Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Co do filmu , to widziałem kiedyś fajny. Tutuł to *Człowiek który się zwiesił* gra go aktor znany z przyjaciół Perry czy jakoś tak.Co do leków i ich brania hmmm brałem zomiren 0,5 przez okres okolo 1,5 roku, niby mialem brac doraznie ale to doraznie zrobilo sie codzien, pozniej znalazlem dziewczyne i nerwica przeszla zomiren odstawilem i sie nieuzaleznilem :) Dzisiaj jestem sam hehe i z nerwica roznie . Oczywiscie mam objawy i takie podobne do waszych jak i swoje . Jednak zawsze jest strach o wlasnie zycie zdrowie itp objawy chorob oczywiscie tych najgorszych czyli rak. Czekam wiec na milosc zycia ktora wyleczy moja nerwice hehe Pozdrawiam i trzymac sie :) nie bac sie lekow nie tak szybciutko sie czlowiek uzalezni a jestem tego dowodem .

Agnieszka w sumie zemdleć to może każdy a co najwazniejsze , jesli Cie dopadnei taka mysl to nie lykaj powietrza calymi ustami , bo wtedy do mozgu moze dojsc zbyt duzo tlenu i faktycznie mozesz zemdlec . Nie umrzesz wstaniez za pare minut :) staraj sie oddychac nosemi i to jak najwolniej ot takie zawody. mysl o oddechu za wszelka cene to odwroci mysli o tym ze sie przewroce . Ja mialem inne sposoby lykalem powietrze do zoladka albo jezykiem jezdzilem po podniebieniu tak by laskotalo i wtedy sie czlowiek skupial na czyms innym , niby glupie ale u mnie dzialalo .

Eh dziś w nocy takie ataki mnie lekkie brały tężyczki. takie zawroty głowy z wrażeniem spadanie i wszystkie mięśnie mi się napinały i tak przez pół nocy:/ taka słaba się obudziłam. nie mogę pozwolić na rozwinięcie się tężyczki bo chyba zbyt dużo na jej temat przeczytałam. a wy jak dziewczyny dzisiajszy ranek spędziłyście?

Gość agnieszkaficek

Agniesia ty sie nie przejmuj tym pulsem bo lepiej miec niski niz wysoki tak mi kardiolog tlumaczyl,madzik ja dzis mialam takie koszmary ze pol nocy nie spalam i mama mi sie snila pol nocy plakalam bo ten sen byl tak realny.glowa mnie strasznie boli.mojej siostrze sie ostatnio mama snila i w tym snie mialam pretensje ze dalysmy ja spalic no ale mama zawsze nam mowila ze jak umrze ze chce byc spalona ze niechce zeby ja w trumnie robaki jadly.ty sie agniesia przejujesz ze masz ten puls za niski a ja ze mam wysoki

Gość agnieszkaficek

Wiecie co jest najlepsze ze ja tyle ubran pozamawialam na allegro letnich one przyszly nie dosc ze nie ma juz pogodo to jeszcze ja nigdzie nie wychodze i po co mi one ale ja glupia jestem,ale uwielbiam taka pogode jak jest dzis nie za zimno nie za cieplo tylko zeby nie padalo

Ja nie sprawdzam ciśnienia bo się nie chcę nakręcać, ale mój pan Psychiatra mówił że jak zbyt niskie to zjeść solone jedzonko ,pić kawę i zjeść czekoladę. co do wysokiego to nie wiem. oh agnieszkaficek, tak mi przykro, nie wyobrażam sobie nawet co za ból czujesz ze stratą kogoś tak bardzo ważnego.