Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Agaficek.Przepraszam, że się wtrącę w Twoją dyskusję z obsarwatorem. Mam nadzieję, że najlepszym pamiętnikiem dla Ciebie jest to forum. Zobacz, znamy się tu wszystkie i jestesmy na bieżąco z wiadomościami o sobie. Potrafimy się wspierać mimo, że nigdy się nie widziałyśmy. Piszemy o smutkach, radościach, rodzinie i rzeczach wręcz intymnych. Płaczemy i śmiejemy się wspólnie (pamiętacie kotka Agniesi? śmiałyśmy się wszystkie! Nigdy żadna z nas nie skrytykowała, nie potępiła naszej przeszłości. Jesteśmy tu po to aby sobie pomagać nawzajem!

Witajcie dziewczynki! haha..a co za dyskusja tu się toczy...hm? Ja dziś miałam trochę nerwów...taka dalsza znajoma dzwoniła do mnie(ta co kiedyś pisałam, że w niedzielę mnie odwiedziła:( ) i chciała pożyczyć 50 zł, bo mnie wyczuła, że ja taka dobra, a ja po złych wcześniejszych doświadczeniach (ale nie znią) odmawiałam jej i mówiła, że sobie obiecałam, że już nigdy nikomu nie pożyczę...to wyobraźcie sobie jaka wk******a była, jak ja się wtedy też wkurzyłam i ją opierdzieliłam ale potem powiedziałam żeby przyszła i... pożyczyłam głupia, zobaczymy czy mi odda, a jak nie to znów dałam się wrobić..haha, nie lubię takich sytuacji, bo mnie stresują, ja na pieniądzach nie leżę żeby rozdawać, bo mam komu dawać jak już- mam brata chorego w domu opieki więc...domyślacie się jak to jest, matka zmarła to na mnie spadł ten obowiązek słania paczek, bo jechać do niego to daleko i ostatnio zaniechałam. Tak więc widzicie każdy ma coś...

Tak to właśnie ma wyglądać . Dowiadujesz sie jak najwięcej , by komus pomoć , cos wnioskowac itp. jednak sporo tutaj osob mialo do czynienia z psychologami przez co troche ta zasade znaja :) i moga przysporzyć troche klopotu komus kto wstepuje na taka droge , wiec nie bedaq tak poslusznie odpowiadacjak na sesji w 4 oczy a ze w kupie sila to kazdy cos dopowie itp :) intencje jednak dobre . na forum nikt sie nei wyleczy to oczywiste , tutaj tylko objawy somatyczne sa omawiane itp dzieki czemu ktos moze sobei uswiadomic ooo ona tez to ma a ja tez no to chyba nie umieramy obie na to samo a patrzcie ta trzecia tez to ma , wiec to jest takie podtrzymanie siebie na duchu i jest to pomocne , bo czlowiekowi lzej na duchu troche . Uwazam jednak ze psychoterapia i oczywiscie odpowiednie leki kluczem do sukcesu . Nie uzalezni sie nikt od takich dawek jak tutaj sa . Ktos ma afobam domyslam sie ze 0,5 a ludzi jednorazowo pija dawke 4 mg i zyja . Leki przykepuja objawy zeby moznabylo latwiej dotrzec do pacjenta , zeby nie byl ona zapatrzony w swoje objawy a byl zaciekawiony rozmowa z terapeuta . To wszystko jest na prawde latwe choc wydaje sie niebotyczne , jesli jednak czlowiek zlapie punkt zaczepienia to jest latwiej i po pewnym czasie czlowiek sie z siebie smieje uwazajac jej jak moglomi sie takie cos dziac .

Baskabaska tez sie nie wtrącałam,bo Aga odpisywała,ale w sumie Megi ma racje,my się juz tutaj znamy,wiemy kto ma kotka,a kto pieska,a Obserwator nic o sobie nie napisala,a od Agificek chce poznac jej przeszłosc i wiedziec o niej wszystko. My się znamy,a jedna drugiej czasami nie śmie zadac jakiegos pytania,żeby nie urazic drugiej osoby,a tu taki szereg pytań z grubej rury.