Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość agnieszkaficek

Teraz moje dziecko mi zadawalo trudne pytania dotyczace mojej mamy czyli babci i mowi pamietasz mamusiu jak babcia przychodzila na urodziny moje z prezentem,wiesz mamusiu ja za nia tesknie tak bardzo.kurcze plakac mi sie chce bo mi o tym przypomnial i pytal o pogrzeb i o to gdzie teraz jest

Gość agnieszkaficek

To wiecie co ja wczoraj zrobilam siedzialam taka zamyslona a pod oknem ktos wolal aga i taki podobny glos do mojej mamy i ja wstalam i chce leciec do okna ale puzniej sie zorientowalam co robie przeciez mamy juz nie ma,a to musial ktos inny wolac kogos innego

Agaficek to musisz mu wytłumaczyć jak najdelikatniej, że babcia chorowała i jest teraz w niebie. Nie uciekaj od tych odpowiedzi, bo będzie cię to męczyło (ja wiem że to trudne). Moja córka ostatnio powiedziała, że bardzo tęskni za prababcią. Ona odeszła w tym roku. Oj coś mnie zaczyna zakłuwac i kręci mi sie trochę w głowie. Aby to nie było po tym doxepinie!

Witaj aga1791 Dzięki za twoje poparcie odnośnie nowej forumowiczki. Jak widzisz obserwator wszystkie mamy jednakowe zdanie odnośnie Twojego zachowania na tym forum. Chyba to o czymś świadczy? Uważam, iż sugerowanie mi abym nie pisała na tym forum jest co najmniej nie stosowne.

Megi masz rację. Ważne żeby nam było z tym dobrze. Bo właśnie te rozmowy, niezależnie od tego o czym są, nam pomagają. Raz lepiej raz gorzej, ale to my decydujemy o czym bedziemy pisać. Nie znamy sie na psychologii, ale co tam. Czasem najprostrze słowa, np słowa wsparcia mogą zdziałać cuda. Nikt się tu przecież nie czaruje, że samo forum nas wyleczy.

Dziewczyny, zawsze lepiej mieć niskie niż wysokie ciśnienie...to raz, a dwa to ja miałam i to i to i wybieram to niskie, przy wysokim dopiero się źle czuję, sece mi wali, nerwowość w środku,a przekonałam się już, że czuję kiedy mi ono rośnie, bo właśnie wtedy mam taki jakby zwrót w głowie chwilowy i po zmierzeniu okazuje się że to ciśnienie np. 140/90 (dla mnie to jest bardzo wysokie, czuję sie wtedy strasznie) ale na szęście teraz jak biorę ten pramolan to nigdy jeszze nie miałam takiego..

Ale się uśmiałam z tych wiaderek. Agniesia bo my już tak mamy. Jak brałam pramolan to on mi wyciszył serduszko i wtedy się zastanawiałam, czy nie za bardzo. Wytrzymać już z tą podejrzliwością nie można. Baskabaska ja też jak mi sie czasem podwyższy to źle się czuję, głowa boli i takie tam inne przyjemności. Na szczęście rzadko ciśnienie mi rośnie.

No właśnie jak ja Ci Megi zazdroszczę. Ja tez muszę się zmobilizować do ćwiczeń, ale się boję że serduch mi będzie walić, bo i bez tego wali. Agaficek to powiedz temu lekarzowi jak na ciebie działają te leki. Trudno brać coć co szkodzi, a wizyt nie masz przecież co drugi dzień. Ja też brałam kiedyś bisocard i on chyba też obniżał mi ciśnienie. (A to mój poprzedni post tylko internet mi wywaliło - na szczęście skopiowałam).