Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Agnieszkaficek co za książki że takie rzeczy piszę. podam ci dwie książki które przerabiam teraz, jedną przeczytałam a teraz robie zadania z niej a druga czytam jeden rozdzial dziennie plus zadania. w jednej sa opisane objawy lęków, nerwicy , depresji, by umieć je odróżńić od przypadłości innych, mi to pomaga bo wtedy się upewniam ze to napewno stres. jedna z nich to : 1. POKONAJ DEPRESJĘ, STRES I LĘK czyli metoda poznawczo behawioralna(na poczatku zawsze sie ciezko czyta a potem sie wraca) 2. 10 prostych sposobow radzenia sobie ze stresem bo przeciez stress jest glownym SLADNIKIEM naszej choroby, czyta się ja fajnie,szybko, lekko, calej jeszcze nie przerobilam ale jest budująca,

Megi ja to robie 3 rzeczy na raz, pisze na laptopoie, ogladam tv i mam ksiazke kolo siebie:D dom juz posprzatany, syn spi to chyba niezdrowe maż byly poszcza mi sygnaly bym zadzwonila i ja zawsze dzwonilam zapytac sie co chce a teraz napisalam mu smsa ze on ma na wszystko a ja nie zadzwonie bo DARMOWE mam tylko smsy, i przestał wyzywał mnie od najgorszych wsprod moich znajomych i swoich i rodziny 3 tyg syna nie widzial, dawal na cpanie i kolezanki pieniadze a na dziecko nawet zlotowki i jeszcze bede rachunek nabijac

Idę przebrać się do spanka, nalać gorącą herbatkę, i zacząć czytać mą cudowną książkę ( przed świtem- stepheni meyer) poprostu zakochalam sie w tych ksiazkach, akcja milosc, ahhh,....ide czytac i cos do jedzenia wziasc i musze zasnac wczesniej bo rano niewyspana jestem. dobranoc, kolorowych snów,

AgnieszkaFicek zakup paczka a torebke swiezutenka dostaniesz gratis ba niejedna co do oddychania to wiesz pooddychac troche odstawic ją od buzki i znowu moznaoddychać . Co do tej hiperwentylacji naprawde male prawdopodobienstwo by cos sie stalo procz omdlenia oczywiscie a i to nieczesto sie zdarza . Wiec w czasie paniki najlepiej jest samemu liczyc wdechy razzzzzzzzzzzzz dwaaaaaaaaaaaaaaaaa wiesz o czym pisze :)

Baskabaska ja tez lubię szyć i przerabiać coś na maszynie, umiem też dziergać na drutach i wyszywać obrazy. Nawet w przedpokoju wiszą mi te moje arcydzieła oprawione w ramy. Robiłam sweterki dzieciom jak były małe (zwłaszcza ten starszy, wtedy nie było tyle ciuszków w sklepach). Teraz po prostu nie mam czasu, ale szyję często.