Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkie nerwusiątka. Widzę, że nie jestem osamotniona w kiepskim samopoczuciu dzisiaj. Cały dzień zawroty głowy takie że szok. Starałam się ze wszystkich sił o tym nie myśleć ale to strasznie trudne. Jakoś wytrwałam w pracy, potem szybko obiadek i na akupunkturę. Jak wróciłam to poszłam pomagać mamie i dzieciakom malować ogrodzenie, bo do końca wakacji przydałoby się skończyć. No tak mi się kręciło w głowie, że myślałam że zwymiotuję. Przyszłam włączyłam kompa i znowu tyle stron do czytania (ale to super). A jeszcze jak widzę, że ktoś odniósł chociaz mały sukces w walce z ta cholerą to mnie na duchu podnosi. Małymi kroczkami ale do przodu. Poczytałam o tym Tonisolu i myślę że chyba warto spróbować. Nie wiem tylko, czy przy coaxilu można to brać. Jutro zadzwonię do mojego psycho i go zapytam. Bo przecież tego doxepinu raczej nie mogę brać. Trzy dni w miarę (szybko zadziałał) czwarty jakbym wcale nie brała i fatalne samopoczucie. Co ja się mam z tymi lekami. A może to dobrze. Spróbuję sama i z coaxilem sobie poradzić z tą nerwicą. Moja mamuśka powiedziała, że po prostu trzeba olewać te wszystkie objawy. Ona tak robi (ma oczywiście gorsze dni) i żyje naprawdę pełnią życia. Chodzi do teatru, opery, wyjeżdża sama, jeździ autem i jeszcze mnie ma na głowie. Trzymajcie się wszyscy i nie dajmy się!

Gość konwalia28

Właśnie pisałam z moją dawną kumpelą na temat leków które mi doktor przepisał. Ona też miała nerwicę. Podzielę się z wami to co mi napisała *uwierz mi te terapie to długa sprawa.A prochy zadziałają i będziesz się lepiej czuła. Widocznie stwierdził,żę na terapie jest u ciebie za późno. A on wie co robi. . Leki, które on przepisuje są nowej generacj i nie uzależniają te drugie które ci przepisał mogą uzależniać dlatego kazał ci je brać w razie potrzeby. Ja brałam cital. jeszcze jedna rada, NIE CZYTAJ ULOTKI BO SIĘ WYSTRASZYSZ I NIE BĘDZIESZ CHCIAŁA BRAĆ LEKÓW. ZAUFAJ MU I BIERZ LEKI !!!! Terapia potrwa kilka miesięcy ale otrzymasz nowe ,, spokojne i normalne zycie* bez lęków. Nie wyleczysz nerwicy i tych lęków to popadniesz w depresję . Czasami to samo przechodzi, zaczynasz czuć się lepiej, ale niewyleczona nerwica powraca z nowymi i silniejszymi objawami. Nerwica potrafi strasznie wyniszczyć organizm!!! Bardzo dobrym sposobem jest ruch, jakiekolwiek zajęcia gzie pobudzona jest produkcja hormonu szczęścia !!!

Bylam dzis w miescie,zrobilismy zakupy ze znajomym... Przezylam,czulam sie w miare ok.... ! Dopiero jak doszlam do domu zaczely sie silniejsze odrealnienia itd. Kobietki warto probowac wychodzic... Teraz mam jakis ucisk w glowie i czuje sie nijak,ale i tak ciesze sie... Jutro znowu wychodze.

Wiadomo jak lekarz przepisuje leki to powinno się je brać,ake lekarze to też tak często ekrperymentują na pacjencie. Mi doktorka przepisała kiedys tabletki i mowiła,że one są super,nowej generacji i same superlatywy,a po trzech miesiącach ich brania,kazała mi je odstawic,bo że po tych tabletkach to a to się robi itd,same negatywy mowiła. Więc cos tu jest dziwne.