Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Jest dokladnie taki jak opisalas wyzej *Bo jeżeli jest za mostkiem* Gorna czesc mostka Wystepuje z przerwami, najczesciej po zmianie pozycji ciala lub w krzywym fotelu mojego auta. Bol jakby tych kosci pod skora. Przy zmianie pozycji ciala na lezaca mija calkowicie. Dlatego wieczor w lozku to moje ukojenie ;). Gorzej gdy musze wstac- nerwy ze bedzie bolec ze cos mi jest :/ ... Nie wiem czy komus chcialo sie czytac moje wypociny wczesniej - mam skolioze piersiowe wykryta apropo rtg pluc idac do alergologa. W takim razie niedlugo wymusze skierowanie na rtg kregoslupa ;]

Gość konwalia28

GgG ,ja kiedyś miałam takie bóle niby serca i zrobili mi gastroskopie i wykryli przepuklinę roztworu przełykowego. Nie mialeś robionego tylko wysiłkowego badania serca, ale ekg , holter i echo wystarczy żeby dowiedzieć się czy masz serce zdrowe.

Gość konwalia28

GgG jak Ty wymuszasz te badania ja prawie za wszystko płacę, chociaż pracuję w szpitalu. Dziś chodziłam po lekarzach z prośbą o skierowanie na zdjęcie rtg przełyku bo ponoć ta przepuklina może dawać takie objawy jak gula w gardle i nikt mi nie chce dać bo twierdzą że to na pewno nerwica

Cos wyslalo dwa razy :/ ... Chcialbym trafic na jakiegos lekarza ktory zrobi mi komplet badan poprzez serce, zoladek, kregoslup powyklucza wszystko i dopiero powie ze nerwica etc. Bo siedze spokojnie w fotelu, niczym sie nie denerwuje a bola mnie kosci w obrebie obreczy barkowej (+ mostek) + kregoslup poboli 20-30 min przestaje, poboli 10 min przestaje, . Zreszta kurde lekarzem nie jestem ale ... pojde do doktor i powiem ze moze kregoslup itp zeby powiedziala jakie badania chociaz jak narazie nei chce mnie znac i widziec poki nie odwiedze psychiatry- ale ok bo nerwice mam zapewne rowniez.

Jak to jak ;) Ide do rodzinnego. Mowie ze boli mnie to to i to - sporo badan mialem juz robione i zauwazylem ze doktor pomyslu nie ma chyba w ktorym kierunku mnie badac powoli. Mowie ze chcialbym miec skierowanie na to i na tamto dla swietego spokoju. Zreszta dla swojego swietego spokoju mi chyba juz daje. Wie ze mam ten syndrom fartucha czy jakos tak- wiec zazwyczaj dzwonie tylko na rejestracje ze potrzebuje to to i to a nast dnia mam tylko do odebrania ;)

GgG idz do rodzinnego i popros o skierowanie na rehabilitację. Myślę, że potrzebne Ci odpowiednie zabiegi jak masaż, lampa solux itd. Jak wezmiesz taką serię odczujesz ulgę. Póki co możesz robić jakieś ćwiczenia rozluzniające i wzmacniające mięśnie kręgosłupa. Znajdziesz je w necie.

Gość agnieszkaficek

Kurcze ja podziwiam lekarzy i pielegniarki jak ja bym miala patrzec lub ratowac pacjenta ktory umiera to bym sama chyba umarla.konwalia to powiedz mi jak ktos ma zdrowe serce jest mozliwosc ze dostanie zawal czy raczej nie.i jeszcze mam do ciebie jedno pytanie czy lęk da sie odruznic np od wylewy zawalu albo sa tak te objawy podobne ze nie mozna tego odruznic.jak potrafisz to prosze odpisz na moje pytania bo ja sie ciagle tym zadreczam