali, że mogę mieć nerwicę - lekarz rodzinny uważa że mam coś albo z tarczycą albo sercem. Tak więc czekam na diagnozę lekarską. Pozdrawiam