Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Miała być nerwica a jest WPW

Gość Asiula

Rekomendowane odpowiedzi

Pisałam już na tym forum wielokrotnie o swoich częstoskurczach, o tym jak badało mnie kilkoro lekarzy i wszyscy zgodnie twierdzili, że mam nerwice. Tylko ja w to nie mogłam uwierzyć. Moje objawy dla mnie były jasne - wpw. I niestety rzeczywiście. Ostatnio nasiliły się i wszystko wyszło na holterze. tachicardia, QRSy i zabójcze tętno 260/min. Od wczoraj jestem na lekach - rytmonorm 150 i biosotal 40. Czuje się tak sobie, jestem słaba, ociężała, mam jakieś bóle w klatce. Jak przeczytałam ulotki ze skutkami niepożądanymi, to się przeraziłam. Czy ktoś zażywa może te leki? Jak się po nich czujecie? Jak długo można je brać? Czeka mnie ablacja. Panicznie się boję zwłaszcza, że moja droga dodatkowa jest po lewej str. blisko aorty. To podobno niedobrze. Czy ktoś ma lub miał podobnie? Gdzie mieliście ablacje? Mam mnóstwo pytań. Bardzo się boję. Proszę o kontakt wszystkich tych, którzy są lub byli w podobnej sytuacji.
Asiulku , bliska mi osoba z rodziny cierpi na wpw od wielu wielu lat , kiedys w ogole nie robiono ablacji i po prostu mowiono - z tym trzeba zyc (az ktorys atak wykonczy ) a ataki zawsze byly bardzo ciezkie i dlugie , puls ponad 250 , utrata przytomnosci , wymioty , sine usta , poty , zimne cialo, bol w klatce , dzisiaj proponuja ablacje - skorzystaj z tego bo po co sie meczyc ataki moga sie nasilac , szczegolnie w wieku 35-45 lat u kobiety , utrudnia to zycie Tobie i Twoim bliskim ktorzy czesto musza patrzec jak bliska osoba cierpi a lekarze coz nie wiedza sami jak pomoc , probuja roznych lekow. ta osoba bierze wlasnie Rytmonorm juz od wielu lat mysle ze wiecej niz 10 lat , wiec glowa do gory :-))))) ablacja jak kazdy zabieg pewnie przyjemna nie jest ale warto sprobowac , mowia o ryzyku powiklan bo musza , ale nawet znieczulenie u stomatologa moze miec skutki uboczne - bole glowy , uszkodzenie nerwu- gdy zle podane . Asiulka trzymaj sie i nie stresuj bo stres tez powoduje arytmie. kazdy czlowiek ma arytmie tylko ze wiekszosc nie czuje ich i mieszcza sie w normie , nie ma 100 % zdrowego serca , wystarczy ze sie zdenerwujesz a juz serce szybciej bije , zwalnia przyspiesza przeskakuje, ale nie wsluchuj sie tak w cialo bo to nie zdrowo , lepiej przejdz sie na spacerek i pooddychaj swiezym powietrzem. pa
mam 20 lat od 4 lat choruja na astme wysilkowa-sercowa,od tygodnia zle sie czuje mam zawroty glowy,bardzo szybko sie mecze nawet kładzeniem siedo łóżka,bola mnie miesnie wychodza zyly na lewej rece,kluje mnie serce tak ze az musze z bólu kucnąć-boje sie isc do lekarza,pomoze ktos?
Gość dfovpbtsyw
Mazda UK is launching a lobbying blitz to get its Japanese parent to bring the goods to Britain*s masses in the form of the Mazdaspeed2 (well, it*d be called the Mazda2 MPS in the UK, but you get our point). Hot hatches have consistently been winners abroad, so Mark Cameron, marketing director for Mazda UK, is trying to get Mazda to equip its newest sub compact with a blown motor and some suspension tweaks to bring the people what they want. If it does happen, and reports say that a three door MS2 is a distinct possibility, it won*t happen for at least two years, but if when it does, expect a turbocharged 1.5 liter four, producing around 170...*br**a href=*http://super-blog-here.com/news/4058**http://super-blog-here.com/*/a*
Gość cgavnstcrk
Online mortgage lender E Loan Inc. will cut 44 percent of the work force in its Pleasanton headquarters over the next two months, citing reduced overall demand for home loans. Out of 925 total employees, 410 were given 60 days* notice on Nov. 8, spokeswoman Laurie Azzano said. The layoffs are across the board, not in any one department. The workers will receive severance pay and assistance with finding new employment and maintaining health care coverage, Azzano said. Mortgage credit tightened up in recent months as a result of reduced demand for mortgage backed securities on Wall Street. Investors shied away as more borrowers began defaulting on their loans amid rising interest rates and falling home prices. Other East Bay victims of the housing market have been San Ramon brokerage Diablo Funding...*br**a href=*http://newsblog4u.com/news/8269**http://newsblog4u.com/*/a*
Do Olki20 zgadzam sie z miskiem idz jak najdzybciej do lekarza. Asiu nie zamartwiaj sie tak bardzo a wrzystko bedzie dobrze.Skutki uboczne w ulotkach musza byc wypisane,zeby w razie czego byli kryci,a ty poprostu tzn.twoj organizm musi sie do nich przyzwyczaic moze to trwac nawet 4 tyg.A jesli naprawde bedzie coraz gorzej zawsze mozesz isc do lekarza pierwszego kontaktu. Ja rowniez czekam na ablacje, w zabrzu,ale proboje szybciej zalatwic sobie ablacje w ananie,zeby zyc juz normalnie,miec dzieci itd.bo w obecnej chwili niestety nic nie moge robic.U mnie tez dopiero holter wykryl zaburzenia,stwierdzono komorowe i nadkomorowe,do tego nadcisn.,nerwica,depresja,tak wwiec trzymaj sie i mysl pozytywnie,a bedzie dobrze.Zawsze mozesz napisac do mnie,czy innych osob a pomozemy w trudnych chwilach.
witam. W moim przypadku cisnienie mam w normie, choruje na schorzenie WPW typu A. Badania krwi, test tarczycy oraz badania moczu - norma. Denerwujące dolegliwości to : bóle częste w klatce piersiowej, odczówalne uciski (dziwnne) w sercu oraz napady duszności. Lekaż rodzinny też mi polecił Aplacje, ale zdaniem kardiologa to zawcześnie na to. Dobija mnie najbardziej duszność, ataki częste, boje się tylko o jedno, jestem zawodowym kierowcą i nie chce myśleć co mogłoby się stać. Ciężarówki nie da się zatrzymać tak szybko wrazie w... Ja z chęcia poddam się tej aplacji, radze i topbie. Pytałem znajomego kardiochirurga, który wykonywał w swojej karierze kilkadziesiąt takich zabiegów. Ani jeden przypadek nie skończył się źle dla życia pacjenta. A stawka jest wysoka: nie poddać się - leki, które niszczą wątrobe, dolegliwości przez całe życie oraz coraz to nowsze dolegliwości, albo poddać się: WOLNE i NORMALNE ŻYCIE. Jak mi się uda to bez wachania pujde, mam dość tych dziwnych dolegliwości, które wyskakują kiedy tylko chcą i odchodzą kiedy tylko chcą. POWODZENIA.