Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Aga to napiszę jeszcze raz ze to dobry pomysł byś poszła do tego kardiologa bo wtedy bedziesz pewna i spokojna co do serca, gadałam dzisiaj z siostrą byłego męża, powiedziała że mąż dostał 4 tys zł z pracy i bym szybko dzwoniła do niego by dał na dziecko, ale spassowałam ,powiedziałam że nie chcę się zdenerwować, a i tak się zdenerwowałam, czuję jak nerwy przeszywają całe me ciało, że słabnę. widzicie zwykła informacja, ona ma zadzwonić i mu awanturę zrobić a ja dziewczyny idę trochę popłakać.

Magdzik jak ci to pomaga to popłacz sobie, a pieniądze powinien dać i to nie jest Madziu kwestia honoru tylko tego że te pieniądze się dziecku należą. Powiedz mu jak będziesz oczywiście chciała, że to przecież jego dziecko a on może kiedyś chcieć mieć z nim dobry kontakt (nie jesteśmy wiecznie młodzi) a tak postępując krzywdzi swoje dziecko.

Witam Czytam to forum od jakiegoś czasu (od kiedy zorientowałam się że mam nerwicę) Pierwsze objawy miałam na jesieni-bóle w klatce piersiowej i zmęczenie ,w styczniu tego roku doszły duszności.Lekarz wykrył astmę i dostałam na nią lek brałam go 3 miesiące bóle mineły lecz w maju dostałam silnego ataku lęku i bólu który trwał 4 dni.Wtedy już wiedziałm że to nerwica,wywaliłam leki na astmę.I zaczełam walkę z prawdziwym wrogiem.Od kilku dni mam zestaw suplementów i odpowiednią dietę do tego spacery i nawet sprawiłam sobie kota którego mruczenie podobno leczy:):) Jestem dobrej myśli,chociaż dziś czuję się troche gorzej.Pozdrawiam i życzę spokojnej soboty.

Rózyczko, jesli jesteś tu z takich samych objawów co my wszystkie to powiem ci co mi lekarze mówili. każdy i psycholog i psychiatra i neurolog, wiem że łatwo mówić bo mimo tego i tak mi źle więc powiem ci. TO NIE JEST ŻADNA PSYCHICZNA CHOROBA, JESTEŚMY WSZYSTKIE ZDROWE! NIE UMRZEMY, I NIC Z NASZĄ GŁOWĄ NIE JEST ŹLE! CO do tezyczki to wiem że ze leczy się skutki jej, czyli mam tezyczkę ale muszę wyleczyć nerwy, lęki itd by ta tężyczka się uśpiła.

U mnie rozyczka przyczyna tezyczki i pewnie nerwicy jest stress wiec musze go wyeliminowac. każdy ma różnie, ale na pewno to nie jest psychiczna choroba. to jestem pewna. nie zamartwiaj się. mam nadzieję że niedlugo będę mogła tu siedzieć i tylko pocieszać i wspierać a nei jak ostatnio budzić panikę

Moja kumpela w szpitalu, pojechala na badania , miała straszny ból w klatce piersiowej do 3 w nocy nie spała, pojechała na ostry dyżur, powiedzieli że to może być reflux żołądka więc ma zrobic gastroskopie:/ nie badali jej w ogole poprostu po opisach stwierdzili, dopiero dzis sprobia jej ekg gastroskopie itd dziwne co, tym tez się zdenerwowałam

Rozyczko a co to za ziolowe leki ktore fizycznych dolegliwosci ci nei przynoza, tez chcę takie!! te fizyczne sa najgorsze. rożyczko może zrób sobie rezonans szyi oraz kregoslupa piersiowego bo moze całe twe dolegliwości są od jego napięcia itd. też o tym czytałam że duzo schodzeń jest przez to, nie bagatelizuję, sama chciałam mieć ten rezonans ale pani neurolog pomasowala mi kark i powiedzila ze napiecia zadnego nei ma:) hi uwielbiam ta babkę:) śmiać mi się chciało ale jak bedzie mnie stac to i tak to zrobię:)

Gość Rozyczkaaa

Madzik23 na pewno bede robiła jakies dalsze badania w kierunku karku,dokładnie to nie wiem czy te dolegliwosci sa od tego bo jeszcze kiedys mnie nie bolał a dolegliwosci były.Lek biorę Neo persen forte czasami tylko mam nierowne bicia serce ale to było jakis msc. temu a tak to na razie nic mi sie takiego nie dzieje oprócz takich bardziej rzeczy zwiazanych z psychika.

Dziewczynki ja mam np. skierowanie na rezonans kręgosłupa szyjnego i piersiowego, ale boję się iść lerzeć w tej tubie. Miałam juz rezonans głowy i bardzo źle to zniosłam. Teraz położyłam sobie farbę na łeb i modle się żeby wytrzymać i umyć, bo tak mi jakoś słabo i wszystko się we mnie trzesie. Zapowiadali u nas dzisiaj burze. Może to od tego. Na razie piękne słoneczko jest.