Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość agnieszkaficek

Tak baskabaska bylo mi ciezko asz siedze i placze a wiecie czemu tak bylo bo nigdy nie mialam mamy moja mama pila tygodniami jej nie bylo jak mialam 9 lat to musialam gotowac posciel gotowac obiad i rozpalac ogien w piecu bo mialam mlodsza siostre w domu i ja musialam o nia dbac a sasiadka nas dokarmiala jak mamy nie bylo dopiero jak mama miala ta smierc kliniczna jak mialam 16 lat to przestala pic i wtedy byla matka jakiej ja zwsze potrzebowalam jak nie pila byla cudowna ale jak dostala wyplate pylo pieklo i co tydzien nowy wojek w domu ach szkoda gadac moje dziecinstwo to byl koszmar i jak bralam ta amfetamine zapomnialam o tym bolu zalu i tym wszystkim,naszczescie przestalam sama bez odwyku.baskabaska nie uzaleznilam sie po piewszym razie ale po tym pierwszym razioe tak mi to sie spodobalo ze chcialam jeszcze no ale jak pewnego dnia nie moglam wstac do dzieci z braku sily pomyslalam sobie jak moja mama byla pijana i nie umiala wstac do nas i powiedzialam o nie moje dzieci nie benda mialy takiej matki jak ja mialam i z tym skonczylam i wieciej tago niewezme

Gość agnieszkaficek

Wicie jak ja opowiadalam na tej terapi co chodze o moim zyciu tej pani psycholog to jej asz leski polecialy mialam ciezko jak cholera musiam chodzic po sasiadach bo co jesc nie mialam i jak dostalam pierwszy okres to niewiedzialam co mam robic jak,moja mama pierwszy raz uciekla pic co ja 4 dni niebylo to tak plakalam myslam ze nie zyje ze ja ktos zabil a wieci znalazlam ja dwa pietra nizej u sasiada nago pijana wtedy mu sprejem dzrzwi wymalowalam napisamam mu burdel 42 h zapraszam

Gość agnieszkaficek

Rozumiem cie doskonale,moj tata tez mame bil ale jak moja siostra sie urodzila mama od niego uciekla i zaczela pic,po tej smierci klinicznej wybaczylam mamie wszystko ale jak pila momentami czulam do niej wstret,a pozniej jak nie pila kochalam ja nad zycie byla mama o ktorej marzylam cale zycie byla najlepsza przyjaciolka

Agnieszkaficek ale jak matka pije to jest jeszcze gorzej niż tylko ojciec, chociaż czasem ojciec lepszy od matki. A ja tak pijaków nigdy nie lubiłam, że jak mój mąż przychodził pijany z pracy jeszcze kiedyś jak mial żołądek zdrowy to we mnie wstępował demon, bo wszystko mi się przypominało z ojcem, że powielam życie mojej matki ale jakoś się ustatkował, ma szczęście ale to tylko dzięki mnie, bo w jego rodzinie też za kołnierz nie wylewali.

Agaficek bo czasami jest tak ze jak ktos jest z kims kto pochodzi z biedniejszej albo z alkoholowej rodziny to potem tak sie znęca nad tą osobą i wypomina jej to. Mój kuzyn np ozenił się z dziewczyną biedną z rodziny alkoholowej i na kazdym kroku jej to wypomina skąd ona pochodzi,a partnerstwo nie na tym polega,bo nikt na to nic nie poradzi z jakiej pochodzi rodziny. Tak samo ten kuzyn,wiedział z kim się wiąze

Gość agnieszkaficek

No tak ale teraz ten moj wcale nie mial lepiej jego mama zmarla na raka jak mial 16 lat a tata tez jego pil i dlatego ten moj tez nie pije i jest wrogiem tego.to chyba bardziej chodzi o mnie wiesz ja go nie szanuje a on nie sznuje mnie przez to.ja mu na nic nie pozwalam bo boje sie byc sam boje sie wychodzic i mu tez nie pozwalam i on mi powiedzial ze ma dosc tej klatki tej smyczy bo ja mu potrafie 20 esow w ciagu 15 minut pisac czy on juz wraca itd bo dopuki bylam zdrowa to mnie nie bil wydaje mi sie ze przez moja chorobe jego psychika juz tez tego nie wytrzymuje